Joghurtos szőlőtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
a-édrienn
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
21g tojás26 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
47 kcal
-
6g víz0 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
2g lapzselatin5 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
5 kcal
-
13g fehérbor10 kcal
-
63g joghurt38 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
-
31g szőlő21 kcal
-
75g szőlő50 kcal
Összesen
456
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
48g víz0 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
12g lapzselatin42 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
500g joghurt305 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
250g szőlő166 kcal
-
600g szőlő397 kcal
Összesen
3648
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
7g tojás9 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
2g víz0 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
0.5g lapzselatin2 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
4.2g fehérbor3 kcal
-
21.1g joghurt13 kcal
-
16.9g habtejszín49 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
10.6g szőlő7 kcal
-
25.4g szőlő17 kcal
Összesen
154
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 597.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.6 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 201.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
456
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.1 g
Zsír
-
Összesen 198.4 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1049 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4777.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 1515 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 1880 mg
-
Nátrium 1078 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 404.5 g
-
Cukor 308 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1609.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1508 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 221 micro
-
K vitamin: 134 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 629 mg
-
Retinol - A vitamin: 1463 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 583 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1335 micro
Összesen
3648
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojás
-
3 ek cukor
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
6 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A krémhez
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
40 dkg habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjébe pici sót teszünk, és betesszük a hűtőbe.
- A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, és habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, és tovább keverjük, belekanalazzuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét keményhabbá verjük, és elkeverjük a sárgájával, majd a papírral kibélelt tortaformába simítjuk.
- A töltelékhez a zselatint 10 percig hideg vízben beáztatjuk. Megmossuk a szőlőt, és leszemezzük, a nagyobb szemeket elfelezzük, és kimagozzuk.
- Összekeverjük a joghurtot, a cukrot és a citromhéjat. A fehérbort egy picit felmelegítjük, és a zselatint felolvasztjuk benne, majd a joghurtos krémhez adjuk, és 15 percig hűvösre tesszük. Ha a krém dermedni kezd, akkor tejszínt felverünk, és a krémhez keverjük.
- A tésztát kivesszük a formából, és félbevágjuk. Az alsó lapot visszahelyezzük a kapcsos tortaformába. A krém 1/3-át a piskótalapra kenjük, elsimítjuk, és a szőlőszemeket eloszlatjuk rajta. Utána megint a krém 1/3-át rákenjük, majd lefedjük a másik tortalappal, a krémből 2-3 ek-lal félreteszünk, a többit a torta tetejére simítjuk. A torta tetejét feldíszítjük a szőlőszemekkel. Néhány szőlőszemet citromlébe mártjuk, majd a kristálycukorba, és ezzel díszítünk.
- A tortát 6 órára hütőbe tesszük vagy akár egy éjszakára.
- Szervírozás előtt a tortagyűrűt levesszük, és a félrerakottkrémmel bekenjük a torta oldalát is.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 20602
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 18.
Ajánló
Desszertborral kínáljuk, de lehet szárazzal is!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
a-édrienn
87 recept
Már annyi gyümölcsből készítetettem süteményt, de valahogy a szőlő mindig kimaradt. Jött a névnapom, és gondoltam, ezzel fogom meglepni magamat és a családomat. Nagyon jól sikerült, alig bírtuk kivárni, hogy a krém megdermedjen!