r
Nosalty Logó

Kadhai csirke

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sajtospiritos
Kadhai csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Pác

Szósz

Chapati

824
Kalória
59.5g
Fehérje
108.1g
Szénhidrátok
19.5g
Zsír
400.9g
Víz
147g
Koleszterin
19.6g
Rost
9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pác

Szósz

Chapati

Összesen 824 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pác

Szósz

Chapati

Összesen 3294 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pác

Szósz

Chapati

Összesen 132 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2026.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    890 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    400.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1043 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    2725 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 824 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    238.2 g

Zsír

  • Összesen
    78 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    588 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8106.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    904 mg
  • Foszfor
    3558 mg
  • Nátrium
    2961 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

Víz

  • Összesen
    1603.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    108 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    871 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    246 micro
  • β-karotin
    4171 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    10899 micro
  • Lut-zea
    1455 micro
Összesen 3294 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    441 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

Pác

  1. A csirkemellfilét felkockázzuk, és a pác alapanyagaival összeforgatva pár órára vagy egy teljes éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

Szósz

  1. Egy edényben felforrósítjuk az olajat, és beletesszük a római köményt és az apróra vágott vöröshagymát. Addig sütjük, hogy szépen megbarnuljon.
  2. Felkockázzuk a paradicsomot, és 5-10 percig együtt főzzük a hagymával, aztán az összes fűszert beletesszük.
  3. A bepácolt csirkét hozzátesszük, 20 percig alacsony fokozaton fedő alatt összefőzzük.
  4. Ezután a vékonyra szeletelt lila hagymát és paprikát is beletesszük. Ilyenkor még tehetünk bele egy kis összevágott koriandert és gyömbért is. Majd 5 percig fedő alatt készre főzzük.

Chapati

  1. A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk. A víz mennyiségére ügyelnünk kell, mivel lisztfüggő, mennyi vizet vesz fel a tészta. 8-10 percen át gyúrjuk, majd hagyjuk pihentetni 20-30 percig.
  2. Nagyobb tojás nagyságú golyókat formázunk, és egy sodrófával kinyújtjuk CD lemez nagyságúra.
  3. Aztán egy forró serpenyőben olaj nélkül elkezdjük sütni. Most jön a trükkös rész. Először egyik oldalát sütjük 1-2 percig, aztán megfordítjuk. Ekkor elkezd felpúposodni a tészta, ilyenkor a levegős részt egy lapáttal ki kell nyomni arra, amerre nincs felpúposodva. Ez igényel némi kézügyességet, az interneten van sok videó segítség. Előbb-utóbb rájön az ember a titkára. De az eredmény megéri, elhihetitek. A nyomkodástól lesz finom, üreges a belső rész,és könnyed a chapati.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Ez egy finom indiai recept, bár igényel némi előkészületet és kézügyességet is a kenyér elkészítése, mégis csak ajánlani tudom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!