Kalács tölcsér csokikrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
csokikrém
-
10g tojássárgája32 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
14 kcal
-
6 kcal
-
50g tej28 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
13g csokoládé68 kcal
tészta
-
38g tej21 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
85g finomliszt309 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
2g só0 kcal
-
10 kcal
tetejére
-
5g tojássárgája16 kcal
-
0g tej0 kcal
töltés
Összesen
847
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
csokikrém
-
40g tojássárgája129 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
57 kcal
-
23 kcal
-
200g tej112 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g csokoládé273 kcal
tészta
-
150g tej84 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
340g finomliszt1238 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
6g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
tetejére
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g tej0 kcal
töltés
Összesen
3391
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
csokikrém
-
3.5g tojássárgája11 kcal
-
5.3g cukor20 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
1.3g étkezési keményítő5 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
17.5g tej10 kcal
-
8.8g vaj63 kcal
-
4.4g csokoládé24 kcal
tészta
-
13.1g tej7 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
-
2.2g élesztő2 kcal
-
2.6g vaj19 kcal
-
29.8g finomliszt108 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
tetejére
-
1.8g tojássárgája6 kcal
-
0g tej0 kcal
töltés
Összesen
296
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.5 g
Zsír
-
Összesen 38.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 279 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1175.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 661 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.1 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 37.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 299 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 293 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 246 micro
Összesen
847
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.9 g
Zsír
-
Összesen 153.9 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4703 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 635 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 222 mg
-
Foszfor 1001 mg
-
Nátrium 2643 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 428.2 g
-
Cukor 129 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 150.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1196 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 405 micro
-
Kolin: 704 mg
-
Retinol - A vitamin: 1172 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 271 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 982 micro
Összesen
3391
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 412.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
296
kcal
Hozzávalók
csokikrém
-
2 db tojássárgája
-
3 púpozott ek cukor
-
1 csapott ek finomliszt
-
1.5 csapott ek étkezési keményítő
-
200 ml tej
-
10 dkg vaj
-
5 dkg csokoládé
tészta
-
150 ml tej
-
1 db tojás
-
2.5 dkg élesztő
-
3 dkg vaj
-
340 g finomliszt
-
2 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
tetejére
-
1 db tojássárgája
töltés
Elkészítés
csokikrém
- A tojássárgákat cukorral egy olyan edénybe keverjük ki, amiben kézi robotgépet is tudunk használni. (Tehát pl. nem teflon.) Hozzáadjuk a lisztet, étkezési keményítőt, kakaót, és pici tejjel fakanállal csomómentesre elkeverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, elkeverjük.
- Takarékon állandóan kevergetve kezdjük besűríteni. Ahogy picit sűrűsödni kezd, a robotgép segítségével keverjük tovább, mert könnyen csomósodik. Ha sűrű, elzárjuk a gázt, beletördeljük a csokit. Hozzáadjuk a vajat, és a gép segítségével simára keverjük. Kóstoljuk meg, ha kellemesen édesnek találjuk, tegyük be a hűtőbe hűlni.
tészta
- A tejet meglangyosítjuk, és a fenti sorrendben beletesszük a hozzávalókat a kenyérsütőgépbe. A cukrot és a sót a sarkokba tesszük, a vaníliás cukrot középre. Dagasztó/kelesztő programra állítjuk.
- Ha kézzel végezzük a dagasztást: kevés langyos tejbe kiskanál cukrot teszünk, belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg felfut. Tálba beletesszük a lisztet, kis mélyedést csinálunk a közepébe, beleütjük a tojást, elkeverjük az ujjunkkal, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, cukrot, sót és a többi hozzávalót. Kellemesen lágy, de nem ragadós tésztát készítünk. Letakarva min. 1 órát kelesztjük.
- Ha megkelt a tészta, kevés liszttel meghintett deszkára borítjuk. Egyet-kettőt gyúrunk csak rajta. Kezünkbe vesszük a tésztát, és úgy formáljuk kerek cipó alakra. Kb. 1.5 cm-es vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk. 8 egyforma négyzetre vágjuk.
- A kezünkbe vesszük egyenként, és a tészta széleket alulra hajtogatva, ujjainkkal nyomkodva, formázva gombócokat készítünk. Leheletnyire meglisztezett nyújtódeszkára tesszük a gombócokat, és 10-15 percet letakarva pihentetjük.
- Amíg pihennek a gombócaink, a tepsit kibéleljük sütőpapírral. 8 db habroló formát hideg(!!!) vajjal mindenhol körbe kenjük, és állítva a tepsibe rakosgatjuk.
- Tölcsér készítése: A gombócot tenyerünkkel ellapítjuk kb. 2 cm vastagságúra (lisztet nem használunk már!), és szorosan feltekerjük. Ujjnyi vastagságú rudakra sodorjuk. A vajjal lekent habroló formára feltekerjük úgy, hogy a vékonyabb részénél 1 cm-t kihagyva kezdjük feltekerni spirál formában. A tészta egymás mellé kerül, a spirál végén emeljük meg egy picit a tésztát, és dugjuk alá a végét. A szélesebb résznél is maradjon ki jó 2 cm. A sütőpapírra fektetjük, a többi gombóccal is így járunk el. Egymástól távolra fektessük, mert még kelni fognak.
- A kész tölcséreket letakarjuk, ismét 10-15 percet kelni hagyjuk. Előmelegítjük a sütőt. A pihentetés után a kiskanálnyi tejjel elkevert tojássárgájával lekenjük, és szép pirosas barnára sütjük.
- Ha megsültek, papírtörlő segítségével a tölcséreket könnyen ki tudjuk húzni a kalácsokból. Hagyjuk kihűlni a tölcséreket.
tetejére
- A tojássárgáját összekeverjük a kiskanálnyi tejjel, és lekenjük a kalács tölcséreket.
töltés
- Nejlonzacskót ráillesztünk egy nagyobb méretű pohárra vagy kancsóra. Beletöltjük a zacskóba a kihűlt csokikrémet. Kiemeljük a pohárból, száját összefogjuk, a sarkából ollóval egy picit levágunk, és a langyos tölcsért megtöltjük. Tálra helyezzük a kész tölcséreket, és porcukorral meghintjük. Tálaljuk, jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 38x37
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2690
- Feltöltés dátuma: 2014. június 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Gabys
138 recept
Itthon nagy sikere van ennek a kalácsfélének. Töltöttem már meg pudinggal is, de ez a főzött csokikrémes a favorit. A csokikrémbe én tejcsokoládét használok, aki keserűbben szereti, étcsokit javasolok. Igyekeztem nagyon részletesen leírni az elkészítést, elsőre tán bonyolult, de higgyétek el, borzasztó egyszerű. :)