Kakaós palacsinta 2. - házi narancsdzemmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Knoblauh Diána
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 1% Zsír
A narancsdzsemhez
-
125g narancs43 kcal
-
63g narancslé29 kcal
-
3g zselatinfix3 kcal
-
94g cukor363 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
4g szörp11 kcal
A palacsintához
-
31g finomliszt114 kcal
-
1 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
13g tej7 kcal
-
13g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
9 kcal
Összesen
591
kcal
- 2% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 1% Zsír
A narancsdzsemhez
-
1000g narancs343 kcal
-
500g narancslé235 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
750g cukor2903 kcal
-
80g citromlé18 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
30g szörp91 kcal
A palacsintához
-
250g finomliszt910 kcal
-
5 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
Összesen
4727
kcal
- 2% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 1% Zsír
A narancsdzsemhez
-
34.5g narancs12 kcal
-
17.3g narancslé8 kcal
-
0.7g zselatinfix1 kcal
-
25.9g cukor100 kcal
-
2.8g citromlé1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1g szörp3 kcal
A palacsintához
-
8.6g finomliszt31 kcal
-
0.1g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
1.9g tojás2 kcal
-
3.5g tej2 kcal
-
3.5g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
Összesen
162
kcal
- 2% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.5 g
-
Cukor 111 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 164.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 199 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
591
kcal
- 2% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 52 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1589.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 538 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 574 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1116.1 g
-
Cukor 888 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1312.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 570 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 443 micro
-
Kolin: 265 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 664 micro
-
β-crypt 1594 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1818 micro
Összesen
4727
kcal
- 2% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 54.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.6 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
162
kcal
Hozzávalók
A narancsdzsemhez
-
1 kg narancs
-
1 csomag zselatinfix
-
75 dkg cukor
-
2 citromból nyert citromlé
-
0.5 kk fahéj
-
3 db szegfűszeg
A palacsintához
-
250 g finomliszt
-
1 kk cukrozatlan kakaópor
-
1 db tojás
-
1 dl tej
-
1 dl szódavíz
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A narancsdzsemhez
- A narancsdzsemet egy nappal előre megfőzzük.
- A narancs narancssárga héját vékonyan lehámozzuk, majd felaprítjuk vékony csíkokra, és forrásban lévő vízben tartjuk 5 percet, ezután 10 percig hideg vízben áztatjuk.
- A gyümölcsről eltávolítjuk a keserű fehér héjat is, majd cikkekre bontjuk, és hozzákeverjük a zselésítő anyagot.
- A narancslevet egy lábasba öntjük, és hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket, a citromlevet és a csíkokra vágott héjat.
- Forraljuk fel, és aztán 5-6 percig kevergessük a főzés közben. Ezután hozzáadjuk a zselésítővel elkevert narancshúst és forrás után kb. 2 percig főzzük.
- A masszát vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a szörpöt, majd távolítsuk el a fűszereket.
- Utolsó lépésként ujjnyi melegvizet engedjünk a tepsibe, töltsük meg az üveget, azonnal zárjuk le, és fordítsuk fejre, 5 perc után pedig visszafordítható, és kész is a dzsem.
- A palacsintához való alapanyagokat egyneművé dolgozzuk, amíg egy hígabb masszát nem kapunk, kisütjük őket, és narancsdzsemmel tálaljuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10571
- Feltöltés dátuma: 2010. március 14.
Ajánló
Eredetileg 1 kg kristálycukorral írja a recept, de túl soknak találtam, és mindenképpen könnyebb dzsemet szerettem volna. Sokkal élvezetesebb a narancs aromája, ha nem szájragasztóan édes. A narancs héjánál vigyázzunk, hogy a fehér rész ne jusson bele, mert keserű és élvezhetetlen lesz az édességünk. A zselésítőn olvassuk el mindenképpen az arányokat, hogy 1 kg-hoz mennyi szükséges.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Knoblauh Diána
12 recept
Karácsony másnapján könnyed desszerttel kedveskedtem a családnak a vacsora után. A nehéz édes sütemények után felüdítő volt egy kis narancsos édesség. Ez volt az első narancsdzsemem, a receptet arányaiban módosítottam csak, mivel eredetileg a szomszédasszonytól kaptam.