Káposztás bejgli
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
A tésztához
-
2 kcal
-
1042g víz0 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g só0 kcal
-
21g kefir13 kcal
-
75 kcal
-
7g zsemlemorzsa26 kcal
A töltelékhez
-
21g darált marhahús30 kcal
-
42g káposzta8 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
7g sárgarépa2 kcal
-
8g zöldpaprika1 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A tetejére
-
2g vaj17 kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
A tésztához
-
23 kcal
-
12500g víz0 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
9g só0 kcal
-
250g kefir153 kcal
-
100g mangalica zsír902 kcal
-
80g zsemlemorzsa316 kcal
A töltelékhez
-
250g darált marhahús355 kcal
-
500g káposzta100 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A tetejére
-
28g vaj201 kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
A tésztához
-
0 kcal
-
86.1g víz0 kcal
-
3.4g finomliszt13 kcal
-
0.1g cukor1 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
1.7g kefir1 kcal
-
0.7g mangalica zsír6 kcal
-
0.6g zsemlemorzsa2 kcal
A töltelékhez
-
1.7g darált marhahús2 kcal
-
3.4g káposzta1 kcal
-
0.6g vöröshagyma0 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
0.6g sárgarépa0 kcal
-
0.7g zöldpaprika0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A tetejére
-
0.2g vaj1 kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 907.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 609 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 1128.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 219 micro
-
β-karotin 525 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.8 g
Zsír
-
Összesen 155.2 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 340 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10887.8 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 280 mg
-
Kálcium 1144 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 438 mg
-
Foszfor 1666 mg
-
Nátrium 7314 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 516.9 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 13542.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 888 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 226 mg
-
D vitamin: 107 micro
-
K vitamin: 329 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 622 micro
-
Kolin: 437 mg
-
Retinol - A vitamin: 255 micro
-
α-karotin 2625 micro
-
β-karotin 6295 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 676 micro
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 75 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 93.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
50 dkg finomliszt
-
2 ek cukor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
2.5 teáskanál sütőpor
-
1.5 teáskanál só
-
2.5 dl kefir
-
10 dkg mangalica zsír
-
8 ek zsemlemorzsa
A töltelékhez
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db zöldpaprika
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál fekete bors
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- A töltelékhez a darált húst egy magas falú serpenyőben fehéredésig kevergetjük, a zsírt lekanalazzuk róla, hogy csak 1-2 ek maradjon alatta.
- Belerakjuk a felkockázott káposztát, hagymát, répát, paprikát, a finomra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Lefedve és néha megkeverve addig pároljuk, amíg a káposzta megpuhul. Ha sok lé maradna alatta, akkor zsírjára sütjük, és félrerakjuk hűlni.
- A tésztához az élesztőt belekeverjük a langyos vízbe, félrerakjuk.
- A lisztet elkeverjük a cukorral, szódabikarbónával, sütőporral meg a sóval. Elmorzsoljuk a zsírral. Jól összegyúrjuk a felfuttatott élesztővel meg a kefirrel, ha nagyon ragadna, akkor adjunk hozzá 1-2 csapott ek lisztet.
- Osszuk el a tésztát két részre, az egyiket nyújtsuk ki 1 cm vastagra. Úgy a legegyszerűbb téglalap alakúra nyújtani, mintha egy X-et akarnánk leírni képzeletben. A közepétől indulva, a két ellentétes sarkot célozzuk meg. Szórjuk meg 2 ek zsemlemorzsával, kanalazzuk rá a fele tölteléket, szórjunk rá 2 ek zsemlemorzsát, és tekerjük fel, mint a bejglit.
- Rakjuk egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre. A tészta másik felével hasonlóan járunk el. Szurkáljuk meg a tetejét mindkettőnek.
- Forró sütőbe rakva pirosra sütjük. Amikor kivesszük, megkenjük a tetejüket az olvasztott vajjal. Kicsit hagyjuk hűlni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 66
- Össznézettség: 4339
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 06.
Ajánló
Frissen-melegen a legjobb, felezzük az adagot, ha nem nagyétkű a család.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lecsóba reszeltem a nagy fej káposztából, na de mit készítsek a többiből? A párom rögtön a káposztás tésztára szavazott, én viszont valami kelt tésztás ételt szerettem volna belőle. Hmmm... káposztás pizza vagy bejgli, az nagyon érdekes lenne. Káposztás beeejgliiiiiii? Miért akarod elrontani azt a finom bejglit káposztával? Hát én nem értem, ha egy félig leégett házról van szó, akkor azt el tudja képzelni, milyen lesz, ha feléled a hamvaiból. Viszont ha egy alapanyagról van szó, csak a hagyományos elkészítési módot látja maga előtt. Na, ebben viszont nekem vannak "látomásaim". :o) Kíváncsiságból azért körülnéztem, hogy csak én vagyok ilyen pihent agyú? Nem-nem, itt Amerikában az orosz bevándorlók már évtizedek óta készítenek ilyet, csak darált hússal gazdagítva. A káposzta is meg a darált hús is olcsó, mint a fene (steak imádó, zöldségekre fintorogva néző nemzet ez itt), ráadásul a lefagyasztott fehér kenyér is kapható minden sarkon. Nekem túl macerásnak tűnt az 5 óráig tartó kiolvasztás, így maradtam az általam csak most felfedezett dobozos pogácsa -házi készítésű- receptje mellett. A tölteléket még zöldségekkel megspékeltem, hogy kicsit színesebb legyen szeleteléskor. Van savanyú káposztás változata is ennek a tölteléknek, az pedig a német bevándorlók találmánya.