r
Nosalty Logó

Indiai lencseleves citrommal és csicseriborsóval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Fifinger
Indiai lencseleves citrommal és csicseriborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 434 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1739 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    535 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    622 micro
  • β-karotin
    1799 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 434 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    96.4 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2079 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1277.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    705 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2138 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2486 micro
  • β-karotin
    7197 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 1739 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az előző nap beáztatott csicseriborsót enyhén sós vízben egy óráig főzzük. Mikor leöntjük a főzőlét, tartalékolunk egy keveset (1-2 ek) a turmixoláshoz.
  2. A csicseriborsót, a fokhagymát, 1 ek olívaolajjal és a koriander zölddel, valamint a citromlével és a maradék főzőlével péppé daráljuk a turmixgépben. Ezzel a péppel fogjuk sűríteni a kész levest.
  3. A főzőedénybe olajat öntünk, és mikor már forró, beleszórjuk a curryport. Hagyjuk, hogy az illata betöltse a konyhát, majd lecsendesítjük a főzőlapot, és beleszórjuk az apróra vágott hagymát. Üvegesre pirítjuk.
  4. Felöntjük kb. egy liter vízzel, belerakjuk a karikára vágott zöldségeket és a mosott lencsét. Sózzuk, és a fűszereket is most rakjuk bele. Addig főzzük, míg a lencse megpuhul, ez kb fél óra. Lassú tűzön főzzük, hogy ne fusson ki!
  5. Végül a már készre főtt levest a csicseriborsó péppel sűrítjük, vigyázva, hogy ne csomósodjon össze. Forrón tálaljuk valamilyen pékáruval.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1608
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 21.

Ajánló

Mivel ez egy laktató egytálétel, utána valamilyen kelt tésztát szoktam tálalni, pl. buktát, kakaós- vagy pizzás csigát, stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Fifinger 7 recept

Valamikor régebben találtam ezt a receptet, már nem is emlékszem, hol. Annyira finomra sikeredett, hogy azóta is a család egyik fő kedvence. Sokszor készítettem már el, de a legfinomabb nannal, egy fajta indiai kenyérrel. Aki szereti a fokhagymát, bátran egye fokhagymás pirítóssal is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...