Jambalaya Zsuzsamamától
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
53 kcal
-
75g csirkemellfilé90 kcal
-
38g kolbász170 kcal
-
13g bacon50 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
12 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
75g marha alaplé0 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
3g fűszersó0 kcal
Összesen
595
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
300g csirkemellfilé360 kcal
-
150g kolbász678 kcal
-
51g bacon200 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
49 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
300g marha alaplé0 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
11g fűszersó0 kcal
Összesen
2377
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1.4g napraforgó olaj13 kcal
-
18.1g csirkemellfilé22 kcal
-
9g kolbász41 kcal
-
3.1g bacon12 kcal
-
10.8g lilahagyma4 kcal
-
3 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
18.1g marha alaplé0 kcal
-
12g rizs43 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g barna cukor2 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
11.1g újhagyma2 kcal
-
0.7g fűszersó0 kcal
Összesen
143
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.8 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2635.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 2230 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 174.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 934 micro
-
β-crypt 231 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 345 micro
Összesen
595
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127.1 g
Zsír
-
Összesen 112.9 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 253 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10541.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 205 mg
-
Foszfor 1074 mg
-
Nátrium 8921 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 208 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 699.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 385 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 278 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 246 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 680 micro
-
Kolin: 301 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 3735 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1379 micro
Összesen
2377
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 635.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 537 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 225 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
-
3 ek napraforgó olaj
-
3 dl marha alaplé
-
1 kk oregánó
-
1 kávéskanál só
-
1 csipet bors
-
1 ek barna cukor
-
1 teáskanál fokhagymapor
-
1 ek fűszersó
Elkészítés
- A bacont olajon jól megpirítjuk, tegyük félre. Ugyanebben a serpenyőben a sóval, borssal, fokhagymaporral beszórt csirkemellfilét közepes lángon, kevés olajon előpirítjuk.Adjuk hozzá a kolbászkarikákat, és azzal együtt süssük 5-7 percig, majd tegyük félre ezeket.
- Ugyanezt a serpenyőt használjuk a továbbiakban is: pirítsuk meg a hagymát. majd tegyük hozzá a barna cukrot, a kaliforniai paprikát, a fűszerkeveréket és a zöldfűszereket, és addig dinszteljük, amíg megfonnyadnak. 5-6 perc. Ha lepirul, öntsük hozzá a húsalaplét.
- Főzzük össze az ízeket, majd adjuk hozzá a rizst. Keverjük meg, majd 3-4 percet főzzük.Addig hagyjuk a tűzön, amíg a jambalaya felszívja a folyadékot és a rizs teljesen megpuhul.
- Adjuk hozzá az előzőleg elkészített csirkét, bacont és kolbászt. Ha kell, ízesítsük sóval, borssal. Ha kész, díszítésképpen keverjünk bele zöldhagymát.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 245
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 17001
- Feltöltés dátuma: 2016. február 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Zsuzsamama56
321 recept
A jambalaja egy szuper kulturális-kulináris mix, spanyol, francia, kreol eredetű rizsétel-egyike a legismertebb louisiania-i fogásoknak. Egyedi fűszerezéséről az Old bay Seasoning nevű fűszerkeverék gondoskodik. Az Old Bay Seasoning fűszerek és zöldfűszerek keveréke, amely az alábbiakat tartalmazza: paprika, zellermag, babérlevél, fekete és piros bors, fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, kardamom, só, gyömbér. Nagyobb fűszerboltokban keressük, vagy egy mozsárban keverjünk házilag.