r
Nosalty Logó

Jampó féle hústorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jampó
Jampó féle hústorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 637 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5073 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1561.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1075 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 637 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    430.2 g

Zsír

  • Összesen
    310.5 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12491.9 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    543 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    552 mg
  • Foszfor
    4226 mg
  • Nátrium
    6525 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1952.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    114 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    1626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    8602 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 5073 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    291 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 171 kcal

Elkészítés

  1. A tarjákat kiklopfoljuk, befűszerezzük. A csirkemellet felkockázzuk. Üvegesre pirítunk egy vöröshagymát az olajon.
  2. A darált húshoz hozzáadjuk a hozzávalókat (só, bors, tojás, ketchup, mustár, barbecue szósz, zúzott fokhagyma, az előzőleg lepirított vöröshagyma), majd az egészet gondosan összedolgozzuk.
  3. Elkezdjük sütni a tarját. Közben fogunk egy tortaformát, kivajazzuk, körberakjuk a baconnel úgy, hogy a szélén túllógjon (ez fontos lesz később a visszahajtás miatt), ráöntjük a darált húsos alapot, amit szépen eldolgozunk. Felhúzzuk egészen a tortaforma tetejéig, egyfajta tányérformát kapva így.
  4. Következő rétegként körberakjuk a füstölt sajttal, majd még egy réteget készítünk a szalámiból.
  5. Elkészítjük a pizzaszószt, összekeverjük a felkockázott nyers csirkemellel, majd az egészet egy újabb rétegként hozzáöntjük a tortához.
  6. Az elkészült tarjákkal egy újabb réteget képezünk a tortára egyenletesen elosztva.
  7. A baconöket visszahajtjuk, majd egy újabb réteget készítünk hagymakarikákból, majd karikára vágott krumplikból. (A krumplit ízlés szerint befűszerezzük.) Végül egy kis olaj a tetejére.
  8. A 160 fokos előmelegített sütőbe betesszük, sütjük 57 percet. (Érdemes tepsit rakni a tortaforma alá, hogy ne a sütőt kelljen később kivakarni.)
  9. Kivesszük egy picit megvizsgáljuk, konstatáljuk, hogy elég sok levet engedett, teszünk rá egy tortilla lapot. Visszatesszük 30 percre, 110 fokra véve a hőfokot, aztán rájövünk, hogy még kell neki vagy 20 perc, tehát megint visszatesszük.
  10. Kivesszük, leöntjük azt a levet, amiről naivan azt gondoltuk, hogy majd elfövi (hát nem).
  11. Sütünk hozzá köretként hasábburgonyát, megfordítjuk egy tányér segítségével a tortánkat, majd tálalunk.
  12. (Ínyenceknek extraként ajánlom a csípős doritost a tetejére, sajtkrémmel :P )
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1185
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 13.

Ajánló

Jó étvágyat!   Majd elfelejtettem, italnak kiváló hozzá a Jack Daniels Cider.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Jampó 1 recept

30. szülinapomra valami tökös kaját szerettem volna, így jutottunk el odáig, hogy ha már kell valami torta, akkor valami igazi kalóriabomba legyen, de inkább férfi szemmel. :) Így született meg a Jampó féle hústorta. Mivel ez egy kísérleti jellegű recept, amatőr konyhatündérek által elkészítve, ezért bátran ajánlom a továbbgondolását, javítást, hajrá!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...