r
Nosalty Logó

Joghurtos csirkeleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Joghurtos csirkeleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 488 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 1947 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 51 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1172.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    769.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1243 micro
  • β-karotin
    3654 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1398 micro
Összesen 488 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    106.1 g

Zsír

  • Összesen
    107.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4689.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    640 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1296 mg
  • Nátrium
    2323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    3076.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1793 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    256 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    834 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    4972 micro
  • β-karotin
    14618 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5593 micro
Összesen 1947 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. A tisztított zöldségeket kisebb hasábokra vágjuk, a petrezselymet és a zellerzöldet finomra aprítjuk.
  2. A csirkeszárnyat kettévágjuk (ha csirkemellet használunk,felkockázzuk).
  3. Egy fazékban olajat hevítünk, rárakjuk a húst, és kevergetve kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket, a felaprított zöldet, és tovább kevergetjüknéhány percig.
  4. Ezután felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, belemorzsoljuk a leveskockát, lefedjük, és puhára főzzük, de közben a zöldborsót is hozzáadjuk.
  5. A joghurtot elkeverjük a liszttel, majd egy kevés lével, a kész leveshez adjuk, kiforraljuk, ha szükséges, utánaízesítjük, kevés citromlével pikánssá tesszük.
  6. Közben elkészítjük a grízgombócot, a hozzávalókat kikeverjük, kb. 15 percig pihentetjük.
  7. Vizes kézzel kisebb gombócokat rakunk forrásba lévő vízbe, és megfőzzük (kb. 20-30 perc). Akkor jó, ha a félbevágott gombóc közepe is átfőtt. A kész levest ezzel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10269
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurtos csirkeleves
Katharosz 499 recept

Finom, ízletes, könnyű leves.

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...