r
Nosalty Logó

Káposztás nokedli Julie konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Káposztás nokedli Julie konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A káposztához

A nokedlihez

695
Kalória
30.6g
Fehérje
111g
Szénhidrátok
12.8g
Zsír
310.5g
Víz
225.1g
Koleszterin
8.7g
Rost
9.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A káposztához

A nokedlihez

Összesen 695 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A káposztához

A nokedlihez

Összesen 2779 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A káposztához

A nokedlihez

Összesen 122 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    310.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    933 micro
  • β-crypt
    236 micro
  • Likopin
    3452 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 695 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4616.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1277 mg
  • Nátrium
    2312 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1242.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    748 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    462 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    444 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    593 micro
  • Kolin:
    857 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    3731 micro
  • β-crypt
    946 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    1575 micro
Összesen 2779 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    611 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

A káposztához

  1. A hagymát és a sonkát apróra szeljük, a káposztát és a paprikát pedig csíkokra. Egy lábosban felhevített olajon kicsit megpirítjuk a hagymát, a paprikát és a sonkadarabokat. Levesszük a tűzről mindaddig, míg a pirospaprikát fel nem oldottuk benne. Ezután mehet bele a káposzta is, ráöntjük a zöldséglevest, és dinszteljük őket. Ha már megpuhult, de még kicsit nyers, akkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszereket. Jól összekeverjük, levesszük a tűzről, és lefedve melegen tartjuk.
  2. A nokedlihez: Minden összetevőt egy tálban jól összekeverünk a langyos vízzel, félrerakjuk 10 percre, majd egy nokedli szaggatóval a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a tésztát. Mikor kész, a felszínre jönnek, amit kanállal folyamatosan kiszedünk.
  3. A kész nokedlit ráöntjük a párolt káposztánkra, összekeverjük, és frissen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Maradék nokedlinkből új ételt varázsolhatunk, így tettem én is, és került az asztalra ez az osztrák eledel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!