Jampó féle hústorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Jampó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
31g csirkemellfilé38 kcal
-
13g paprikás szalámi62 kcal
-
21g bacon84 kcal
-
13g füstölt sajt41 kcal
-
125g sertéstarja233 kcal
-
63g darált marhahús89 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0 kcal
-
8g ketchup8 kcal
-
6 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
6g burgonya4 kcal
-
5g tortilla lap16 kcal
-
0 kcal
-
50g pizzaszósz27 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
Összesen
637
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
100g paprikás szalámi493 kcal
-
170g bacon668 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
1000g sertéstarja1860 kcal
-
500g darált marhahús710 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0 kcal
-
60g ketchup61 kcal
-
30g barbecue szósz52 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
40g tortilla lap130 kcal
-
0 kcal
-
400g pizzaszósz216 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
5073
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
8.5g csirkemellfilé10 kcal
-
3.4g paprikás szalámi17 kcal
-
5.7g bacon23 kcal
-
3.4g füstölt sajt11 kcal
-
33.8g sertéstarja63 kcal
-
16.9g darált marhahús24 kcal
-
1.9g tojás2 kcal
-
0 kcal
-
2g ketchup2 kcal
-
2 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
1.7g burgonya1 kcal
-
1.4g tortilla lap4 kcal
-
0 kcal
-
13.5g pizzaszósz7 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
Összesen
171
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 53.8 g
Zsír
-
Összesen 38.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1561.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 528 mg
-
Nátrium 816 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 244.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1075 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
637
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 430.2 g
Zsír
-
Összesen 310.5 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 1400 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12491.9 g
-
Cink 57 mg
-
Szelén 543 mg
-
Kálcium 552 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 552 mg
-
Foszfor 4226 mg
-
Nátrium 6525 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.2 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1952.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 33 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 369 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 114 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 1626 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 232 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 8602 micro
-
Lut-zea 379 micro
Összesen
5073
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 422.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 291 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg csirkemellfilé
-
10 szelet bacon
-
10 dkg füstölt sajt
-
1 kg sertéstarja
-
500 g darált marhahús
-
1 db tojás
-
3 teáskanál dijoni mustár
-
4 ek ketchup
-
5 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db vöröshagyma
-
5 dkg burgonya
-
1 db tortilla lap
-
6 kávéskanál magyaros fűszerkeverék
-
200 ml pizzaszósz
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
- A tarjákat kiklopfoljuk, befűszerezzük. A csirkemellet felkockázzuk. Üvegesre pirítunk egy vöröshagymát az olajon.
- A darált húshoz hozzáadjuk a hozzávalókat (só, bors, tojás, ketchup, mustár, barbecue szósz, zúzott fokhagyma, az előzőleg lepirított vöröshagyma), majd az egészet gondosan összedolgozzuk.
- Elkezdjük sütni a tarját. Közben fogunk egy tortaformát, kivajazzuk, körberakjuk a baconnel úgy, hogy a szélén túllógjon (ez fontos lesz később a visszahajtás miatt), ráöntjük a darált húsos alapot, amit szépen eldolgozunk. Felhúzzuk egészen a tortaforma tetejéig, egyfajta tányérformát kapva így.
- Következő rétegként körberakjuk a füstölt sajttal, majd még egy réteget készítünk a szalámiból.
- Elkészítjük a pizzaszószt, összekeverjük a felkockázott nyers csirkemellel, majd az egészet egy újabb rétegként hozzáöntjük a tortához.
- Az elkészült tarjákkal egy újabb réteget képezünk a tortára egyenletesen elosztva.
- A baconöket visszahajtjuk, majd egy újabb réteget készítünk hagymakarikákból, majd karikára vágott krumplikból. (A krumplit ízlés szerint befűszerezzük.) Végül egy kis olaj a tetejére.
- A 160 fokos előmelegített sütőbe betesszük, sütjük 57 percet. (Érdemes tepsit rakni a tortaforma alá, hogy ne a sütőt kelljen később kivakarni.)
- Kivesszük egy picit megvizsgáljuk, konstatáljuk, hogy elég sok levet engedett, teszünk rá egy tortilla lapot. Visszatesszük 30 percre, 110 fokra véve a hőfokot, aztán rájövünk, hogy még kell neki vagy 20 perc, tehát megint visszatesszük.
- Kivesszük, leöntjük azt a levet, amiről naivan azt gondoltuk, hogy majd elfövi (hát nem).
- Sütünk hozzá köretként hasábburgonyát, megfordítjuk egy tányér segítségével a tortánkat, majd tálalunk.
- (Ínyenceknek extraként ajánlom a csípős doritost a tetejére, sajtkrémmel :P )
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1185
- Feltöltés dátuma: 2019. április 13.
Ajánló
Jó étvágyat! Majd elfelejtettem, italnak kiváló hozzá a Jack Daniels Cider.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Jampó
1 recept
30. szülinapomra valami tökös kaját szerettem volna, így jutottunk el odáig, hogy ha már kell valami torta, akkor valami igazi kalóriabomba legyen, de inkább férfi szemmel. :) Így született meg a Jampó féle hústorta. Mivel ez egy kísérleti jellegű recept, amatőr konyhatündérek által elkészítve, ezért bátran ajánlom a továbbgondolását, javítást, hajrá!