Kadhai csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sajtospiritos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
Pác
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
3 kcal
-
8g joghurt5 kcal
Szósz
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
12 kcal
-
2g gyömbér1 kcal
-
5 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
Chapati
Összesen
824
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
Pác
-
800g csirkemellfilé960 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
11 kcal
-
30g joghurt18 kcal
Szósz
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
49 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
14g fokhagymakrém19 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
2g garam masala0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
16 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
Chapati
Összesen
3294
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
Pác
-
32.4g csirkemellfilé39 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0.3g fokhagymakrém0 kcal
-
1.2g joghurt1 kcal
Szósz
-
10.9g vöröshagyma4 kcal
-
3.6g lilahagyma1 kcal
-
8.1g paradicsom1 kcal
-
2 kcal
-
0.2g gyömbér0 kcal
-
0.6g fokhagymakrém1 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0.1g garam masala0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
0.8g sűrített paradicsom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
Chapati
-
20.2g teljes kiőrlésű liszt67 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj1 kcal
-
10.1g víz0 kcal
Összesen
132
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 59.5 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2026.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 890 mg
-
Nátrium 740 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 400.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 218 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 1043 micro
-
β-crypt 231 micro
-
Likopin 2725 micro
-
Lut-zea 364 micro
Összesen
824
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 238.2 g
Zsír
-
Összesen 78 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 588 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8106.9 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 249 mg
-
Kálcium 367 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 904 mg
-
Foszfor 3558 mg
-
Nátrium 2961 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 18 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 432.6 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 78 mg
VÍZ
-
Összesen 1603.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 475 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 297 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 108 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 396 micro
-
Kolin: 871 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 246 micro
-
β-karotin 4171 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 10899 micro
-
Lut-zea 1455 micro
Összesen
3294
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 328.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 64.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 441 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
Pác
-
800 g csirkemellfilé
-
1 tk kurkuma
-
0.5 tk só
-
1 teáskanál fokhagymakrém
-
2 ek joghurt
Szósz
-
3 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db lilahagyma
-
2 közepes db paradicsom
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
1 ek fokhagymakrém
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 teáskanál koriander
-
1 teáskanál garam masala
-
2 db zöld kardamom
-
2 dkg sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
5 ek napraforgó olaj
Chapati
-
0.5 teáskanál só
-
0.5 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Pác
- A csirkemellfilét felkockázzuk, és a pác alapanyagaival összeforgatva pár órára vagy egy teljes éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
Szósz
- Egy edényben felforrósítjuk az olajat, és beletesszük a római köményt és az apróra vágott vöröshagymát. Addig sütjük, hogy szépen megbarnuljon.
- Felkockázzuk a paradicsomot, és 5-10 percig együtt főzzük a hagymával, aztán az összes fűszert beletesszük.
- A bepácolt csirkét hozzátesszük, 20 percig alacsony fokozaton fedő alatt összefőzzük.
- Ezután a vékonyra szeletelt lila hagymát és paprikát is beletesszük. Ilyenkor még tehetünk bele egy kis összevágott koriandert és gyömbért is. Majd 5 percig fedő alatt készre főzzük.
Chapati
- A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk. A víz mennyiségére ügyelnünk kell, mivel lisztfüggő, mennyi vizet vesz fel a tészta. 8-10 percen át gyúrjuk, majd hagyjuk pihentetni 20-30 percig.
- Nagyobb tojás nagyságú golyókat formázunk, és egy sodrófával kinyújtjuk CD lemez nagyságúra.
- Aztán egy forró serpenyőben olaj nélkül elkezdjük sütni. Most jön a trükkös rész. Először egyik oldalát sütjük 1-2 percig, aztán megfordítjuk. Ekkor elkezd felpúposodni a tészta, ilyenkor a levegős részt egy lapáttal ki kell nyomni arra, amerre nincs felpúposodva. Ez igényel némi kézügyességet, az interneten van sok videó segítség. Előbb-utóbb rájön az ember a titkára. De az eredmény megéri, elhihetitek. A nyomkodástól lesz finom, üreges a belső rész,és könnyed a chapati.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 6832
- Feltöltés dátuma: 2014. június 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sajtospiritos
57 recept
Ez egy finom indiai recept, bár igényel némi előkészületet és kézügyességet is a kenyér elkészítése, mégis csak ajánlani tudom.