Juhtúrós-spenótos penne csirkével
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Panno
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 16% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
3g olívaolaj24 kcal
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
75g spenót12 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
17g juhtúró47 kcal
-
17g tehéntúró25 kcal
-
33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
83g penne309 kcal
-
17g mozzarella50 kcal
Összesen
645
kcal
- 16% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
16g olívaolaj141 kcal
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
450g spenót75 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g juhtúró283 kcal
-
100g tehéntúró147 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
500g penne1855 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
Összesen
3870
kcal
- 16% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
30.4g csirkemellfilé37 kcal
-
22.8g spenót4 kcal
-
2.5g habtejszín7 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
5.1g juhtúró14 kcal
-
5.1g tehéntúró7 kcal
-
2.5g parmezán sajt10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
25.4g penne94 kcal
-
5.1g mozzarella15 kcal
Összesen
195
kcal
- 16% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 47.3 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1402.9 g
-
Cink 46 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 280 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 552 mg
-
Nátrium 278 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 160 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 333 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 263 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 21 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 313 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3058 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6602 micro
Összesen
645
kcal
- 16% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 283.9 g
Zsír
-
Összesen 120.7 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 607 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8417.2 g
-
Cink 277 mg
-
Szelén 485 mg
-
Kálcium 1677 mg
-
Vas 229 mg
-
Magnézium 742 mg
-
Foszfor 3314 mg
-
Nátrium 1666 mg
-
Réz 12 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 396.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 960 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1996 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 1579 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 30 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 124 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 96 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1880 micro
-
Kolin: 663 mg
-
Retinol - A vitamin: 466 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18349 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39612 micro
Összesen
3870
kcal
- 16% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 426.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 930 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2009 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
-
2 ek olívaolaj
-
600 g csirkemellfilé
-
50 ml habtejszín
-
2 gerezd fokhagyma
-
100 g juhtúró
-
100 g tehéntúró
-
50 g parmezán sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
500 g penne
-
100 g mozzarella
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- A csirkét felkockázzuk, olívaolajon fehéredésig pirítjuk. Közben a tészta vizét feltesszük forrni.
- Ha kifehéredett a csirke, ráöntjük a tejszínt, belenyomjuk a fokhagymát, és beletesszük a spenótot. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. Közepes lángon lefedve hagyjuk, hadd rotyogjon.
- Ha forr a víz, beletesszük a tésztát, al dente főzzük, leszűrjük. (Én kicsit hamarabb veszem ki, mert a szószból még úgyis szív magába.)
- Ha elkészült a spenót, belekeverjük a túrókat, belereszeljük a parmezán sajtot, és az egészet összevegyítjük a tésztával.
- Kivajazott, hőálló tálba öntjük a tésztát, rászórjuk a reszelt mozzarellát, és pirulásig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 310
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 24614
- Feltöltés dátuma: 2015. március 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Panno
63 recept
Mostanában rá vagyok kattanva a spenótos dolgokra. A lasagne után ez is egy kombináció.