Jamaikai jerk csirke babos rizzsel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
Csirkepácolás
-
133g csirkemellfilé160 kcal
-
10g szőlőmagolaj88 kcal
-
14 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
162g ananász41 kcal
-
30g lilahagyma11 kcal
Öntet
-
4 kcal
-
8g rum18 kcal
-
7 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
9g lilahagyma3 kcal
-
2g chiliszósz0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Köret
-
60g jázmin rizs215 kcal
-
83g vörösbab281 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
133g csirke alaplé9 kcal
Összesen
852
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
Csirkepácolás
-
400g csirkemellfilé480 kcal
-
30g szőlőmagolaj265 kcal
-
15g kukoricaszirup42 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
485g ananász124 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
Öntet
-
13 kcal
-
24g rum55 kcal
-
21 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
27g lilahagyma10 kcal
-
5g chiliszósz1 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
Köret
-
180g jázmin rizs644 kcal
-
250g vörösbab843 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
400g csirke alaplé28 kcal
Összesen
2565
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
Csirkepácolás
-
20.6g csirkemellfilé25 kcal
-
1.5g szőlőmagolaj14 kcal
-
0.8g kukoricaszirup2 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
25g ananász6 kcal
-
4.6g lilahagyma2 kcal
Öntet
-
0.8g fehér balzsamecet1 kcal
-
1.2g rum3 kcal
-
0.4g kukoricaszirup1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.4g lilahagyma1 kcal
-
0.3g chiliszósz0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
Köret
-
9.3g jázmin rizs33 kcal
-
12.9g vörösbab43 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
20.6g csirke alaplé1 kcal
Összesen
132
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.6 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2584.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 700 mg
-
Nátrium 1540 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 232.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 501 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
852
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 160.9 g
Zsír
-
Összesen 44.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 292 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7752.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 312 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 545 mg
-
Foszfor 2100 mg
-
Nátrium 4619 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 359.5 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 696.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 143 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1503 micro
-
Kolin: 514 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
2565
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 399.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 238 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 35.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
Csirkepácolás
-
40 dkg csirkemellfilé
-
3 ek szőlőmagolaj
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
0.5 db ananász
-
1 közepes db lilahagyma
Öntet
-
3 ek fehér balzsamecet
-
1 teáskanál chiliszósz
-
1 kk kakukkfű
Köret
-
18 dkg jázmin rizs
-
25 dkg vörösbab
-
1 kávéskanál só
-
0.5 db fahéjrúd
-
4 dl csirke alaplé
Elkészítés
Csirkepácolás
- A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, amit át tudunk grillezni (3x3 cm).
- Az olajat a fűszerekkel elkeverjük, és beleforgatjuk a csirkedarabokat.
- Fóliával lefedve pácoljuk legalább két órát. (Nem tettem hűtőbe, mert nem volt meleg, és úgysem süthetjük hidegen a húst.)
- Az ananászt megpucoljuk, vastagabb szeletekre, majd kisebb darabokra vágjuk (hasonló méretűre, mit a csirkét).
- Egy lila hagymát felvágunk 6 részre.
- Saslik pálcára felváltva húzunk a hagymából, a bepácolt csirkéből, ananászból. Grill lapon, nem túl nagy tűzön, minden oldalát megsütjük.
Öntet
- A hozzávalókat összekeverjük, a sült húshoz kínáljuk mártogatni.
Köret
- A rizst egy kanál olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a sót, a fahéjrudat, felöntjük forró alaplével, és lefedve 10 percig főzzük (ez idő alatt beszívja az összes nedvességet).
- A vörös bab konzervet folyóvíz alatt leöblítjük, és a rizshez adjuk, beleforgatjuk, lefedjük, de már nem főzzük vele.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1771
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Ez a fogás is férjem születésnapjára készült. Aznap több ezer kalóriát faltunk fel, de nagyon ízletes volt.