r
Nosalty Logó

Kakaós palacsinta 2. - házi narancsdzemmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Knoblauh Diána
Kakaós palacsinta 2. - házi narancsdzemmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A narancsdzsemhez

A palacsintához

Összesen 591 kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A narancsdzsemhez

A palacsintához

Összesen 4727 kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A narancsdzsemhez

A palacsintához

Összesen 162 kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.5 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    199 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 591 kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1589.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1116.1 g
  • Cukor
    888 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1312.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    570 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    664 micro
  • β-crypt
    1594 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1818 micro
Összesen 4727 kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

A narancsdzsemhez

A palacsintához

Elkészítés

A narancsdzsemhez

  1. A narancsdzsemet egy nappal előre megfőzzük.
  2. A narancs narancssárga héját vékonyan lehámozzuk, majd felaprítjuk vékony csíkokra, és forrásban lévő vízben tartjuk 5 percet, ezután 10 percig hideg vízben áztatjuk.
  3. A gyümölcsről eltávolítjuk a keserű fehér héjat is, majd cikkekre bontjuk, és hozzákeverjük a zselésítő anyagot.
  4. A narancslevet egy lábasba öntjük, és hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket, a citromlevet és a csíkokra vágott héjat.
  5. Forraljuk fel, és aztán 5-6 percig kevergessük a főzés közben. Ezután hozzáadjuk a zselésítővel elkevert narancshúst és forrás után kb. 2 percig főzzük.
  6. A masszát vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a szörpöt, majd távolítsuk el a fűszereket.
  7. Utolsó lépésként ujjnyi melegvizet engedjünk a tepsibe, töltsük meg az üveget, azonnal zárjuk le, és fordítsuk fejre, 5 perc után pedig visszafordítható, és kész is a dzsem.
  8. A palacsintához való alapanyagokat egyneművé dolgozzuk, amíg egy hígabb masszát nem kapunk, kisütjük őket, és narancsdzsemmel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10571
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 14.

Ajánló

Eredetileg 1 kg kristálycukorral írja a recept, de túl soknak találtam, és mindenképpen könnyebb dzsemet szerettem volna. Sokkal élvezetesebb a narancs aromája, ha nem szájragasztóan édes. A narancs héjánál vigyázzunk, hogy a fehér rész ne jusson bele, mert keserű és élvezhetetlen lesz az édességünk. A zselésítőn olvassuk el mindenképpen az arányokat, hogy 1 kg-hoz mennyi szükséges.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Knoblauh Diána 12 recept

Karácsony másnapján könnyed desszerttel kedveskedtem a családnak a vacsora után. A nehéz édes sütemények után felüdítő volt egy kis narancsos édesség. Ez volt az első narancsdzsemem, a receptet arányaiban módosítottam csak, mivel eredetileg a szomszédasszonytól kaptam.

Hozzávalók

A narancsdzsemhez

A palacsintához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...