r
Nosalty Logó

Jambalaya Zsuzsamamától

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Zsuzsamama56
Jambalaya Zsuzsamamától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 595 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2635.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    2230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    934 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 595 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.1 g

Zsír

  • Összesen
    112.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10541.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1074 mg
  • Nátrium
    8921 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    699.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    680 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3735 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1379 micro
Összesen 2377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    537 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont olajon jól megpirítjuk, tegyük félre. Ugyanebben a serpenyőben a sóval, borssal, fokhagymaporral beszórt csirkemellfilét közepes lángon, kevés olajon előpirítjuk.Adjuk hozzá a kolbászkarikákat, és azzal együtt süssük 5-7 percig, majd tegyük félre ezeket.
  2. Ugyanezt a serpenyőt használjuk a továbbiakban is: pirítsuk meg a hagymát. majd tegyük hozzá a barna cukrot, a kaliforniai paprikát, a fűszerkeveréket és a zöldfűszereket, és addig dinszteljük, amíg megfonnyadnak. 5-6 perc. Ha lepirul, öntsük hozzá a húsalaplét.
  3. Főzzük össze az ízeket, majd adjuk hozzá a rizst. Keverjük meg, majd 3-4 percet főzzük.Addig hagyjuk a tűzön, amíg a jambalaya felszívja a folyadékot és a rizs teljesen megpuhul.
  4. Adjuk hozzá az előzőleg elkészített csirkét, bacont és kolbászt. Ha kell, ízesítsük sóval, borssal. Ha kész, díszítésképpen keverjünk bele zöldhagymát.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 245
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 17001
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jambalaya Zsuzsamamától
Zsuzsamama56 321 recept

A jambalaja egy szuper kulturális-kulináris mix, spanyol, francia, kreol eredetű rizsétel-egyike a legismertebb louisiania-i fogásoknak. Egyedi fűszerezéséről az Old bay Seasoning nevű fűszerkeverék gondoskodik. Az Old Bay Seasoning fűszerek és zöldfűszerek keveréke, amely az alábbiakat tartalmazza:  paprika, zellermag, babérlevél, fekete és piros bors, fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, kardamom, só, gyömbér. Nagyobb fűszerboltokban keressük, vagy egy mozsárban keverjünk házilag.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...