r
Nosalty Logó

Joghurtos piskótatorta bogyós gyümölcsökkel

Gizi
Joghurtos piskótatorta bogyós gyümölcsökkel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A piskótatekercshez

A joghurtos-gyümölcsös töltelékhez

615
Kalória
11.1g
Fehérje
88.7g
Szénhidrát
24.2g
Zsír
128.2g
Víz
147.8g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
63.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótalaphoz

A piskótatekercshez

A joghurtos-gyümölcsös töltelékhez

Összesen 615 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótalaphoz

A piskótatekercshez

A joghurtos-gyümölcsös töltelékhez

Összesen 6135 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótalaphoz

A piskótatekercshez

A joghurtos-gyümölcsös töltelékhez

Összesen 225 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    128.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 615 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.2 g

Zsír

  • Összesen
    242.4 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3996.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1128 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1570 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    887 g
  • Cukor
    637 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1282.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1452 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    317 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    1059 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1422 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1731 micro
Összesen 6135 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

A piskótalaphoz

  1. A piskótalaphoz a keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót, adjuk hozzá az egész tojásokat, majd keverjük jó habosra.
  2. Ezután állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, és keverjük tovább még kb. egy percig.
  3. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd fakanállal óvatosan keverjük, forgassuk össze.
  4. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a masszát.
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 15 percig, tűpróbáig. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

A piskótatekercshez

  1. A piskótatekercshez a keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót, adjuk hozzá az egész tojásokat, majd keverjük jó habosra.
  2. Ezután állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, és keverjük tovább még kb. egy percig.
  3. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd fakanállal óvatosan keverjük, forgassuk össze.
  4. Egy 37x32 cm-es gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen simítsuk el rajta a masszát.
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt süssük készre a piskótát.
  6. A sütőből kivéve borítsuk a tésztát egy enyhén lisztezett sütőpapírra, majd húzzuk le róla a sütőpapírt, és a forró tésztát kenjük meg a lekvárral (a forró tésztára kenjük rá a lekvárt, akkor jó szaftos lesz a piskóta).
  7. Ezután tekerjük fel, hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk fel szép egyforma, vékony szeletekre. (kb. 1 cm-es szeletekre vágtam fel).

A joghurtos-gyümölcsös töltelékhez

  1. A keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, a joghurtot, és a mascarponét, majd keverjük simára (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).
  2. A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
  3. Ezután adjuk hozzá a joghurtos keverékhez, és szintén keverjük simára.
  4. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a joghurtos keverékhez. Keverés közben adjuk hozzá a szedret és az áfonyát is.
  5. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral úgy, hogy az oldalát is befedje, majd helyezzük bele a piskótalapot.
  6. Ezután rakjuk ki körbe a felszeletelt lekváros piskótatekerccsel, majd öntsük bele a joghurtos-gyümölcsös tölteléket.
  7. Ezután tegyük be pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy a töltelék teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
  8. Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint díszítsük a gyümölcsökkel, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 30 p

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...