Isabella torta vegán módra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
AnnaML
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 1% Zsír
Alap
-
17g finomliszt61 kcal
-
32 kcal
-
28 kcal
-
8g mandulaliszt24 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
17g szójatej9 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
42g szójatej23 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
6g finomliszt21 kcal
-
10 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3 kcal
-
3 kcal
-
17g meggybefőtt12 kcal
Összesen
339
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 1% Zsír
Alap
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g kukoricakeményítő381 kcal
-
100g burgonyakeményítő337 kcal
-
100g mandulaliszt283 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
200g szójatej108 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
500g szójatej270 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
114 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
38 kcal
-
200g meggybefőtt144 kcal
Összesen
4058
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 1% Zsír
Alap
-
10.6g finomliszt39 kcal
-
5.3g kukoricakeményítő20 kcal
-
5.3g burgonyakeményítő18 kcal
-
5.3g mandulaliszt15 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
10.6g szójatej6 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
26.6g szójatej14 kcal
-
10.6g cukor41 kcal
-
3.7g finomliszt14 kcal
-
1.6g kukoricakeményítő6 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.4g csokoládéforgács2 kcal
-
10.6g meggybefőtt8 kcal
Összesen
216
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.6 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 55.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
339
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.6 g
Zsír
-
Összesen 29.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1708.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 242 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 250 mg
-
Foszfor 688 mg
-
Nátrium 380 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 858.8 g
-
Cukor 392 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 669.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
4058
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 90.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
216
kcal
Hozzávalók
Alap
-
20 dkg finomliszt
-
10 dkg kukoricakeményítő
-
10 dkg burgonyakeményítő
-
10 dkg mandulaliszt
-
15 dkg cukor
-
200 ml szójatej
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 ek szódabikarbóna
-
1 ek sütőpor
-
1 csipet só
Krém
-
500 ml szójatej
-
20 dkg cukor
-
7 dkg finomliszt
-
3 dkg kukoricakeményítő
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek csokoládéforgács
-
20 dkg meggybefőtt
Elkészítés
Alap
- A liszteket egy tálban összekeverjük a csipet sóval, a szódabikarbonáttal, a cukorral, sütőporral és a citromhéjjal.
- A szójatejet lassan hozzáadjuk, ha még nem elég, hozzáadunk még egy keveset, nem kell híg legyen, hanem egy elég kompakt.
- Beleöntjük egy kerek 26 cm-es tortasütőbe, 180° fokon 30-40 percig süssük, természetesen vigyázzunk rá, mert minden ler más.
- Hagyjuk kihűlni.
Krém
- A tejet langyosra melegítjük, és levesszük a tűzről.
- A cukrot a lisztekkel összekeverjük, és lassan a tejet kanalanként belekavarjuk. Visszaöntjük a tálba, amiben a tej volt, és lassú tűznél folyton kavargassuk, ügyelve, hogy oda ne ragadjon. Keményre főzzük, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a citromhéjat és a vaníliás cukrot.
- Beleöntjük egy jénai tálba, és átlátszó fóliával letakarjuk úgy, hogy érje a krémet, mert ha nem, amikor kihűl, réteg lesz a tetején.
- Összeállítás: kettévágjuk a kihűlt tortalapot, a felső felét a tányér aljára tesszük, a meggybefőttnek a levével jól beáztatjuk úgy, hogy a léből maradjon a másik lapra is (ugye érthető, hogy a befőttet leszűrjük előre úgy, hogy a meggyek legyenek majdnem szárazok, a lapot bekenjük a háromnegyed kihűlt krémmel, és elkezdjük a meggyszemeket a krémre rakni).
- Jó sűrűn megszórjuk a csokidarával is, és mind a kettőből hagyunk annyit, amennyi kell a teteje díszítésére. A tortalap alja most a tetejére kerül, előtte jól beáztatjuk azt is. Ízlés szerint díszítsük a tortát a megmaradt krémmel, meggyel és csokival. Hűtőben hagyjuk úgy két órára, jó étvágyat.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1548
- Feltöltés dátuma: 2015. július 04.
Ajánló
Mivel szárazabb, mint egy rendes tojásos, ha akarunk, tehetünk 100 ml napraforgó olajat, és jól be kell áztatni a lapokat.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
AnnaML
12 recept
Komanémnak a lányának volt a szülinapja, mivel vegetáriánus, meg egy meghívott vegán, hát így született ez a torta.