Joghurtos-tejfölös torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta
-
41g tojás52 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
0 kcal
-
18g finomliszt64 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
125g joghurt76 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
3g zselatin8 kcal
Díszítéshez
-
75g étcsokoládé410 kcal
-
250g sárgadinnye43 kcal
-
0 kcal
Összesen
933
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta
-
165g tojás208 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
0 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
500g joghurt305 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
0 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
10g zselatin34 kcal
Díszítéshez
-
300g étcsokoládé1638 kcal
-
1000g sárgadinnye173 kcal
-
0 kcal
Összesen
3731
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta
-
6.7g tojás8 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
0 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
20.2g joghurt12 kcal
-
8.1g tejföl16 kcal
-
4g habtejszín12 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
Díszítéshez
-
12.1g étcsokoládé66 kcal
-
40.3g sárgadinnye7 kcal
-
0 kcal
Összesen
149
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.3 g
Zsír
-
Összesen 48.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1097.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 296 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 437 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.6 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 312.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 441 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 2629 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 245 micro
Összesen
933
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.2 g
Zsír
-
Összesen 195.2 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 858 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4389.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 1184 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 620 mg
-
Foszfor 1747 mg
-
Nátrium 688 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 426.5 g
-
Cukor 328 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1249.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1762 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 200 mg
-
D vitamin: 152 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 605 mg
-
Retinol - A vitamin: 883 micro
-
α-karotin 103 micro
-
β-karotin 10515 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 980 micro
Összesen
3731
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 424 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
149
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
3 db tojás
-
7 dkg cukor
-
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
-
7 dkg finomliszt
-
0.5 kávéskanál sütőpor
Krémhez
-
5 dl joghurt
-
2 dl tejföl
-
1 dl habtejszín
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
4 ek cukor
-
10 g zselatin
Díszítéshez
-
30 dkg étcsokoládé
-
0.5 csokor borsmentalevél
Elkészítés
Piskóta
- A tojást, cukrot és a kakaóport egy gépi habverővel habosra verjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
- Egy 24 centiméter átmérőjű torta formát sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a masszát.
- Ezután 200 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve a formából kivesszük, és hűlni hagyjuk.
Krémhez
- Egy edényben folyamatosan kevergetve felforrósítjuk a joghurtot, cukrot, vanília kivonatot és a zselatint, de ne forraljuk fel. A tűzről levéve langyosra hűtjük.
- A hideg tejszínt kemény habbá verjük, ezután a tejfölt egy habverő segítségével elkeverjük a joghurtban, majd beleforgatjuk a felvert habot, pár csepp citromlével frissítjük a krémet. Amíg előkészítjük az alapot, hidegre tesszük.
- Az összeállításhoz a kihűlt piskótalapot egy tálra helyezzük, köré teszünk egy állítható tortagyűrűt, majd a karima és a piskóta közé elhelyezzük a mentolos csokilapokat. Én állítva tettem, így kellő magassága lett, a krém nem folyt túl rajta.
- Végül óvatosan belesimítjuk a krémet, és hidegre tesszük dermedni egy éjszakára.
Díszítéshez
- Ha kellően megdermedt, feldíszítjük a dinnyével, csokival és a mentalevelekkel.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 7693
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Egy igazi hűsítő, könnyű, nyári különlegesség. Forrás: net