r
Nosalty Logó

Ínyenc csirkemell háromsajtos burgonyakörettel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Ínyenc csirkemell háromsajtos burgonyakörettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Csirkemell

Burgonya köret

Összesen 1162 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Csirkemell

Burgonya köret

Összesen 6959 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Csirkemell

Burgonya köret

Összesen 171 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1640.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 1162 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    252.3 g

Zsír

  • Összesen
    490.4 g
  • Telített zsírsav
    215 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9841.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    2866 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    602 mg
  • Foszfor
    3586 mg
  • Nátrium
    2501 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2096.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2789 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    877 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2736 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 6959 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Csirkemell

Burgonya köret

Elkészítés

Csirkemell

  1. Előző este - a készítést megelőző nap - egy tálban (amiben majd kényelmesen elférnek a hússzeletek és a fűszeres tejföl) összekeverjük (a kétféle liszt kivételével) az összes hozzávalót.
  2. A csirkemelleket megmossuk, tetszés szerint felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk - zacskóban, hogy ne fröcsögjön szét a hús és a leve -, sózzuk.
  3. Az első lépésként elkészített fűszeres masszába helyezzük a szeleteket, alaposan elkeverjük benne, majd lefedjük, s másnapig - amíg nem kezdünk hozzá az elkészítéséhez - a hűtőben hagyjuk pácolódni, hogy az ízek jól átjárják a húsokat.
  4. Másnap a burgonyaköretet készítjük el először. Amíg a köretünk sül, addig a húst is el tudjuk készíteni.
  5. A hűtőből kivesszük a tálat, melyben a finom, ízletes masszában érlelődő hússzeleteket készítettük elő előző este.
  6. Az olajat serpenyőbe öntjük, felhevítjük, közepesen meleg hőfokra. A hússzeleteket a tejfölös, fűszeres masszából kivesszük egyenként, s folyamatosan megforgatjuk a kétféle liszt keverékében, s a közepesen felhevített olajban mindkét oldalát szép színűre, készre sütjük.
  7. Olvaszthatunk rá reszelt füstölt sajtot vagy trappista sajtot, de el is lehet hagyni. (Én úgy olvasztottam rá, hogy amikor megfordítottam, szórtam rájuk reszelt sajtot - én füstöltet -, s lefedtem rövid ideig, hogy kissé megolvadjon, a füstölt sajt nem úgy olvad, mint a trappista, ennél nem kell lefedni, bár a gyorsításért megtehetjük, de nem fontos. DE! Kifejezetten rövid ideig, hogy a "bundája" ne puhuljon meg.)
  8. Mire megsül a köret, kisülnek a húsok is, s ízlés szerint tálalhatjuk. Ha marad, mindkettő, melegítve is ugyanolyan, mintha akkor készítettük volna.

Burgonya köret

  1. Ennek az elkészítésével kezdjük: a burgonyákat jó alaposan megmossuk, héjában puhára főzzük, hagyjuk kihűlni.
  2. Egy jénai tepsit a vaj harmadrészével kikenjük. A burgonyákat meghámozzuk, ha kihűltek.
  3. A meghámozott burgonyák negyedét a kikent jénai tepsibe reszeljük -káposztareszelőn -, megsózzuk, az előre felszeletelt (vékonyra) hagymát (1 darabot) egyenletesen rászórjuk, erre jön a reszelt parmezán sajt, a tejfölből egy keveset pötyögtetünk rá, végül a maradék vaj harmadát rádaraboljuk. Készen van az első réteg.
  4. A burgonya második negyedét ráreszeljük, s ugyanúgy járunk el, mint az első rétegnél, csak erre a Karaván füstölt, reszelt sajt kerül.
  5. A harmadik negyed burgonyát ráreszeljük az előző rétegre, ezt is ugyanúgy rétegezzük, csak a reszelt trappista sajt kerül erre a rétegre.
  6. Végül befedjük a negyedik negyed reszelt burgonyával, a maradék tejföllel meglocsoljuk, sózzuk, s megszórjuk egy kis zsemlemorzsával, s már mehet is a sütőbe.
  7. Alsó-felső állásban, 150 fokon sütjük, amíg szép színt kap, ez 30-45 perc alatt valósul meg. Ezt a köretet más húsokhoz is ajánlom, nagyon finom! :)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X28X6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6584
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyakori vendég nálunk ez a finom, különleges hús és köret... jönnek az ünnepek, gondoltam, megosztom :) ...remek fogás ünnepnapokon is... karácsonykor is megállja a helyét... fergetegesen finom... érdemes elkészíteni... addig még egy próbát is be lehet iktatni :) ...az adagokon - a szükségletnek megfelelően - lehet változtatni... én 6 személynek írom, de 6-8 személyes is lehet ez az adag... személyektől függ... hogy finom, az biztos...

Hozzávalók

Csirkemell

Burgonya köret

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...