Jack Daniel's csirke sajtos burgonyapürével
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
A csirke-steakhez
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
150g ketchup152 kcal
-
25g whiskey63 kcal
-
8g barna sör3 kcal
-
4g fehérborecet1 kcal
-
10 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1 kcal
A krumplipüréhez
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
A csirke-steakhez
-
1800g csirkemellfilé2160 kcal
-
600g ketchup606 kcal
-
100g whiskey250 kcal
-
30g barna sör13 kcal
-
15g fehérborecet3 kcal
-
39 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3 kcal
A krumplipüréhez
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
A csirke-steakhez
-
47.9g csirkemellfilé57 kcal
-
16g ketchup16 kcal
-
2.7g whiskey7 kcal
-
0.8g barna sör0 kcal
-
0.4g fehérborecet0 kcal
-
1.3g worcestershire-szósz1 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
-
0.3g barna cukor1 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
A krumplipüréhez
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.2 g
Zsír
-
Összesen 55.2 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 432 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5967.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 398 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 1310 mg
-
Nátrium 3935 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.8 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 602.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 344 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 431 mg
-
Retinol - A vitamin: 299 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 547 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 18093 micro
-
Lut-zea 264 micro
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 480.8 g
Zsír
-
Összesen 220.8 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1729 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 23869.3 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 498 mg
-
Kálcium 1592 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 759 mg
-
Foszfor 5240 mg
-
Nátrium 15739 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 271.1 g
-
Cukor 156 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 2411.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1377 micro
-
B6 vitamin: 17 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 192 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 338 micro
-
Kolin: 1723 mg
-
Retinol - A vitamin: 1197 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2186 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 72372 micro
-
Lut-zea 1054 micro
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 634.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 419 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1925 micro
-
Lut-zea 28 micro
Hozzávalók
A csirke-steakhez
-
8 db csirkemellfilé
-
300 ml ketchup
-
30 ml barna sör
-
3 ek fehérborecet
-
5 ek worcestershire-szósz
-
2 ek vaj
-
2 ek mustár
-
1 ek só
A krumplipüréhez
Elkészítés
A csirke-steakhez
- A csirkemellet megmossuk, és mindkét oldalát késsel enyhén beirdaljuk.
- A Jack Daniel's szószhoz az összes hozzávalót összekeverjük egy üvegtálban, és a csirkemelleket ebben a szószban pácoljuk egy éjszakán át.
- Másnap a húst a szósz folyamatos kenegetése mellett meggrillezzük (kívül enyhén barna, belül szaftos legyen a hús).
- A burgonyapürét a szokásos módon elkészítjük annyi különbséggel, hogy hozzáadjuk a finomra reszelt cheddar sajtot, és a tetejére ropogósra sült bacon darabokat szórunk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 139
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 11351
- Feltöltés dátuma: 2011. december 03.
Ajánló
Csakis az amerikai káposztasaláta jöhet szóba, de abból jó sok!!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
"A BBQ szósz titka: a hús minősége, valamint a tűzhely és hőmérséklet mellett a szószoké a meghatározó szerepet a BBQ-rítusban. Az USA-ban a grillezők 90%-a használ valamilyen BBQ szószt a marináláshoz, grillezéshez magában, vagy a marinád részeként, illetve az elkészült hús mellé. A szószok régiónként is eltérnek egymástól. Kansas Cityben a szósz sűrű, paradicsom alapú, édes és csípős. Texasban szintén paradicsom alapú, ám vékonyabb, melaszt és Worcestershire szószt is tartalmaz. A Kentucky fekete szósz Worcestershire szószból és ecetből készül. Georgia államban mustárból, paradicsomból és ecetből készítenek vékony szószt, és még lehetne folytatni. A szószoknak a húsok sütés közbeni kenegetése az első számú felhasználási módja, de a paradicsom és cukortartalmú készítmények könnyen megbarnulnak, ezért csak a legvégén használjuk, illetve vékonyítsuk vízzel, almalével, sörrel, vagy fehérborral. Ne barnítsuk, mert keserű lesz az íze, csak szárítsuk ki." A BBQ szószok elkészítésének alapjait vettem figyelembe, egy kis kutatás és kísérletezés után elkészítettem a számomra ideális - és most veletek is megosztott - "titkos" receptet. Télen ugyanúgy el lehet készíteni a grillhúsokat, grillapos serpenyővel, vagy elektromos grillezővel, de persze a szabadban, faszénen, vagy tűzön az igazi!