Joghurtos cseresznyés sütemény Glasertől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
42g cseresznyebefőtt30 kcal
-
13g joghurt8 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
6 kcal
-
25g napraforgó olaj221 kcal
-
35g finomliszt129 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
10 kcal
-
1g vaj8 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
Összesen
532
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
500g cseresznyebefőtt360 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
300g napraforgó olaj2652 kcal
-
425g finomliszt1547 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
21g mandulapehely124 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
6386
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
25.7g cseresznyebefőtt19 kcal
-
7.7g joghurt5 kcal
-
8.5g tojás11 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
15.4g cukor60 kcal
-
4 kcal
-
15.4g napraforgó olaj137 kcal
-
21.9g finomliszt80 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
1.1g mandulapehely6 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
Összesen
330
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 28.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 427.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.1 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
532
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.6 g
Zsír
-
Összesen 345.4 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 156 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 117 g
-
Koleszterin 590 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5126.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 200 mg
-
Kálcium 1270 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 2201 mg
-
Nátrium 1240 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 756.9 g
-
Cukor 330 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 317.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 369 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 130 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 122 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 510 mg
-
Retinol - A vitamin: 367 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 813 micro
Összesen
6386
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
330
kcal
Hozzávalók
-
150 g joghurt
-
3 db tojás
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
300 g cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
300 ml napraforgó olaj
-
425 g finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
3 ek mandulapehely
Elkészítés
- Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát a vajjal kikenjük, és a liszttel megszórjuk. A kompótot leszűrjük.
- A joghurtot elkeverjük a tojással, cukorral, vaníliás cukorral, citromlével és az olajjal, majd adagonként hozzákeverjük a sütőporral elkavart lisztet.
- A masszát az előkészített formába simítjuk, rászórjuk a cseresznye felét, kb. 1 cm mélyre belenyomkodjuk a masszába, majd rászórjuk a maradék cseresznyét.
- 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 30 percig sütjük, majd megszórjuk a mandulapehellyel, és további 50-60 percig sütjük.
- Kivesszük, hűlni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4289
- Feltöltés dátuma: 2013. november 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Ha a sütemény nagyon barnulna, takarjuk le kb. 50 perc sütés után alufóliával. Porcukorral megszórva tálaljuk.