r
Nosalty Logó

Japán linzer Jucus konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
jucus1981
Japán linzer Jucus konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 1209 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 7249 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 480 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    81.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1246.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 1209 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.9 g

Zsír

  • Összesen
    491.3 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    256 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7481.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1555 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    901 mg
  • Foszfor
    3558 mg
  • Nátrium
    1192 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    627.2 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    678 micro
  • Kolin:
    662 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 7249 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 480 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztát összeállítjuk: liszt, zsír, sütőpor, vaníliás cukor, a 2 tojásfehérje és annyi tej, hogy épp összeálljon a tészta. Ez mondhatjuk, hogy kb. "egy korty". Kettévesszük.
  2. Kizsírozunk és lisztezünk egy közepes tepsit. A sütő 180 °C-ra előmelegítjük. Kinyújtjuk az egyik lapot, tepsibe tesszük, villával kicsit megszurkáljuk. Mehet rá a lekvár ízlés szerint, erre a darált dió. Rá a másik lap. Ezt is megszurkáljuk. Kb. 20-25 perc alatt megsül.
  3. Ha kész, a 2 tojássárgáját 10 dkg cukorral habosra keverjük, rákenjük a még forró tésztára, majd még kb. 5 percre visszatesszük, míg megszilárdul rajta. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 4512
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Japán linzer Jucus konyhájából
jucus1981 12 recept

Gyermekkorom kedvence. Nagyon sokat készítettük, főleg ünnepekkor. Nemrég került a kezembe nagymamám kézzel írott süteményes füzete. Ez a recept is benne volt. Nem volt kérdés, ezt sütöttem meg először belőle. Előjöttek a gyermekkor ízei.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...