Izgalmas meleg saláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
24g olívaolaj212 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
30g káposzta6 kcal
-
40g fejessaláta4 kcal
-
100g brokkoli21 kcal
-
100g karfiol10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g chiliszósz1 kcal
-
0 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
50g garnéla36 kcal
-
95g avokádó112 kcal
-
180g édesburgonya111 kcal
-
100g kefir61 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Összesen
609
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
24g olívaolaj212 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
30g káposzta6 kcal
-
40g fejessaláta4 kcal
-
100g brokkoli21 kcal
-
100g karfiol10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g chiliszósz1 kcal
-
0 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
50g garnéla36 kcal
-
95g avokádó112 kcal
-
180g édesburgonya111 kcal
-
100g kefir61 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Összesen
609
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
2.7g olívaolaj24 kcal
-
11.4g paradicsom2 kcal
-
2.3g sárgarépa1 kcal
-
3.4g káposzta1 kcal
-
4.6g fejessaláta0 kcal
-
11.4g brokkoli2 kcal
-
11.4g karfiol1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g chiliszósz0 kcal
-
0 kcal
-
1.1g szójaszósz1 kcal
-
5.7g garnéla4 kcal
-
10.9g avokádó13 kcal
-
20.6g édesburgonya13 kcal
-
11.4g kefir7 kcal
-
2.3g citromlé1 kcal
Összesen
70
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.1 g
Zsír
-
Összesen 38.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1875.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 273 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 434 mg
-
Nátrium 1021 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 562.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1239 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 118 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 159 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 770 micro
-
β-karotin 13831 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1605 micro
Összesen
609
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.1 g
Zsír
-
Összesen 38.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1875.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 273 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 434 mg
-
Nátrium 1021 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 562.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1239 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 118 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 159 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 770 micro
-
β-karotin 13831 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1605 micro
Összesen
609
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 88 micro
-
β-karotin 1583 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 294 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
70
kcal
Hozzávalók
-
3 ek olívaolaj
-
20 g sárgarépa
-
30 g káposzta
-
100 g brokkoli
-
100 g karfiol
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál chiliszósz
-
olasz fűszerkeverék ízlés szerint
-
10 g szójaszósz
-
50 g garnéla
-
0.5 közepes db avokádó
-
1 db édesburgonya
-
1 dl kefir
-
0.5 citromból nyert citromlé
Elkészítés
- A hűtőben volt pár maradék párolt brokkoli és karfiol, olívaolajon citrommal, chilivel sült garnéla, továbbá maradék zöldségek és egy fél avokádó. Ezeket vettem elő. Ennek hiányában először pároljuk meg a brokkolit és karfiolt, picit sózzuk és borsozzuk. A garnélát dobjuk egy kis olívaolajra, pár perc alatt egy kis só és chili társaságában süssük meg (adjuk hozzá egy csepp vizet is), majd a végén locsoljuk meg lime-mal. Az édesburgonyát pucoljuk meg, vágjuk kockákra, és egy teflon serpenyőben olívaolajon, pár kanál vízzel süssük meg, sózzuk. Az édesburgonya hamar megpuhul, fedjük le egy kicsit, a végén, amikor elpárolgott a víz, akkor pirítsunk rajta, hogy ropogós kérget kapjon. Amint ezekkel megvagyunk, tegyük félre.
- Reszeljünk le egy kis sárgarépát, lila- és/vagy fehér káposztát, tépkedjünk össze pár salátalevelet. Egy teflon edényben hevítsünk egy kis olívaolajat, dobjuk rá a meghámozott, felkockázott paradicsomot, majd a többi zöldséget is. Tegyük hozzá a brokkolit és karfiolt is. Egy kis só, bors társaságában pároljuk össze az egészet, csak pár perc alatt. Tegyünk hozzá egy kis chilit és olasz fűszerkeveréket, majd a legvégén szójaszószt. Óvatosan bánjuk a sóval, mert a szójaszósz is sós. A szójaszósszal pirítsuk össze az egészet, és ezt is tegyük félre. Amíg egy picit hűlnek az összetevők, addig egy doboz kefirt keverjünk ki sóval és olasz fűszerkeverékkel. Az avokádót kockázzuk, locsoljuk meg citromlével bőven, sózzuk, borsozzuk. Ezzel kész is vagyunk, jöhet a saláta összeállítása.
- A zöldségkeveréket, édesburgonyát és az avokádót óvatosan keverjük össze, tegyük felülre a garnélákat, és locsoljuk meg egy kis kefirrel. Sajttal (feta), magvakkal, bármivel gazdagíthatjuk. Készen is van a csoda!
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1892
- Feltöltés dátuma: 2016. július 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Amikor a nagy hőségben meleget ennék, és mégsem akarok órákat tölteni a konyhában, akkor mindig összedobok egy meleg salit. Ez olyan jól sikerült, hogy muszáj megosztanom veletek is!