Juhtúróval töltött gombafejek csőben sütve 2.
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
125g csiperkegomba27 kcal
-
50g juhtúró142 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
75g tej42 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
13g ementáli sajt49 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
Összesen
532
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
200g juhtúró566 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
300g tej168 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
50g ementáli sajt197 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
Összesen
2121
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
38.2g csiperkegomba8 kcal
-
15.3g juhtúró43 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
3.8g vaj27 kcal
-
4.6g finomliszt17 kcal
-
22.9g tej13 kcal
-
7.6g habtejszín22 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
3.8g ementáli sajt15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1.5g zsemlemorzsa6 kcal
Összesen
161
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.5 g
Zsír
-
Összesen 38.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 643.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 238 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 139.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
532
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.1 g
Zsír
-
Összesen 155.6 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 482 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2573.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 954 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 953 mg
-
Nátrium 465 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 557.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 841 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 101 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 825 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 187 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 234 micro
Összesen
2121
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg juhtúró
-
5 dkg vaj
-
3 púpozott ek finomliszt
-
3 dl tej
-
1 dl habtejszín
-
1 db tojássárgája
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
Elkészítés
- A gombát megtisztítjuk, a szárait apróra vágjuk.
- A gombák szárát kevés olajon megfuttatjuk, sózzuk, fehérborssal ízesítjük, majd amikor már langyos, elkeverjük a juhtúróval.
- Elkészítjük a gratin mártást: a vajat megolvasztjuk, megpirítjuk rajta a lisztet, azaz világos arany színű rántást készítünk, majd a tűzről lehúzva apránként, habverővel, hogy ne csomósodjon, hozzáadunk 3 dl forró tejet, visszatesszük a tűzre és sűrű mártást főzünk.A tűzről levonva a tejszínt, a tojássárgáját és a reszelt sajtot is hozzákeverjük (ezekkel már nem szabad főzni.) Fehérborssal ízesítjük, ízlés szerint sózzuk. Vigyázzunk a sóval, mert a juhtúró is sós!
- A juhtúrós keveréket beletöltjük a gombafejekbe, majd rákanalazzuk a mártást, és a tetejüket megszórjuk kis zsemlemorzsával.
- 180-200 fokon kb. 20 perc alatt aranyszínűre pirítjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 135
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 19876
- Feltöltés dátuma: 2010. április 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kellemes vendégváró előétel (hidegen is finom), vagy rizi-bizivel könnyű ebéd/ vacsora. A kép fázisfotó.