r
Nosalty Logó

Jugó krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Jugó krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 1548 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 9288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 363 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    104.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1421.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.9 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 1548 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    124.4 g

Zsír

  • Összesen
    626.7 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    192 g
  • Koleszterin
    1873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8531.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    2369 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    809 mg
  • Foszfor
    3588 mg
  • Nátrium
    1501 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    821.4 g
  • Cukor
    448 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3906 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    377 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    1229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3735 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    2013 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1451 micro
Összesen 9288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 363 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két lapot nyújtunk belőle. Az első lapot kisütjük, és félretesszük, ez lesz a sütemény teteje. Majd a másodikat a tepsibe helyezzük.

A töltelékhez

  1. A töltelék hozzávalóit összekeverjük: a sárgáját a cukorral kikeverjük, a tojásfehérjéket felverjük.
  2. A csokit lereszeljük, és a darált diós masszába belekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgájához, és belekeverjük a felvert tojáshabot.
  3. Ezt a tölteléket a lapra simítjuk, és 180 fokos sütőben megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a krémet.

A krémhez

  1. A pudingot a cukorral felfőzzük.
  2. A tejszínt habbá verjük.
  3. A már nem forró, kihűlt pudingba a tejszínhab felét belekeverjük, és a kisült és kihűlt diós tésztára rákenjük.
  4. A megmaradt tejszínhabot a krém tetejére tesszük. Egy-két óra múlva szelhetjük. A tetejét porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 834
  • Tegnapi nézettség: 36
  • 7 napos nézettség: 134
  • Össznézettség: 95546
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 23.

Ajánló

Mivel a kisült tésztalap kisülés után kemény lesz, ezért én még melegen bevagdostam a tetejét, hogy majd szeletelésnél ne törjön meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kis változtatással készítettem ezt a finom süteményt, mivel a vajkrémes sütemények helyett ahol lehet, krémes habosat készítek. Ennek sikere volt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...