r
Nosalty Logó

Káposztás bejgli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Káposztás bejgli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 336 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4033 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 27 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1128.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 336 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.8 g

Zsír

  • Összesen
    155.2 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10887.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    1144 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    1666 mg
  • Nátrium
    7314 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    13542.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    888 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    329 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    622 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    2625 micro
  • β-karotin
    6295 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    676 micro
Összesen 4033 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 27 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

  • 2 ek vaj (megolvasztva)

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékhez a darált húst egy magas falú serpenyőben fehéredésig kevergetjük, a zsírt lekanalazzuk róla, hogy csak 1-2 ek maradjon alatta.
  2. Belerakjuk a felkockázott káposztát, hagymát, répát, paprikát, a finomra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Lefedve és néha megkeverve addig pároljuk, amíg a káposzta megpuhul. Ha sok lé maradna alatta, akkor zsírjára sütjük, és félrerakjuk hűlni.
  3. A tésztához az élesztőt belekeverjük a langyos vízbe, félrerakjuk.
  4. A lisztet elkeverjük a cukorral, szódabikarbónával, sütőporral meg a sóval. Elmorzsoljuk a zsírral. Jól összegyúrjuk a felfuttatott élesztővel meg a kefirrel, ha nagyon ragadna, akkor adjunk hozzá 1-2 csapott ek lisztet.
  5. Osszuk el a tésztát két részre, az egyiket nyújtsuk ki 1 cm vastagra. Úgy a legegyszerűbb téglalap alakúra nyújtani, mintha egy X-et akarnánk leírni képzeletben. A közepétől indulva, a két ellentétes sarkot célozzuk meg. Szórjuk meg 2 ek zsemlemorzsával, kanalazzuk rá a fele tölteléket, szórjunk rá 2 ek zsemlemorzsát, és tekerjük fel, mint a bejglit.
  6. Rakjuk egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre. A tészta másik felével hasonlóan járunk el. Szurkáljuk meg a tetejét mindkettőnek.
  7. Forró sütőbe rakva pirosra sütjük. Amikor kivesszük, megkenjük a tetejüket az olvasztott vajjal. Kicsit hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4216
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 06.

Ajánló

Frissen-melegen a legjobb, felezzük az adagot, ha nem nagyétkű a család.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsóba reszeltem a nagy fej káposztából, na de mit készítsek a többiből? A párom rögtön a káposztás tésztára szavazott, én viszont valami kelt tésztás ételt szerettem volna belőle. Hmmm... káposztás pizza vagy bejgli, az nagyon érdekes lenne. Káposztás beeejgliiiiiii? Miért akarod elrontani azt a finom bejglit káposztával? Hát én nem értem, ha egy félig leégett házról van szó, akkor azt el tudja képzelni, milyen lesz, ha feléled a hamvaiból. Viszont ha egy alapanyagról van szó, csak a hagyományos elkészítési módot látja maga előtt. Na, ebben viszont nekem vannak "látomásaim". :o)  Kíváncsiságból azért körülnéztem, hogy csak én vagyok ilyen pihent agyú? Nem-nem, itt Amerikában az orosz bevándorlók már évtizedek óta készítenek ilyet, csak darált hússal gazdagítva. A káposzta is meg a darált hús is olcsó, mint a fene (steak imádó, zöldségekre fintorogva néző nemzet ez itt), ráadásul a lefagyasztott fehér kenyér is kapható minden sarkon. Nekem túl macerásnak tűnt az 5 óráig tartó kiolvasztás, így maradtam az általam csak most felfedezett dobozos pogácsa -házi készítésű- receptje mellett. A tölteléket még zöldségekkel megspékeltem, hogy kicsit színesebb legyen szeleteléskor. Van savanyú káposztás változata is ennek a tölteléknek, az pedig a német bevándorlók találmánya.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...