r
Nosalty Logó

Kakaós mézeskalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Krisztike
Kakaós mézeskalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 856 kcal
  • 4% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 5141 kcal
  • 4% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 385 kcal
  • 4% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.5 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 856 kcal
  • 4% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    127.6 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4186.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1052 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1741 mg
  • Nátrium
    1078 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    968.9 g
  • Cukor
    565 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 5141 kcal
  • 4% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 385 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy láposban lassan összeolvasztjuk a mézet, a cukrot, a vajat vagy margarint, a vaníliás cukrot és a tejet, míg a méz és a cukor teljesen el nem olvad. Utána egy keverőtálba öntjük és hagyjuk kicsit hűlni.
  2. A félig kihűlt masszába robotgéppel beledolgozzuk a fahéjjat és az aromát. A száraz hozzávalókat: liszt, étkezési keményítő, kakaópor és sütőpor összekeverjük és átszitáljuk, majd a mézes masszához keverjük a 2/3- át a robotgép segítségével. A maradék lisztkeveréket pedig kézzel dolgozzuk a tésztába. Ha nagyon ragacsos lenne a tészta, tegyük pár órára fóliába csomagolva a hűtőbe.
  3. A tésztát lisztezett deszkán fél centiméteresre nyúltjuk és kiszúrjuk belőle a formákat, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk és betoljuk az előmelegített (160-180 C) sütőbe kb. 10-15 percre.
  4. Mikor megsültek a mézeskalácsok és kihűltek, a tojásfehérjéből és cukorból kikevert mázzal dekoráljuk őket.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 22696
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós mézeskalács
Krisztike 39 recept

Pár éve bukkantam erre a receptre, és nagyon bevált nekem. A mézeskalácsot én elsősorban a fára akasztom, de ezt megenni is lehet, mert nagyon finom. Ez nem az a hagyományos fajta, mert én azt nem annyira kedvelem (ez a mézecskalács fűszerkeverék nem igazán az én világom, főleg a szegfűszeggel van bajom), szóval ebben ugyebár nincs fűszerkeverék, de a fahéjtól teljesen karácsonyi hangulatú lesz az egész. Nagyon jól tárolható, szinte korlátlan ideig eláll, sütés közben nem deformálódik el és puha lesz (inkább másnap). Azokat, amiket a fára akasztok még a sütés előtt a habzsákomhoz tartozó sima végű "csőrrel" kiszúrom ott, ahol a szalagot át akarom fűzni.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...