r
Nosalty Logó

Jetty torta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Jetty torta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2043 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 8157 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 425 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    120.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1506.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    712 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.6 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    728 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    701 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 2043 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    109.5 g

Zsír

  • Összesen
    481.8 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    146 g
  • Koleszterin
    1158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6025.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1117 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    889 mg
  • Foszfor
    2846 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    898.6 g
  • Cukor
    548 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    355 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2910 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2804 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1281 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1096 micro
Összesen 8157 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 425 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot, a tojást és a puha margarint jól kikavarjuk.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, és megsütjük.
  4. A kihűlt tésztából az őzgerinc.forma aljait "kiszabjuk" úgy, hogy pontosan passzoljon az aljára.
  5. A "hulladék"-tésztát elmorzsoljuk.
  6. A vajat a porcukorral habosra keverjük.
  7. Hozzáadjuk a kakaót és a rumot, ismét jól összekavarjuk.
  8. Ezután hozzáadjuk a diót, a darabos lekvárt, a mazsolát és a morzsolt tésztát. Jól összedolgozzuk.
  9. A két őzgerincformát frissentartó fóliával kibéleljük.
  10. A krémet a két formába szétosztjuk, és egyenletesen elnyomkodjuk.
  11. A két kiszabott tésztát megkenjük baracklekvárral, és ráfordítjuk a krémekre.
  12. Jól megnyomkodjuk, és hűtjük. Kb. 2 óra múlva kiborítjuk tálcára, és lehúzzuk a fóliát.
  13. A csokit kevés olajjal felolvasztjuk, és vékony ecset segítségével bekenjük a süti krémes részét.
  14. A csoki dermedése után ferdén szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x11
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7338
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha őzgerinc-formába készítjük, tortaként szeletelhető. De lehet szögletesre is hagyni. Akkor a széleit levágjuk, és azt morzsoljuk össze. Értelemszerűen a krémet elkészítés után a lekvárral megkent szögletes tésztára kenjük, és arra jöhet a csokimáz.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...