r
Nosalty Logó

Juhtúrós-sajtos tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Juhtúrós-sajtos tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 961 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3840 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2825.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    2013 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 961 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135 g

Zsír

  • Összesen
    179.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11300.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1403 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    8053 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 3840 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    872.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. A lisztet sóval, borssal összekeverjük, és hozzáadjuk az egy felvert tojást és a zsírt. Hozzáöntjük az élesztős tejet, és bedagasztjuk a tésztát.
  2. Eltesszük konyharuhával letakarva kb. 30 percre kelni meleg helyre. Addig lereszeljük a sajtot, és áttörjük a juhtúrót villával. Összekeverjük a juhtúrót, a reszelt sajtot és a 3 kanál tejfölt.
  3. A tésztát sodródeszkára tesszük, és átgyúrjuk. Kisodorjuk kb. 2 cm vastagra, mert még kelni fog a sütőben. A kisodrott tésztát megkenjük olajjal, és rásimítjuk a sajtos masszát.
  4. Feltekerjük, mint egy kalácsot. 2 ujjnyi vastagra levágjuk szeletekre, és vagy sütőpapírozott vagy kiolajozott tepsibe rakosgatjuk fektetve. A tekercseket mindenhol megkenjük felvert tojással, és megszórjuk egész köménymaggal.
  5. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 percig sütjük, majd letesszük a hőfokot 180 fokra, és még sütjük pirosodásig (kb.15 perc, de sütőtől függ).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2767
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Juhtúrós-sajtos tekercs
Smaragd konyha 149 recept

Piknikezésre sütöttem. A lédús gyümölcsökhöz és a hideg ice tea mellé jólesik ez a puha, omlós tekercs.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...