Joghurtos steppelt torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 28% Zsír
Piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
3 kcal
-
10 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g só0 kcal
-
63 kcal
-
4 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Krém
-
105 kcal
-
31g gyümölcsjoghurt30 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
Díszítés
-
33g marcipán154 kcal
-
1g cukorgyöngy3 kcal
Összesen
452
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 28% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
114 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0g só0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
46 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Krém
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
375g gyümölcsjoghurt360 kcal
-
11g porcukor41 kcal
-
40g zselatinfix52 kcal
Díszítés
-
400g marcipán1848 kcal
-
10g cukorgyöngy39 kcal
Összesen
5416
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 28% Zsír
Piskóta
-
17g tojás21 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
1.5g étkezési keményítő6 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.4g napraforgó olaj39 kcal
-
2 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
Krém
-
25.7g növényi habtejszín65 kcal
-
19.3g gyümölcsjoghurt19 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
-
2.1g zselatinfix3 kcal
Díszítés
-
20.6g marcipán95 kcal
-
0.5g cukorgyöngy2 kcal
Összesen
279
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 433.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
452
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.3 g
Zsír
-
Összesen 322.5 g
-
Telített zsírsav 140 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 1090 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5206.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 1082 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 1981 mg
-
Nátrium 1859 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 489.9 g
-
Cukor 365 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 231.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 862 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1479 micro
Összesen
5416
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 268 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
279
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
6 csapott ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
4 evőkanál finomliszt
-
1 csipet só
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
Krém
-
500 ml növényi habtejszín
-
375 ml gyümölcsjoghurt
-
1.5 ek porcukor
-
2 csomag zselatinfix
Díszítés
-
1 ek cukorgyöngy
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat egy csipet sóval és a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, végül a lisztet és a sütőport.
- A fehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojássárgájás krémhez. A tésztát két felé vesszük, az egyikbe 2 evőkanál natúr kakaóport keverünk.
- Egy sütőpapírral bélelt 25 cm-es átmérőjű tortaformába teszünk 2 kanál sárga krémet, annak a közepébe 2 kanál barnát. Így haladunk, amíg el nem fogy. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30 percig, tűpróbáig sütjük.
Krém
- A krémhez a zselatinfixet a cukorral és a joghurttal robotgéppel elkeverjük. Hozzáforgatjuk a felvert tejszínhez, majd hűtőbe rakjuk.
- A megsült, kihűlt tésztát 2 felé vágjuk, megtöltjük a krémmel. A torta külsejét vékonyan befedjük a maradék krémmel.
Díszítés
- A fondantot vagy marcipánmasszát átgyúrjuk, majd porcukorral meghintett, sima felületen kinyújtjuk akkorára, hogy be tudjuk vele fedni a tortát. Ráhelyezzük, majd a kezünkkel elsimítjuk. Egy vonalzó segítségével steppelt mintát nyomunk bele, a vonalak kereszteződésébe egy-egy gyöngyöt teszünk. Ízlés szerint díszítjük marcipánvirággal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3240
- Feltöltés dátuma: 2014. május 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
18. születésnapom alkalmából arra gondoltam, hogy meglepem a családomat :) A célom sikerült :) Ez volt életem első marcipánnal díszített tortája, de biztosan nem az utolsó!