r
Nosalty Logó

Kakukkfüves-áfonyás prosecco torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mompea
Kakukkfüves-áfonyás prosecco torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

áfonyakrém és kakukkfüves szirup

piskóta

habcsók

a torta összeállítása

Összesen 450 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

áfonyakrém és kakukkfüves szirup

piskóta

habcsók

a torta összeállítása

Összesen 3586 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

áfonyakrém és kakukkfüves szirup

piskóta

habcsók

a torta összeállítása

Összesen 237 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 450 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    174.4 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1033 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1904.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.7 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    807.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1619 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1588 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    878 micro
Összesen 3586 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

áfonyakrém és kakukkfüves szirup

piskóta

habcsók

a torta összeállítása

Elkészítés

áfonyakrém és kakukkfüves szirup

  1. Az áfonyákat egy edénybe helyezve (a díszítéshez pár szemet félretéve) kicsit összetörjük, majd rászórjuk a cukrot. 1-2 órán keresztül állni hagyjuk, majd belereszeljük a citrom héjat, hozzáadunk 1 dl proseccot, és egy lábosban közepesen lángon addig főzzük, míg a szemek összeesnek, a leve pedig elfő. Hagyjuk kihűlni.
  2. A sziruphoz a proseccot összekeverjük a mézzel, belehelyezünk egy szár citromos kakukkfüvet, majd hűtőben 1-2 órán keresztül ezt is állni hagyjuk.

piskóta

  1. Egy nagyjából 18 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, majd a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat alaposan kikeverjük a cukorral, egy kevés lisztet hozzáadva egyenként belekeverjük a tojásokat. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a reszelt citrom héját, majd legvégül a proseccot. Teljesen simára keverjük.
  2. A masszát a tortaformába simítjuk, és 25-30 perc alatt készre sütjük.

habcsók

  1. Előkészítünk egy sütőpapírral kibélelt tepsit, a sütőt 140 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, majd kanalanként adagolva hozzákeverjük a kétfajta cukrot. Ezután hozzáadjuk az ecetet, és további legalább 5 percig verjük, míg fényes, sűrű habot kapunk.
  2. Sütőpapírra halmozzuk, 50 percig sütjük, majd a sütőben hagyjuk kihűlni.

a torta összeállítása

  1. A tejszínhabot felverjük a vanília kivonattal.
  2. A piskótát kivesszük a formából, majd a tetejét egyenesre vágjuk. A piskótát átitatjuk egy kevés kakukkfüves sziruppal, vékony rétegben megkenjük az áfonyakrémmel. A tejszínhabot rákanalazzuk az áfonyakrémre, a habcsókot kisebb darabokra törjük, ráhalmozzuk a tejszínhab tetejére, a végén pedig megszórjuk áfonyával és a citromos kakukkfűvel.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 550
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakukkfüves-áfonyás prosecco torta
mompea 2 recept

A piskóta puhaságát a krémes tejszín és a roppanósra sült habcsók teszi igazán izgalmassá, míg ízvilágát az áfonya fanyarsága, a prosecco habzó üdesége és az illatos kakukkfű teszi teljessé.

Hozzávalók

áfonyakrém és kakukkfüves szirup

piskóta

habcsók

a torta összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...