Kakukkfüves-áfonyás prosecco torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
mompea
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
áfonyakrém és kakukkfüves szirup
-
19g áfonya11 kcal
-
3g nádcukor10 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
20 kcal
-
3g méz10 kcal
piskóta
-
13g vaj90 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
13g nádcukor48 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
10 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
habcsók
-
15g tojásfehérje8 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
3g nádcukor10 kcal
-
0g ecet0 kcal
a torta összeállítása
-
31g habtejszín91 kcal
-
0 kcal
Összesen
450
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
áfonyakrém és kakukkfüves szirup
-
150g áfonya86 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
200g prosecco - habzóbor160 kcal
-
25g méz76 kcal
piskóta
-
100g vaj717 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g nádcukor380 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
100g prosecco - habzóbor80 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
habcsók
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
-
2g ecet0 kcal
a torta összeállítása
-
250g habtejszín730 kcal
-
0 kcal
Összesen
3586
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
áfonyakrém és kakukkfüves szirup
-
9.9g áfonya6 kcal
-
1.3g nádcukor5 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
13.2g prosecco - habzóbor11 kcal
-
1.7g méz5 kcal
piskóta
-
6.6g vaj47 kcal
-
10.9g tojás14 kcal
-
6.6g nádcukor25 kcal
-
9.9g finomliszt36 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
6.6g prosecco - habzóbor5 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
habcsók
-
7.9g tojásfehérje4 kcal
-
6.6g cukor26 kcal
-
1.3g nádcukor5 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
a torta összeállítása
-
16.5g habtejszín48 kcal
-
0.4g vanília kivonat0 kcal
Összesen
237
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 100.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 199 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
450
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.7 g
Zsír
-
Összesen 174.4 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1033 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1904.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 445 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 669 mg
-
Nátrium 547 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 415.7 g
-
Cukor 281 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 807.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1619 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 518 mg
-
Retinol - A vitamin: 1588 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 356 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 878 micro
Összesen
3586
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
áfonyakrém és kakukkfüves szirup
piskóta
-
100 g vaj
-
3 db tojás
-
100 g nádcukor
-
150 g finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 db vanília
-
1 dl prosecco - habzóbor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
habcsók
-
3 db tojásfehérje
-
100 g cukor
-
20 g nádcukor
-
1 tk ecet
a torta összeállítása
-
250 ml habtejszín
-
2 kávéskanál vanília kivonat
Elkészítés
áfonyakrém és kakukkfüves szirup
- Az áfonyákat egy edénybe helyezve (a díszítéshez pár szemet félretéve) kicsit összetörjük, majd rászórjuk a cukrot. 1-2 órán keresztül állni hagyjuk, majd belereszeljük a citrom héjat, hozzáadunk 1 dl proseccot, és egy lábosban közepesen lángon addig főzzük, míg a szemek összeesnek, a leve pedig elfő. Hagyjuk kihűlni.
- A sziruphoz a proseccot összekeverjük a mézzel, belehelyezünk egy szár citromos kakukkfüvet, majd hűtőben 1-2 órán keresztül ezt is állni hagyjuk.
piskóta
- Egy nagyjából 18 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, majd a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat alaposan kikeverjük a cukorral, egy kevés lisztet hozzáadva egyenként belekeverjük a tojásokat. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a reszelt citrom héját, majd legvégül a proseccot. Teljesen simára keverjük.
- A masszát a tortaformába simítjuk, és 25-30 perc alatt készre sütjük.
habcsók
- Előkészítünk egy sütőpapírral kibélelt tepsit, a sütőt 140 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, majd kanalanként adagolva hozzákeverjük a kétfajta cukrot. Ezután hozzáadjuk az ecetet, és további legalább 5 percig verjük, míg fényes, sűrű habot kapunk.
- Sütőpapírra halmozzuk, 50 percig sütjük, majd a sütőben hagyjuk kihűlni.
a torta összeállítása
- A tejszínhabot felverjük a vanília kivonattal.
- A piskótát kivesszük a formából, majd a tetejét egyenesre vágjuk. A piskótát átitatjuk egy kevés kakukkfüves sziruppal, vékony rétegben megkenjük az áfonyakrémmel. A tejszínhabot rákanalazzuk az áfonyakrémre, a habcsókot kisebb darabokra törjük, ráhalmozzuk a tejszínhab tetejére, a végén pedig megszórjuk áfonyával és a citromos kakukkfűvel.
- Sütés ideje: 120 perc
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 557
- Feltöltés dátuma: 2017. június 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
mompea
2 recept
A piskóta puhaságát a krémes tejszín és a roppanósra sült habcsók teszi igazán izgalmassá, míg ízvilágát az áfonya fanyarsága, a prosecco habzó üdesége és az illatos kakukkfű teszi teljessé.