Joghurtos piskótatorta bogyós gyümölcsökkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótalaphoz
-
8g finomliszt29 kcal
-
8g porcukor31 kcal
-
2 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
1g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A piskótatekercshez
-
13g finomliszt46 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
4 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
2g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
111 kcal
A joghurtos-gyümölcsös töltelékhez
-
50g joghurt31 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
8 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
5g víz0 kcal
-
10g szeder4 kcal
-
15g áfonya9 kcal
Összesen
615
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótalaphoz
-
80g finomliszt291 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
19 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A piskótatekercshez
-
125g finomliszt455 kcal
-
125g porcukor484 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
16g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
400g sárgabaracklekvár1112 kcal
A joghurtos-gyümölcsös töltelékhez
-
500g joghurt305 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
50g víz0 kcal
-
100g szeder41 kcal
-
150g áfonya86 kcal
Összesen
6135
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótalaphoz
-
3g finomliszt11 kcal
-
3g porcukor11 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
0.3g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A piskótatekercshez
-
4.6g finomliszt17 kcal
-
4.6g porcukor18 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
8.1g tojás10 kcal
-
0.6g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
14.8g sárgabaracklekvár41 kcal
A joghurtos-gyümölcsös töltelékhez
-
18.5g joghurt11 kcal
-
9.2g mascarpone37 kcal
-
11.1g habtejszín32 kcal
-
5.5g porcukor21 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
-
1.8g víz0 kcal
-
3.7g szeder2 kcal
-
5.5g áfonya3 kcal
Összesen
225
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 399.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.7 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 128.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
615
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111.2 g
Zsír
-
Összesen 242.4 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1478 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3996.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 182 mg
-
Kálcium 1128 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 1570 mg
-
Nátrium 886 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 887 g
-
Cukor 637 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1282.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1452 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 317 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 314 micro
-
Kolin: 1059 mg
-
Retinol - A vitamin: 1422 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 376 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1731 micro
Összesen
6135
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
A piskótalaphoz
-
8 dkg porcukor
-
0.5 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojás
-
1 csipet só
A piskótatekercshez
-
12.5 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 db tojás
-
1 csipet só
-
400 g sárgabaracklekvár
A joghurtos-gyümölcsös töltelékhez
-
250 g mascarpone
-
3 dl habtejszín
-
15 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
10 g zselatin
-
0.5 dl víz
-
10 dkg szeder
-
15 dkg áfonya
Elkészítés
A piskótalaphoz
- A piskótalaphoz a keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót, adjuk hozzá az egész tojásokat, majd keverjük jó habosra.
- Ezután állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, és keverjük tovább még kb. egy percig.
- Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd fakanállal óvatosan keverjük, forgassuk össze.
- A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a masszát.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 15 percig, tűpróbáig. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
A piskótatekercshez
- A piskótatekercshez a keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót, adjuk hozzá az egész tojásokat, majd keverjük jó habosra.
- Ezután állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, és keverjük tovább még kb. egy percig.
- Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd fakanállal óvatosan keverjük, forgassuk össze.
- Egy 37x32 cm-es gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen simítsuk el rajta a masszát.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt süssük készre a piskótát.
- A sütőből kivéve borítsuk a tésztát egy enyhén lisztezett sütőpapírra, majd húzzuk le róla a sütőpapírt, és a forró tésztát kenjük meg a lekvárral (a forró tésztára kenjük rá a lekvárt, akkor jó szaftos lesz a piskóta).
- Ezután tekerjük fel, hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk fel szép egyforma, vékony szeletekre. (kb. 1 cm-es szeletekre vágtam fel).
A joghurtos-gyümölcsös töltelékhez
- A keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, a joghurtot, és a mascarponét, majd keverjük simára (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).
- A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
- Ezután adjuk hozzá a joghurtos keverékhez, és szintén keverjük simára.
- A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a joghurtos keverékhez. Keverés közben adjuk hozzá a szedret és az áfonyát is.
- A tortaformát béleljük ki sütőpapírral úgy, hogy az oldalát is befedje, majd helyezzük bele a piskótalapot.
- Ezután rakjuk ki körbe a felszeletelt lekváros piskótatekerccsel, majd öntsük bele a joghurtos-gyümölcsös tölteléket.
- Ezután tegyük be pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy a töltelék teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
- Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint díszítsük a gyümölcsökkel, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 39
- Össznézettség: 456
- Feltöltés dátuma: 2022. június 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
379 recept