r
Nosalty Logó

Kakaós-túrókrémes szelet meggyszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
cam22
Kakaós-túrókrémes szelet meggyszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a meggyszószhoz

Összesen 474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a meggyszószhoz

Összesen 2837 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a meggyszószhoz

Összesen 153 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    702 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    136 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1022 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2687.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1095 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.7 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    926 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    981 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    789 mg
  • Retinol - A vitamin:
    629 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4212 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1818 micro
Összesen 2837 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a meggyszószhoz

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A sütőt bemelegítjük 180 fokra. A tojások sárgáját elkeverjük a nádcukorral és a kókuszzsírral.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd a tojásos masszához adjuk.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és lazán beleforgatjuk a tésztába.
  4. Egy tepsit (legjobb a csatos falú) kikenünk kókuszzsírral, kilisztezzük teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszttel, majd belesimítjuk a tésztát, rászórjuk a meggyet, és mehet a sütőbe. Én az elején letakarom alufóliával, hogy ne égjen meg a tészta. Kb. 30 perc alatt megsül, de tűpróbával ellenőrizzük.

Hozzávalók a krémhez

  1. A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verjük.
  2. A túrót egy tálban összetörjük villával, hozzáadjuk a ledarált nádcukrot és a reszelt citromhéjat, majd a tejszínhabba forgatjuk.
  3. A kész krémet rásimítjuk a kihűlt tésztára, és a hűtőbe tesszük 2-3 órára.

Hozzávalók a meggyszószhoz

  1. A meggyet megmossuk, ha kell, kimagozzuk. Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a nádcukrot, a fahéjat, a citrom levét, és egy kis vízzel kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Éppen csak ellepje a víz.
  2. Az étkezési keményítőt jól elkeverjük a tejföllel.
  3. Ha a meggy megpuhult, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejfölt, majd újra visszatesszük a tűzre, és addig keverjük, míg besűrűsödik kissé.
  4. Ha langyosra hűlt, turmixgépben összeturmixoljuk. Mehet is a felszeletelt süteményre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1666
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazán könnyű desszert, ami nem üli meg a gyomrot, nem émelyítően édes! :)

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a meggyszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...