Ínyenc csirkemell háromsajtos burgonyakörettel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Walaky
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
Csirkemell
-
75g csirkemellfilé90 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
4g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
13g rétesliszt46 kcal
-
71g napraforgó olaj157 kcal
Burgonya köret
-
250g burgonya144 kcal
-
17g füstölt sajt55 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
-
17g trappista sajt59 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
55g tejföl109 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1162
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
Csirkemell
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
75g rétesliszt273 kcal
-
425g napraforgó olaj939 kcal
Burgonya köret
-
1500g burgonya866 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
330g tejföl653 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
6959
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
Csirkemell
-
11.1g csirkemellfilé13 kcal
-
7.4g tejföl15 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0.6g vöröshagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.4g tojás2 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
1.9g rétesliszt7 kcal
-
10.5g napraforgó olaj23 kcal
Burgonya köret
-
37g burgonya21 kcal
-
2.5g füstölt sajt8 kcal
-
2.5g parmezán sajt10 kcal
-
2.5g trappista sajt9 kcal
-
4.9g vaj35 kcal
-
8.1g tejföl16 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.7g zsemlemorzsa3 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
171
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.1 g
Zsír
-
Összesen 81.7 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 250 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1640.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 478 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 598 mg
-
Nátrium 417 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 349.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 456 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
1162
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 252.3 g
Zsír
-
Összesen 490.4 g
-
Telített zsírsav 215 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 147 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 1501 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9841.1 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 246 mg
-
Kálcium 2866 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 602 mg
-
Foszfor 3586 mg
-
Nátrium 2501 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 396.8 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 2096.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2789 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 251 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 423 micro
-
Kolin: 877 mg
-
Retinol - A vitamin: 2736 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 583 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 410 micro
Összesen
6959
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
Csirkemell
-
3 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
-
3 kávéskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db tojás
-
0.5 bögre finomliszt
-
0.5 bögre rétesliszt
Burgonya köret
-
1.5 kg burgonya
-
20 dkg vaj
-
3 közepes db vöröshagyma
-
3 ek zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Csirkemell
- Előző este - a készítést megelőző nap - egy tálban (amiben majd kényelmesen elférnek a hússzeletek és a fűszeres tejföl) összekeverjük (a kétféle liszt kivételével) az összes hozzávalót.
- A csirkemelleket megmossuk, tetszés szerint felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk - zacskóban, hogy ne fröcsögjön szét a hús és a leve -, sózzuk.
- Az első lépésként elkészített fűszeres masszába helyezzük a szeleteket, alaposan elkeverjük benne, majd lefedjük, s másnapig - amíg nem kezdünk hozzá az elkészítéséhez - a hűtőben hagyjuk pácolódni, hogy az ízek jól átjárják a húsokat.
- Másnap a burgonyaköretet készítjük el először. Amíg a köretünk sül, addig a húst is el tudjuk készíteni.
- A hűtőből kivesszük a tálat, melyben a finom, ízletes masszában érlelődő hússzeleteket készítettük elő előző este.
- Az olajat serpenyőbe öntjük, felhevítjük, közepesen meleg hőfokra. A hússzeleteket a tejfölös, fűszeres masszából kivesszük egyenként, s folyamatosan megforgatjuk a kétféle liszt keverékében, s a közepesen felhevített olajban mindkét oldalát szép színűre, készre sütjük.
- Olvaszthatunk rá reszelt füstölt sajtot vagy trappista sajtot, de el is lehet hagyni. (Én úgy olvasztottam rá, hogy amikor megfordítottam, szórtam rájuk reszelt sajtot - én füstöltet -, s lefedtem rövid ideig, hogy kissé megolvadjon, a füstölt sajt nem úgy olvad, mint a trappista, ennél nem kell lefedni, bár a gyorsításért megtehetjük, de nem fontos. DE! Kifejezetten rövid ideig, hogy a "bundája" ne puhuljon meg.)
- Mire megsül a köret, kisülnek a húsok is, s ízlés szerint tálalhatjuk. Ha marad, mindkettő, melegítve is ugyanolyan, mintha akkor készítettük volna.
Burgonya köret
- Ennek az elkészítésével kezdjük: a burgonyákat jó alaposan megmossuk, héjában puhára főzzük, hagyjuk kihűlni.
- Egy jénai tepsit a vaj harmadrészével kikenjük. A burgonyákat meghámozzuk, ha kihűltek.
- A meghámozott burgonyák negyedét a kikent jénai tepsibe reszeljük -káposztareszelőn -, megsózzuk, az előre felszeletelt (vékonyra) hagymát (1 darabot) egyenletesen rászórjuk, erre jön a reszelt parmezán sajt, a tejfölből egy keveset pötyögtetünk rá, végül a maradék vaj harmadát rádaraboljuk. Készen van az első réteg.
- A burgonya második negyedét ráreszeljük, s ugyanúgy járunk el, mint az első rétegnél, csak erre a Karaván füstölt, reszelt sajt kerül.
- A harmadik negyed burgonyát ráreszeljük az előző rétegre, ezt is ugyanúgy rétegezzük, csak a reszelt trappista sajt kerül erre a rétegre.
- Végül befedjük a negyedik negyed reszelt burgonyával, a maradék tejföllel meglocsoljuk, sózzuk, s megszórjuk egy kis zsemlemorzsával, s már mehet is a sütőbe.
- Alsó-felső állásban, 150 fokon sütjük, amíg szép színt kap, ez 30-45 perc alatt valósul meg. Ezt a köretet más húsokhoz is ajánlom, nagyon finom! :)
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30X28X6
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 18 alkalommal
- Receptkönyvben: 163
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6584
- Feltöltés dátuma: 2015. december 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Walaky
186 recept
Gyakori vendég nálunk ez a finom, különleges hús és köret... jönnek az ünnepek, gondoltam, megosztom :) ...remek fogás ünnepnapokon is... karácsonykor is megállja a helyét... fergetegesen finom... érdemes elkészíteni... addig még egy próbát is be lehet iktatni :) ...az adagokon - a szükségletnek megfelelően - lehet változtatni... én 6 személynek írom, de 6-8 személyes is lehet ez az adag... személyektől függ... hogy finom, az biztos...