r
Nosalty Logó

Jack Daniel's csirke sajtos burgonyapürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Auringonkukka
Jack Daniel's csirke sajtos burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirke-steakhez

A krumplipüréhez

Összesen 1322 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirke-steakhez

A krumplipüréhez

Összesen 5285 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirke-steakhez

A krumplipüréhez

Összesen 140 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5967.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1310 mg
  • Nátrium
    3935 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    18093 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 1322 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    480.8 g

Zsír

  • Összesen
    220.8 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23869.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    498 mg
  • Kálcium
    1592 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    759 mg
  • Foszfor
    5240 mg
  • Nátrium
    15739 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.1 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    2411.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1377 micro
  • B6 vitamin:
    17 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    192 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    1723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1197 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2186 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    72372 micro
  • Lut-zea
    1054 micro
Összesen 5285 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1925 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

A csirke-steakhez

A krumplipüréhez

Elkészítés

A csirke-steakhez

  1. A csirkemellet megmossuk, és mindkét oldalát késsel enyhén beirdaljuk.
  2. A Jack Daniel's szószhoz az összes hozzávalót összekeverjük egy üvegtálban, és a csirkemelleket ebben a szószban pácoljuk egy éjszakán át.
  3. Másnap a húst a szósz folyamatos kenegetése mellett meggrillezzük (kívül enyhén barna, belül szaftos legyen a hús).
  4. A burgonyapürét a szokásos módon elkészítjük annyi különbséggel, hogy hozzáadjuk a finomra reszelt cheddar sajtot, és a tetejére ropogósra sült bacon darabokat szórunk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11351
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 03.

Ajánló

Csakis az amerikai káposztasaláta jöhet szóba, de abból jó sok!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jack Daniel's csirke sajtos burgonyapürével
Auringonkukka 61 recept

"A BBQ szósz titka: a hús minősége, valamint a tűzhely és hőmérséklet mellett a szószoké a meghatározó szerepet a BBQ-rítusban. Az USA-ban a grillezők 90%-a használ valamilyen BBQ szószt a marináláshoz, grillezéshez magában, vagy a marinád részeként, illetve az elkészült hús mellé. A szószok régiónként is eltérnek egymástól. Kansas Cityben a szósz sűrű, paradicsom alapú, édes és csípős. Texasban szintén paradicsom alapú, ám vékonyabb, melaszt és Worcestershire szószt is tartalmaz. A Kentucky fekete szósz Worcestershire szószból és ecetből készül. Georgia államban mustárból, paradicsomból és ecetből készítenek vékony szószt, és még lehetne folytatni. A szószoknak a húsok sütés közbeni kenegetése az első számú felhasználási módja, de a paradicsom és cukortartalmú készítmények könnyen megbarnulnak, ezért csak a legvégén használjuk, illetve vékonyítsuk vízzel, almalével, sörrel, vagy fehérborral. Ne barnítsuk, mert keserű lesz az íze, csak szárítsuk ki." A BBQ szószok elkészítésének alapjait vettem figyelembe, egy kis kutatás és kísérletezés után elkészítettem a számomra ideális - és most veletek is megosztott - "titkos" receptet. Télen ugyanúgy el lehet készíteni a grillhúsokat, grillapos serpenyővel, vagy elektromos grillezővel, de persze a szabadban, faszénen, vagy tűzön az igazi!

Hozzávalók

A csirke-steakhez

A krumplipüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...