r
Nosalty Logó

Kacsamell taco

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Kacsamell taco
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Savanyított hagyma

Kacsamellsteak

Koriandersalsa

Hoisinos barbecue-szósz

Öszzeállítás

Összesen 818 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Savanyított hagyma

Kacsamellsteak

Koriandersalsa

Hoisinos barbecue-szósz

Öszzeállítás

Összesen 3266 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Savanyított hagyma

Kacsamellsteak

Koriandersalsa

Hoisinos barbecue-szósz

Öszzeállítás

Összesen 146 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2579.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    1743 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    930 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 818 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.7 g

Zsír

  • Összesen
    141.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10319.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    2253 mg
  • Nátrium
    6972 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.5 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1507.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    505 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    890 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    778 micro
  • Kolin:
    478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    3720 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    2996 micro
Összesen 3266 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    82 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Savanyított hagyma

Kacsamellsteak

Koriandersalsa

Hoisinos barbecue-szósz

Öszzeállítás

Elkészítés

Savanyított hagyma

  1. A hagymákat megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk, de mandolint is használhatunk a szeleteléshez. A hagymaszeleteket sterilizált és forró vízzel átmelegített befőttesüvegbe tömködjük.
  2. A vizet lábosban felforraljuk, hozzáadjuk az ecetet, a sót és az édesítőt, majd a hagymára öntjük.
  3. Hagyjuk teljesen kihűlni (1-2 óra), majd onnantól hűtőben tároljuk.

Kacsamellsteak

  1. A húst felhasználás előtt megmossuk. A kacsamellek bőrét éles pengéjű késsel sűrűn beirdaljuk, ügyelve arra, hogy ne sértsük meg a húsát.
  2. Sózzuk-borsozzuk, megkenjük egy kevés olajjal, majd hűtőben hagyjuk állni, amíg elkészítjük a salsát és hoisinos bbq-szószt.
  3. A kacsamelleket bőrös oldalukkal lefelé, jól felforrósított serpenyőben sütni kezdjük. Fontos, hogy ne mozgassuk, ne piszkálgassuk őket. Kereken 8 percig süssük.
  4. Az idő letelte után fordítsuk meg a melleket, és 6-7 percig süssük a másik oldalukat is. Majd takarjuk le, vegyük le a tűzhelyről, és legalább 10-15 percet hagyjuk állni. Így az egész átpárolódik, és az értékes, zamatos szaft a húsban marad.
  5. Tálaláskor ferdén (srégen) vékony szeletekre vágjuk.

Koriandersalsa

  1. Helyezzük a koriandert, a petrezselymet, a fokhagymát és a jalapenot egy konyhai aprítógépbe, és alaposan daráljuk le a hozzávalókat.
  2. Adjuk hozzá az olívaolajat, valamint lime levét és héját.
  3. Ízesítsük sóval és borssal, ha szükséges, adjunk hozzá még olajat vagy limelevet. Jól keverjük össze, a lényeg, hogy egynemű, de kicsit darabos legyen a salsa.
  4. Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.

Hoisinos barbecue-szósz

  1. Melegítsük fel a növényi olajat egy kis edényben, és a fokhagymát mérsékelt lángon pirítsuk rajta körülbelül 2 percig.
  2. Adjuk hozzá a hoisin szószt, a szójaszószt, a Worcestershire-szószt, a ketchupot, a cukrot és a rizsecetet, majd alacsony lángon, kevergetve főzzük kb. 3-4 percig. Borsozzuk ízlés szerint, só nem kell bele.
  3. Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni. Átlátszó flakonban tároljuk, aminek cumisüveghez hasonló a teteje.

Öszzeállítás

  1. A kukoricatortillákat kicsit megnedvesítjük, majd langyos serpenyőben megmelegítjük (de mikróban is lehet).
  2. Egyesével megkenjük őket a koriandersalsával, 4-5 vékony szelet kacsamellet helyezünk rájuk, és meglocsoljuk őket a bbq-szósszal.
  3. Végül friss korianderrel, az előzőleg elkészített savanyított hagymával és jalapeno karikákkal szervírozzuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2409
  • Feltöltés dátuma: 2021. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kacsamell taco
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Imádjuk a streetfoodok, kiváltképp a jófajta mexikói specialitásokat. De nem csak azért, mert ezek rendkívül változatosak, fűszeresek és sokoldalúak, hanem mert jól lehet őket tunkolni, habzsolni, kézzel-lábbal enni. Ebben a tacoban is megvan minden, ami egy ilyen talponálló, ám elegáns fogáshoz kell: gyönyörű, rózsaszínű, ropogós bőrű kacsamellszeletek, füstös, dús és gazdag ízvilágú, hoisinos bbq-szósz, friss zöld koriandersalsa és persze némi ropogós savanyúság.

Hozzávalók

Savanyított hagyma

Kacsamellsteak

Koriandersalsa

Hoisinos barbecue-szósz

Öszzeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...