Kacsacomb vegyes gombaszósszal és burgonyapürével
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gombagasztro
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
250g gomba53 kcal
-
18 kcal
-
300g kacsacomb873 kcal
-
200g alma94 kcal
-
68g lilahagyma25 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
8g koriander2 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1163
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1000g gomba213 kcal
-
71 kcal
-
1200g kacsacomb3491 kcal
-
800g alma374 kcal
-
270g lilahagyma98 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
30g koriander7 kcal
-
6g rozmaring8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
4645
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
28.1g gomba6 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
33.8g kacsacomb98 kcal
-
22.5g alma11 kcal
-
7.6g lilahagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
5.6g főzőtejszín7 kcal
-
0.8g koriander0 kcal
-
0.2g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
130
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.1 g
Zsír
-
Összesen 94.1 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1068.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 610 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.6 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 588 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 355 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
1163
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 144.5 g
Zsír
-
Összesen 376.5 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 172 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 727 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4274.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 217 mg
-
Kálcium 496 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 319 mg
-
Foszfor 2439 mg
-
Nátrium 749 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190.5 g
-
Cukor 113 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 2352 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 757 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 297 micro
-
K vitamin: 161 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 385 micro
-
Kolin: 521 mg
-
Retinol - A vitamin: 622 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 1420 micro
-
β-crypt 140 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 485 micro
Összesen
4645
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 120.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
-
1 ek napraforgó olaj
-
4 db kacsacomb
-
4 db alma
-
3 db lilahagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 dl főzőtejszín
-
2 ek rozmaring
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A kacsacombokat megsózzuk, és tepsibe helyezzük, mellétesszük a négybe vágott hámozatlan almákat és a megtisztított lilahagymákat, és rászórjuk a friss rozmaringot. 200 fokon fedő alatt kb. 2 óra alatt aranybarnára sütjük. A kacsa elkészítésénél ügyeljünk arra, ha kicsit zsírosabbak a combok, akkor időközönként kanalazzuk le a kisült zsírt, mert nem tudjuk szép ropogósra sütni.
- A laskagombát, a portobellot, a barna és a fehér csiperkét szeletekre vágjuk. A gombaszósz annál finomabb lesz, minél többféle termesztett gombát használunk fel. A gombaszeleteket sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon egy nagy serpenyőben megpároljuk, szűrőkanállal kiszedjük, és félrerakjuk.
- A vízzel hígított főzőtejszínből és a lisztből habarást készítünk, ezt a serpenyőben visszamaradt gombalével csomómentesre keverjük, majd 2-3 percig összeforraljuk. Amennyiben túl sűrű a habarás, még vízzel tovább hígítható, de vegyük figyelembe, hogy idővel tovább sűrűsödik. Belenyomunk 3-4 gerezd fokhagymát, visszatesszük a párolt gombát, és hozzákeverjük a friss zöldfűszert (koriander vagy petrezselyem).
- Az aranybarnára sült kacsacombokat ezzel a különleges gombaszósszal, a sült almákkal és burgonyapürével tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 140 perc
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 6993
- Feltöltés dátuma: 2014. december 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Gombagasztro
357 recept
A magyar konyhában a kacsacomb a téli magyar ízvilágban gyakori, ezt a hagyományos ételt pedig most nagyon finom gombaszósszal kínáljuk és tegyük különlegessé! Még több gombarecept itt!