r
Nosalty Logó

Kacsamell taco

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Kacsamell taco
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Savanyított hagyma

Kacsamellsteak

Koriandersalsa

Hoisinos barbecue-szósz

Öszzeállítás

818
Kalória
46.4g
Fehérje
76.6g
Szénhidrátok
35.4g
Zsír
376.9g
Víz
154.9g
Koleszterin
5.7g
Rost
18.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Savanyított hagyma

Kacsamellsteak

Koriandersalsa

Hoisinos barbecue-szósz

Öszzeállítás

Összesen 818 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Savanyított hagyma

Kacsamellsteak

Koriandersalsa

Hoisinos barbecue-szósz

Öszzeállítás

Összesen 3266 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Savanyított hagyma

Kacsamellsteak

Koriandersalsa

Hoisinos barbecue-szósz

Öszzeállítás

Összesen 146 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2579.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    1743 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    376.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    930 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 818 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.7 g

Zsír

  • Összesen
    141.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10319.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    2253 mg
  • Nátrium
    6972 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.5 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1507.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    505 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    890 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    778 micro
  • Kolin:
    478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    3720 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    2996 micro
Összesen 3266 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    82 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

Savanyított hagyma

  1. A hagymákat megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk, de mandolint is használhatunk a szeleteléshez. A hagymaszeleteket sterilizált és forró vízzel átmelegített befőttesüvegbe tömködjük.
  2. A vizet lábosban felforraljuk, hozzáadjuk az ecetet, a sót és az édesítőt, majd a hagymára öntjük.
  3. Hagyjuk teljesen kihűlni (1-2 óra), majd onnantól hűtőben tároljuk.

Kacsamellsteak

  1. A húst felhasználás előtt megmossuk. A kacsamellek bőrét éles pengéjű késsel sűrűn beirdaljuk, ügyelve arra, hogy ne sértsük meg a húsát.
  2. Sózzuk-borsozzuk, megkenjük egy kevés olajjal, majd hűtőben hagyjuk állni, amíg elkészítjük a salsát és hoisinos bbq-szószt.
  3. A kacsamelleket bőrös oldalukkal lefelé, jól felforrósított serpenyőben sütni kezdjük. Fontos, hogy ne mozgassuk, ne piszkálgassuk őket. Kereken 8 percig süssük.
  4. Az idő letelte után fordítsuk meg a melleket, és 6-7 percig süssük a másik oldalukat is. Majd takarjuk le, vegyük le a tűzhelyről, és legalább 10-15 percet hagyjuk állni. Így az egész átpárolódik, és az értékes, zamatos szaft a húsban marad.
  5. Tálaláskor ferdén (srégen) vékony szeletekre vágjuk.

Koriandersalsa

  1. Helyezzük a koriandert, a petrezselymet, a fokhagymát és a jalapenot egy konyhai aprítógépbe, és alaposan daráljuk le a hozzávalókat.
  2. Adjuk hozzá az olívaolajat, valamint lime levét és héját.
  3. Ízesítsük sóval és borssal, ha szükséges, adjunk hozzá még olajat vagy limelevet. Jól keverjük össze, a lényeg, hogy egynemű, de kicsit darabos legyen a salsa.
  4. Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.

Hoisinos barbecue-szósz

  1. Melegítsük fel a növényi olajat egy kis edényben, és a fokhagymát mérsékelt lángon pirítsuk rajta körülbelül 2 percig.
  2. Adjuk hozzá a hoisin szószt, a szójaszószt, a Worcestershire-szószt, a ketchupot, a cukrot és a rizsecetet, majd alacsony lángon, kevergetve főzzük kb. 3-4 percig. Borsozzuk ízlés szerint, só nem kell bele.
  3. Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni. Átlátszó flakonban tároljuk, aminek cumisüveghez hasonló a teteje.

Öszzeállítás

  1. A kukoricatortillákat kicsit megnedvesítjük, majd langyos serpenyőben megmelegítjük (de mikróban is lehet).
  2. Egyesével megkenjük őket a koriandersalsával, 4-5 vékony szelet kacsamellet helyezünk rájuk, és meglocsoljuk őket a bbq-szósszal.
  3. Végül friss korianderrel, az előzőleg elkészített savanyított hagymával és jalapeno karikákkal szervírozzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Imádjuk a streetfoodok, kiváltképp a jófajta mexikói specialitásokat. De nem csak azért, mert ezek rendkívül változatosak, fűszeresek és sokoldalúak, hanem mert jól lehet őket tunkolni, habzsolni, kézzel-lábbal enni. Ebben a tacoban is megvan minden, ami egy ilyen talponálló, ám elegáns fogáshoz kell: gyönyörű, rózsaszínű, ropogós bőrű kacsamellszeletek, füstös, dús és gazdag ízvilágú, hoisinos bbq-szósz, friss zöld koriandersalsa és persze némi ropogós savanyúság.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán melegszendvics

Laktató, fűszeres krémmel, buja sajtszósszal és egyszerre ropogós-szaftos kenyérszeletekkel támad az alábbi szendvics, ami minden falatjában vegán. Kompromisszumot természetesen nem ...

Lakos Benedek

Bundáskenyér-gofri

Azok, akik megúsznák a bundás kenyér készítésével járó olajban sütést és annak minden kellemetlenségét, azok váltsanak serpenyőről gofrisütőre. Bizony, ebben a kevésszer ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!