Jókai bableves Smaragd konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Bableves
-
63g fehérbab208 kcal
-
225g füstölt sertéscsülök450 kcal
-
56g kolbász254 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
33g zeller12 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
5 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
5g sertészsír42 kcal
-
2 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
0 kcal
-
625g víz0 kcal
Csipetke
-
13g finomliszt46 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1064
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Bableves
-
500g fehérbab1665 kcal
-
1800g füstölt sertéscsülök3600 kcal
-
450g kolbász2034 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
39 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
38g sertészsír338 kcal
-
17 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0 kcal
-
5000g víz0 kcal
Csipetke
-
100g finomliszt364 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
8512
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Bableves
-
5.8g fehérbab19 kcal
-
20.8g füstölt sertéscsülök42 kcal
-
5.2g kolbász24 kcal
-
1.8g sárgarépa1 kcal
-
3g zeller1 kcal
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.6g sűrített paradicsom0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.4g sertészsír4 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0 kcal
-
57.8g víz0 kcal
Csipetke
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
0.6g tojás1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
99
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 72.7 g
Zsír
-
Összesen 58.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5085.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 738 mg
-
Nátrium 3850 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 843.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 263 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 625 micro
-
β-karotin 1725 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 1726 micro
-
Lut-zea 223 micro
Összesen
1064
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 581.7 g
Zsír
-
Összesen 470.6 g
-
Telített zsírsav 169 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 130 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 1404 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 40683.2 g
-
Cink 71 mg
-
Szelén 570 mg
-
Kálcium 1783 mg
-
Vas 85 mg
-
Magnézium 1453 mg
-
Foszfor 5902 mg
-
Nátrium 30798 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 499.4 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 95 mg
VÍZ
-
Összesen 6747 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1649 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 150 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 94 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2102 micro
-
Kolin: 1902 mg
-
Retinol - A vitamin: 275 micro
-
α-karotin 5001 micro
-
β-karotin 13802 micro
-
β-crypt 376 micro
-
Likopin 13808 micro
-
Lut-zea 1780 micro
Összesen
8512
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 470.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 356 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 58 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 160 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
Bableves
-
50 dkg fehérbab
-
1.8 kg füstölt sertéscsülök
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db zeller
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 ek sűrített paradicsom
-
2 teáskanál só
-
fekete bors ízlés szerint
-
3 db babérlevél
-
2.5 ek sertészsír
-
1.5 ek fűszerpaprika
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
5 l víz
Csipetke
-
10 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Bableves
- A füstölt csülköt és a babot előző nap este beáztatjuk hideg vízbe.
- Másnap reggel a babot tiszta vízben odatesszük forrásig főzni, majd leszűrjük és leöblítjük.
- A répát, zellert, hagymát, fokhagymát meghámozzuk, megmossuk. A kolbászokat félbevágjuk.
- Egy nagyobb fazékba tesszük a csülköt, babot, félbevágott répát, kockára vágott zellert, lereszelt hagymát és fokhagymát, és a kolbászokat, felöntjük 5 l vízzel, és odatesszük főni.
- Hozzáadjuk a sót, borsot, fűszerköményt, babérlevelet és a sűrített paradicsomot. Fedő alatt, mérsékelt lángon főzzük, míg puha lesz a bab és a csülök. Hozzáadjuk a csipetkét, és elkészítjük a rántást.
- Aranybarnára pirítjuk a lisztet a zsíron, majd félrehúzzuk, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Berántjuk a levest.
- Még 5 percig lassú lángon főzzük, és kész. A kolbászt karikákra vágjuk, a csülköt nagyobb darabokra felvágjuk. Tálalhatjuk.
Csipetke
- Lisztet, tojást, sót összegyúrjuk, és lecsipkedjük.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 113
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 13113
- Feltöltés dátuma: 2016. január 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Smaragd konyha
149 recept
Fehér krumplis kenyeret is sütöttem hozzá. Laktató egytálétel.