r
Nosalty Logó

Kacsacomb vegyes gombaszósszal és burgonyapürével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gombagasztro
Kacsacomb vegyes gombaszósszal és burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1163 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4645 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1068.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    588 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 1163 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.5 g

Zsír

  • Összesen
    376.5 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    727 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4274.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    2439 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2352 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    757 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    622 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1420 micro
  • β-crypt
    140 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 4645 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsacombokat megsózzuk, és tepsibe helyezzük, mellétesszük a négybe vágott hámozatlan almákat és a megtisztított lilahagymákat, és rászórjuk a friss rozmaringot. 200 fokon fedő alatt kb. 2 óra alatt aranybarnára sütjük. A kacsa elkészítésénél ügyeljünk arra, ha kicsit zsírosabbak a combok, akkor időközönként kanalazzuk le a kisült zsírt, mert nem tudjuk szép ropogósra sütni.
  2. A laskagombát, a portobellot, a barna és a fehér csiperkét szeletekre vágjuk. A gombaszósz annál finomabb lesz, minél többféle termesztett gombát használunk fel. A gombaszeleteket sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon egy nagy serpenyőben megpároljuk, szűrőkanállal kiszedjük, és félrerakjuk.
  3. A vízzel hígított főzőtejszínből és a lisztből habarást készítünk, ezt a serpenyőben visszamaradt gombalével csomómentesre keverjük, majd 2-3 percig összeforraljuk. Amennyiben túl sűrű a habarás, még vízzel tovább hígítható, de vegyük figyelembe, hogy idővel tovább sűrűsödik. Belenyomunk 3-4 gerezd fokhagymát, visszatesszük a párolt gombát, és hozzákeverjük a friss zöldfűszert (koriander vagy petrezselyem).
  4. Az aranybarnára sült kacsacombokat ezzel a különleges gombaszósszal, a sült almákkal és burgonyapürével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 140 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 6993
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kacsacomb vegyes gombaszósszal és burgonyapürével
Gombagasztro 357 recept

A magyar konyhában a kacsacomb a téli magyar ízvilágban gyakori, ezt a hagyományos ételt pedig most nagyon finom gombaszósszal kínáljuk és tegyük különlegessé! Még több gombarecept itt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...