r
Nosalty Logó

Joghurtkrémes-epres szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Joghurtkrémes-epres szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 325 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 3896 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 228 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 325 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    233.5 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4937.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1441 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1985 mg
  • Nátrium
    1185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.2 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    955.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 3896 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a vajat megolvasztjuk, és kihabosítjuk a porcukor felével és a tojássárgákkal.
  2. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a vajas masszába.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd beleforgatjuk a tojásos masszába
  4. Sütőpapírral bélelt, 21x30 cm-es tepsibe simítjuk, és 170°C-os előmelegített sütőben 15-18 perc alatt készre sütjük. (TŰPRÓBA!)

Krémhez

  1. A krémhez a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
  2. A joghurtot a porcukorral, a citrom lereszelt héjával és levével elkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhez, és óvatos mozdulatokkal egybeforgatjuk.
  3. A zselatint fél dl vízben forrásig melegítjük, majd kevés krémmel lehűtjük, és hozzáadjuk a többi krémhez.
  4. Ha nagyon ellazítaná hirtelen a meleg zselatin a krémet, akkor nagyon rövid időre hűtőbe rakjuk, hogy ne legyen folyós. (Arra vigyázzunk, hogy még időben vegyük ki a krémet, míg kenhető!!!!)
  5. Rásimítjuk a tészta tetejére.

Tetejére

  1. Az epreket megmossuk, 4 felé vágjuk, és belenyomkodjuk a krém tetejébe.
  2. Hűtőbe rakjuk dermedni!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 7218
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurtkrémes-epres szelet
Alkonyat 83 recept

Ez lett a vasárnapi nassunk.:-)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...