r
Nosalty Logó

Káposztás bejgli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Káposztás bejgli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 336 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4033 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 27 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1128.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 336 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.8 g

Zsír

  • Összesen
    155.2 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10887.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    1144 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    1666 mg
  • Nátrium
    7314 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    13542.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    888 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    329 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    622 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    2625 micro
  • β-karotin
    6295 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    676 micro
Összesen 4033 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 27 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

  • 2 ek vaj (megolvasztva)

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékhez a darált húst egy magas falú serpenyőben fehéredésig kevergetjük, a zsírt lekanalazzuk róla, hogy csak 1-2 ek maradjon alatta.
  2. Belerakjuk a felkockázott káposztát, hagymát, répát, paprikát, a finomra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Lefedve és néha megkeverve addig pároljuk, amíg a káposzta megpuhul. Ha sok lé maradna alatta, akkor zsírjára sütjük, és félrerakjuk hűlni.
  3. A tésztához az élesztőt belekeverjük a langyos vízbe, félrerakjuk.
  4. A lisztet elkeverjük a cukorral, szódabikarbónával, sütőporral meg a sóval. Elmorzsoljuk a zsírral. Jól összegyúrjuk a felfuttatott élesztővel meg a kefirrel, ha nagyon ragadna, akkor adjunk hozzá 1-2 csapott ek lisztet.
  5. Osszuk el a tésztát két részre, az egyiket nyújtsuk ki 1 cm vastagra. Úgy a legegyszerűbb téglalap alakúra nyújtani, mintha egy X-et akarnánk leírni képzeletben. A közepétől indulva, a két ellentétes sarkot célozzuk meg. Szórjuk meg 2 ek zsemlemorzsával, kanalazzuk rá a fele tölteléket, szórjunk rá 2 ek zsemlemorzsát, és tekerjük fel, mint a bejglit.
  6. Rakjuk egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre. A tészta másik felével hasonlóan járunk el. Szurkáljuk meg a tetejét mindkettőnek.
  7. Forró sütőbe rakva pirosra sütjük. Amikor kivesszük, megkenjük a tetejüket az olvasztott vajjal. Kicsit hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4204
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 06.

Ajánló

Frissen-melegen a legjobb, felezzük az adagot, ha nem nagyétkű a család.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsóba reszeltem a nagy fej káposztából, na de mit készítsek a többiből? A párom rögtön a káposztás tésztára szavazott, én viszont valami kelt tésztás ételt szerettem volna belőle. Hmmm... káposztás pizza vagy bejgli, az nagyon érdekes lenne. Káposztás beeejgliiiiiii? Miért akarod elrontani azt a finom bejglit káposztával? Hát én nem értem, ha egy félig leégett házról van szó, akkor azt el tudja képzelni, milyen lesz, ha feléled a hamvaiból. Viszont ha egy alapanyagról van szó, csak a hagyományos elkészítési módot látja maga előtt. Na, ebben viszont nekem vannak "látomásaim". :o)  Kíváncsiságból azért körülnéztem, hogy csak én vagyok ilyen pihent agyú? Nem-nem, itt Amerikában az orosz bevándorlók már évtizedek óta készítenek ilyet, csak darált hússal gazdagítva. A káposzta is meg a darált hús is olcsó, mint a fene (steak imádó, zöldségekre fintorogva néző nemzet ez itt), ráadásul a lefagyasztott fehér kenyér is kapható minden sarkon. Nekem túl macerásnak tűnt az 5 óráig tartó kiolvasztás, így maradtam az általam csak most felfedezett dobozos pogácsa -házi készítésű- receptje mellett. A tölteléket még zöldségekkel megspékeltem, hogy kicsit színesebb legyen szeleteléskor. Van savanyú káposztás változata is ennek a tölteléknek, az pedig a német bevándorlók találmánya.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk