r
Nosalty Logó

Izgalmas meleg saláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Izgalmas meleg saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1875.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1239 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    770 micro
  • β-karotin
    13831 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1605 micro
Összesen 609 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1875.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1239 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    770 micro
  • β-karotin
    13831 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1605 micro
Összesen 609 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    1583 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    294 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hűtőben volt pár maradék párolt brokkoli és karfiol, olívaolajon citrommal, chilivel sült garnéla, továbbá maradék zöldségek és egy fél avokádó. Ezeket vettem elő. Ennek hiányában először pároljuk meg a brokkolit és karfiolt, picit sózzuk és borsozzuk. A garnélát dobjuk egy kis olívaolajra, pár perc alatt egy kis só és chili társaságában süssük meg (adjuk hozzá egy csepp vizet is), majd a végén locsoljuk meg lime-mal. Az édesburgonyát pucoljuk meg, vágjuk kockákra, és egy teflon serpenyőben olívaolajon, pár kanál vízzel süssük meg, sózzuk. Az édesburgonya hamar megpuhul, fedjük le egy kicsit, a végén, amikor elpárolgott a víz, akkor pirítsunk rajta, hogy ropogós kérget kapjon. Amint ezekkel megvagyunk, tegyük félre.
  2. Reszeljünk le egy kis sárgarépát, lila- és/vagy fehér káposztát, tépkedjünk össze pár salátalevelet. Egy teflon edényben hevítsünk egy kis olívaolajat, dobjuk rá a meghámozott, felkockázott paradicsomot, majd a többi zöldséget is. Tegyük hozzá a brokkolit és karfiolt is. Egy kis só, bors társaságában pároljuk össze az egészet, csak pár perc alatt. Tegyünk hozzá egy kis chilit és olasz fűszerkeveréket, majd a legvégén szójaszószt. Óvatosan bánjuk a sóval, mert a szójaszósz is sós. A szójaszósszal pirítsuk össze az egészet, és ezt is tegyük félre. Amíg egy picit hűlnek az összetevők, addig egy doboz kefirt keverjünk ki sóval és olasz fűszerkeverékkel. Az avokádót kockázzuk, locsoljuk meg citromlével bőven, sózzuk, borsozzuk. Ezzel kész is vagyunk, jöhet a saláta összeállítása.
  3. A zöldségkeveréket, édesburgonyát és az avokádót óvatosan keverjük össze, tegyük felülre a garnélákat, és locsoljuk meg egy kis kefirrel. Sajttal (feta), magvakkal, bármivel gazdagíthatjuk. Készen is van a csoda!
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1883
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor a nagy hőségben meleget ennék, és mégsem akarok órákat tölteni a konyhában, akkor mindig összedobok egy meleg salit. Ez olyan jól sikerült, hogy muszáj megosztanom veletek is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...