r
Nosalty Logó

Kanonok lepény diósan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Kanonok lepény diósan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 946 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 4730 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 349 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1169.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 946 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.1 g

Zsír

  • Összesen
    160.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5849 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1347 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    2585 mg
  • Nátrium
    1269 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    735.7 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 4730 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tepsit kizsírozzuk, és liszttel beszórjuk.
  2. A sütőt bemelegítjük.
  3. A lisztet, a zsírt, a sütőport, a cukrot, 2db tojást, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a sót nagyon jól összegyúrjuk annyi tejjel, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. (Én robotgéppel gyúrtam össze.)
  4. Lisztezett felületen megfelezzük a tésztát, és tepsi nagyságúra kinyújtjuk az egyiket.
  5. Ügyesen betesszük a tepsibe, és elrendezzük a széleket, majd lekvárral vastagon megkenjük.
  6. A lekvár tetejére szórjuk a fele darált diót v. mogyorót, ki mennyit szeretne.
  7. Kinyújtjuk a második tésztát ugyanúgy mint az előzőt, betesszük a tepsibe, és szépen elsimogatjuk.
  8. A tetejére: 1 db tojást jól elkeverünk, és rákenjük a tésztára, majd a maradék diót v. mogyorót rászórjuk.
  9. Betesszük a sütőbe, és szép világosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: kb. 38x24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9177
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 19.

Ajánló

Bármikor, ha valami édességre vágysz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi receptes füzetből a Váncza Kincses Receptkönyvből származik a recept. Nagyon teszenek a régi receptek, ezért amelyiket olvasás alapján elkészíthetőnek tartom, megsütöm. A régi receptek ugyanis nem elég részletesek számomra, mert nem vagyok profi. Ez sem írta a tepsi méretét, a hőfokot és az időt sem. Nekem ahogy leírtam jó lett.

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...