r
Nosalty Logó

Kalácsfelfújt muffinformában

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Kalácsfelfújt muffinformában
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

409
Kalória
7g
Fehérje
49g
Szénhidrátok
21.3g
Zsír
31.7g
Víz
77.2g
Koleszterin
2.1g
Rost
26.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2448 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    128 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2234.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    190 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 2448 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 291 kcal

Elkészítés

  1. A tejet, a habtejszínt és a tojássárgáját egy kis lábasba öntjük. Hozzáadjuk a lereszelt narancshéjat, valamint a vaníliás cukrot, és folyamatos keverés mellett az egészet éppen csak, hogy összeforraljuk. Lehúzzuk a tűzről.
  2. A kalácsot felkockázzuk, a muffinformákat kivajazzuk-lisztezzük. A kalácskockákat megmártjuk a tejes keverékben, és lefektetünk belőlük egy sort a muffinformák aljára.
  3. A tejjel átitatott kalácsra jön egy réteg narancslekvár, majd megszórjuk a durván összetört pekándióval. Megismételjük még egyszer a rétegezést, majd a a maradék kalácsot a kupacok tetejére pakoljuk zárórétegként.
  4. Rácsipegetünk egy kevés vajat, és 180°C-os sütőben nagyjából 15 perc alatt készre sütjük.
  5. Hagyjuk kicsit kihűlni a kalácsfelfújtakat, majd a formából eltávolítjuk őket, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Aranyos és szuper finom kalácsfelfújt receptet hoztunk Nektek, ezúttal narancslekvárral és pekándióval turbózva, muffinformában elkészítve. Ideális desszertnek, de akár uzsonnára is magunkkal vihetünk egy-egy felfújtacskát. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!