r
Nosalty Logó

Jampó féle hústorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jampó
Jampó féle hústorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 637 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5073 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1561.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1075 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 637 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    430.2 g

Zsír

  • Összesen
    310.5 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12491.9 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    543 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    552 mg
  • Foszfor
    4226 mg
  • Nátrium
    6525 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1952.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    114 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    1626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    8602 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 5073 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    291 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 171 kcal

Elkészítés

  1. A tarjákat kiklopfoljuk, befűszerezzük. A csirkemellet felkockázzuk. Üvegesre pirítunk egy vöröshagymát az olajon.
  2. A darált húshoz hozzáadjuk a hozzávalókat (só, bors, tojás, ketchup, mustár, barbecue szósz, zúzott fokhagyma, az előzőleg lepirított vöröshagyma), majd az egészet gondosan összedolgozzuk.
  3. Elkezdjük sütni a tarját. Közben fogunk egy tortaformát, kivajazzuk, körberakjuk a baconnel úgy, hogy a szélén túllógjon (ez fontos lesz később a visszahajtás miatt), ráöntjük a darált húsos alapot, amit szépen eldolgozunk. Felhúzzuk egészen a tortaforma tetejéig, egyfajta tányérformát kapva így.
  4. Következő rétegként körberakjuk a füstölt sajttal, majd még egy réteget készítünk a szalámiból.
  5. Elkészítjük a pizzaszószt, összekeverjük a felkockázott nyers csirkemellel, majd az egészet egy újabb rétegként hozzáöntjük a tortához.
  6. Az elkészült tarjákkal egy újabb réteget képezünk a tortára egyenletesen elosztva.
  7. A baconöket visszahajtjuk, majd egy újabb réteget készítünk hagymakarikákból, majd karikára vágott krumplikból. (A krumplit ízlés szerint befűszerezzük.) Végül egy kis olaj a tetejére.
  8. A 160 fokos előmelegített sütőbe betesszük, sütjük 57 percet. (Érdemes tepsit rakni a tortaforma alá, hogy ne a sütőt kelljen később kivakarni.)
  9. Kivesszük egy picit megvizsgáljuk, konstatáljuk, hogy elég sok levet engedett, teszünk rá egy tortilla lapot. Visszatesszük 30 percre, 110 fokra véve a hőfokot, aztán rájövünk, hogy még kell neki vagy 20 perc, tehát megint visszatesszük.
  10. Kivesszük, leöntjük azt a levet, amiről naivan azt gondoltuk, hogy majd elfövi (hát nem).
  11. Sütünk hozzá köretként hasábburgonyát, megfordítjuk egy tányér segítségével a tortánkat, majd tálalunk.
  12. (Ínyenceknek extraként ajánlom a csípős doritost a tetejére, sajtkrémmel :P )
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1188
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 13.

Ajánló

Jó étvágyat!   Majd elfelejtettem, italnak kiváló hozzá a Jack Daniels Cider.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Jampó 1 recept

30. szülinapomra valami tökös kaját szerettem volna, így jutottunk el odáig, hogy ha már kell valami torta, akkor valami igazi kalóriabomba legyen, de inkább férfi szemmel. :) Így született meg a Jampó féle hústorta. Mivel ez egy kísérleti jellegű recept, amatőr konyhatündérek által elkészítve, ezért bátran ajánlom a továbbgondolását, javítást, hajrá!

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...