r
Nosalty Logó

Kakaós-túrókrémes szelet meggyszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
cam22
Kakaós-túrókrémes szelet meggyszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a meggyszószhoz

Összesen 474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a meggyszószhoz

Összesen 2837 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a meggyszószhoz

Összesen 153 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    702 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    136 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1022 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2687.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1095 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.7 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    926 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    981 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    789 mg
  • Retinol - A vitamin:
    629 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4212 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1818 micro
Összesen 2837 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a meggyszószhoz

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A sütőt bemelegítjük 180 fokra. A tojások sárgáját elkeverjük a nádcukorral és a kókuszzsírral.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd a tojásos masszához adjuk.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és lazán beleforgatjuk a tésztába.
  4. Egy tepsit (legjobb a csatos falú) kikenünk kókuszzsírral, kilisztezzük teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszttel, majd belesimítjuk a tésztát, rászórjuk a meggyet, és mehet a sütőbe. Én az elején letakarom alufóliával, hogy ne égjen meg a tészta. Kb. 30 perc alatt megsül, de tűpróbával ellenőrizzük.

Hozzávalók a krémhez

  1. A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verjük.
  2. A túrót egy tálban összetörjük villával, hozzáadjuk a ledarált nádcukrot és a reszelt citromhéjat, majd a tejszínhabba forgatjuk.
  3. A kész krémet rásimítjuk a kihűlt tésztára, és a hűtőbe tesszük 2-3 órára.

Hozzávalók a meggyszószhoz

  1. A meggyet megmossuk, ha kell, kimagozzuk. Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a nádcukrot, a fahéjat, a citrom levét, és egy kis vízzel kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Éppen csak ellepje a víz.
  2. Az étkezési keményítőt jól elkeverjük a tejföllel.
  3. Ha a meggy megpuhult, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejfölt, majd újra visszatesszük a tűzre, és addig keverjük, míg besűrűsödik kissé.
  4. Ha langyosra hűlt, turmixgépben összeturmixoljuk. Mehet is a felszeletelt süteményre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1665
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 18.

Receptkategóriák

Igazán könnyű desszert, ami nem üli meg a gyomrot, nem émelyítően édes! :)

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a meggyszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...