Jugó krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
42g margarin299 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
4g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A töltelékhez
-
13g tojássárgája43 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
33g csokoládé182 kcal
-
42g dió273 kcal
A krémhez
-
83g tej47 kcal
-
57 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
83g habtejszín243 kcal
-
6 kcal
Összesen
1548
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
250g margarin1793 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
24g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A töltelékhez
-
80g tojássárgája258 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
200g csokoládé1092 kcal
-
250g dió1635 kcal
A krémhez
-
500g tej280 kcal
-
343 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
9288
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
9.8g margarin70 kcal
-
11.7g finomliszt43 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
0.9g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
7.8g porcukor30 kcal
-
7.8g csokoládé43 kcal
-
9.8g dió64 kcal
A krémhez
-
19.6g tej11 kcal
-
3.5g vaníliás pudingpor13 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
19.6g habtejszín57 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
Összesen
363
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.7 g
Zsír
-
Összesen 104.5 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1421.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 395 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 598 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.9 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 83.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 651 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 623 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 335 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 242 micro
Összesen
1548
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 124.4 g
Zsír
-
Összesen 626.7 g
-
Telített zsírsav 204 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 198 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 192 g
-
Koleszterin 1873 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8531.5 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 2369 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 809 mg
-
Foszfor 3588 mg
-
Nátrium 1501 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 821.4 g
-
Cukor 448 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 501.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3906 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 377 micro
-
K vitamin: 271 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 521 micro
-
Kolin: 1229 mg
-
Retinol - A vitamin: 3735 micro
-
α-karotin 60 micro
-
β-karotin 2013 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1451 micro
Összesen
9288
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 24.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
363
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg margarin
-
30 dkg finomliszt
-
2 db tojássárgája
-
3 ek víz
-
1 csipet só
-
1 csomag sütőpor
A töltelékhez
-
4 db tojássárgája
-
20 dkg porcukor
A krémhez
-
5 dl tej
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
10 dkg cukor
-
5 dl habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két lapot nyújtunk belőle. Az első lapot kisütjük, és félretesszük, ez lesz a sütemény teteje. Majd a másodikat a tepsibe helyezzük.
A töltelékhez
- A töltelék hozzávalóit összekeverjük: a sárgáját a cukorral kikeverjük, a tojásfehérjéket felverjük.
- A csokit lereszeljük, és a darált diós masszába belekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgájához, és belekeverjük a felvert tojáshabot.
- Ezt a tölteléket a lapra simítjuk, és 180 fokos sütőben megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a krémet.
A krémhez
- A pudingot a cukorral felfőzzük.
- A tejszínt habbá verjük.
- A már nem forró, kihűlt pudingba a tejszínhab felét belekeverjük, és a kisült és kihűlt diós tésztára rákenjük.
- A megmaradt tejszínhabot a krém tetejére tesszük. Egy-két óra múlva szelhetjük. A tetejét porcukorral megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24x22
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 834
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 53
- Össznézettség: 95233
- Feltöltés dátuma: 2013. november 23.
Ajánló
Mivel a kisült tésztalap kisülés után kemény lesz, ezért én még melegen bevagdostam a tetejét, hogy majd szeletelésnél ne törjön meg.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egy kis változtatással készítettem ezt a finom süteményt, mivel a vajkrémes sütemények helyett ahol lehet, krémes habosat készítek. Ennek sikere volt.