r
Nosalty Logó

Kakaós-túrós batyu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ana's Kitchen
Kakaós-túrós batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1006 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5036 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 264 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1303.6 g
  • Cink
    262 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    203 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 1006 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.2 g

Zsír

  • Összesen
    161.5 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6518 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    893 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    2177 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    721.5 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    611.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1074 micro
Összesen 5036 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.2 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt futtassuk fel langyos, cukros tejben. A lisztet szitáljuk át, kavarjuk el benne a sót, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot.
  2. A felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a vajat és a tejet adjuk hozzá a liszthez és dolgozzuk össze.
  3. Addig dagasszuk a tésztát, amíg le nem válik a kezünkről és nem tapad hozzá a tálhoz. Ezután kettéválasztjuk és az egyik félbe dolgozzuk bele a kakaóport. Hagyjuk kelni a tésztákat 40 percig melegen helyen.
  4. Mikor megkelt a tészta, külön-külön nyújtsuk ki és vágjuk fel 6 -6 darabra. Próbáljunk egyforma négyzeteket vágni a kinyújtott tésztákból.
  5. Egyenként mindegyikbe egy kanál tölteléket rakjunk, majd a szemközti csúcsokat hajtsuk egymásra. Rakjuk őket a sütőpapírra, kenjük le tojássárgával.
  6. Előmelegített sütőben 180 C fokon 20 perc alatt süssük meg. Porcukorral meghintve tálaljuk, de magában is finom. Jó étvágyat!

Töltelék

  1. A tojásokat válasszuk ketté. A túrót villával törjük át és keverjük bele a többi hozzávalót. A tojások fehérjéit verjük habbá, és azt is adjuk hozzá, végül tegyük hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1347
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós-túrós batyu
Ana's Kitchen 139 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...