r
Nosalty Logó

Kakaós szívecske torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikola26
Kakaós szívecske torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A 2 db piskótalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A 2 db piskótalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7508 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A 2 db piskótalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 285 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.5 g

Zsír

  • Összesen
    350.7 g
  • Telített zsírsav
    203 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6660.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    1239 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    910 mg
  • Foszfor
    2994 mg
  • Nátrium
    1171 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1001.5 g
  • Cukor
    584 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    793.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2491 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    456 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    1289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2451 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2130 micro
Összesen 7508 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

A 2 db piskótalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A 2 db piskótalaphoz

  1. Egy szív sütőformaalját kikenjük vajjal, megszórjuk liszttel.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a cukrot kanalanként adagoljuk hozzá, és még így is verjük egy kicsit.
  3. A tojássárgáját a vaníliás cukorral és a vízzel jól kikeverjük. Ha összekevertük jól, akkor hozzáöntjük a habhoz.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd ezt is szépen, óvatosan belekeverjük.
  5. Az így kapott masszát, beleöntjük szépen a tepsibe, és előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Ezt a folyamatot elvégezzük még egyszer, a második piskótához.
  7. Ha kész vannak a piskóták, akkor elkészítjük a krémet hozzá. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
  8. A tejszínhabot felverjük, és a meggyet lecsepegtetjük.
  9. A piskótákat 3-3 részre vágjuk, és elkezdjük megtölteni őket. Először tejszínhab vékonyan, rá meggy darabok, és erre csurgatunk a megolvadt csokoládéból. Ezt így addig csináljuk, míg az utolsó piskótalap is rámegy.
  10. Az utolsó fázis a díszítés. Felverjük a tejszínt, egyik felét megszínezzük pirossal, a másik marad fehér.
  11. Nyomózsákba töltjük őket, elkezdjük díszíteni a tortát. El lehet kezdeni alulról és felülről is. Én csillagcsőt használtam. És kis pöttyöket rakunk egymás mellé. Így jön ki ez a szép díszítés.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4505
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós szívecske torta
Nikola26 4 recept

Ez a szívecskés torta 2 emeletes, születésnapra készült, de bármilyen alkalomra nagyon ideális.:)

Hozzávalók

A 2 db piskótalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...