r
Nosalty Logó

Kalácsfelfújt muffinformában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Kalácsfelfújt muffinformában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2448 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    128 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2234.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    190 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 2448 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 291 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet, a habtejszínt és a tojássárgáját egy kis lábasba öntjük. Hozzáadjuk a lereszelt narancshéjat, valamint a vaníliás cukrot, és folyamatos keverés mellett az egészet éppen csak, hogy összeforraljuk. Lehúzzuk a tűzről.
  2. A kalácsot felkockázzuk, a muffinformákat kivajazzuk-lisztezzük. A kalácskockákat megmártjuk a tejes keverékben, és lefektetünk belőlük egy sort a muffinformák aljára.
  3. A tejjel átitatott kalácsra jön egy réteg narancslekvár, majd megszórjuk a durván összetört pekándióval. Megismételjük még egyszer a rétegezést, majd a a maradék kalácsot a kupacok tetejére pakoljuk zárórétegként.
  4. Rácsipegetünk egy kevés vajat, és 180°C-os sütőben nagyjából 15 perc alatt készre sütjük.
  5. Hagyjuk kicsit kihűlni a kalácsfelfújtakat, majd a formából eltávolítjuk őket, és porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6462
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aranyos és szuper finom kalácsfelfújt receptet hoztunk Nektek, ezúttal narancslekvárral és pekándióval turbózva, muffinformában elkészítve. Ideális desszertnek, de akár uzsonnára is magunkkal vihetünk egy-egy felfújtacskát. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...