r
Nosalty Logó

Joghurtos foltos meggyes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Joghurtos foltos meggyes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 974 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 7779 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    903.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.9 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    870 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 974 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    124.7 g

Zsír

  • Összesen
    366.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    149 g
  • Koleszterin
    1119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7227.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    1744 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    3145 mg
  • Nátrium
    1544 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1039.5 g
  • Cukor
    605 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1324.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1123 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    1046 mg
  • Retinol - A vitamin:
    546 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6957 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2329 micro
Összesen 7779 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A joghurtot, cukrot, vaníliás cukrot, étolajat a tojássárgákkal kézi mixerrel kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport.
  3. Utoljára óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjéket. Majd kettévesszük a tésztát. Az egyik részhez hozzákeverjük a kakaóport.
  4. Egy 28*36 cm-es tepsit kivajazunk, kilisztezünk. Egy kanál segítségével sakktábla szerűen a tepsibe rakjuk a tésztát. Nem lesz szabályos, mert a tészta folyós állagú, összefolynak a színek.
  5. A kimagozott meggyet a tetejére elterítjük, majd megszórjuk a durvára tört dióval.
  6. Előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük 160 C-on. Félidőben a tetejét takarjuk le alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28*36
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7399
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 03.

Ajánló

Tartalmasabb leves után kiváló második fogás, de ha csak édesség ehetnénk van, tökéletes választás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurtos foltos meggyes
Kovács Györgyi 57 recept

Egyik kedvenc süteményünk a meggy szezonban. Könnyen és gyorsan elkészíthető. Nagyon finom édesség.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...