Indiai fűszerezésű csirke kurkumás rizzsel és párolt zöldségekkel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Hobbychef
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
A csirkéhez
-
250g csirkecomb278 kcal
-
8g joghurt5 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
44g csirkemáj52 kcal
A rizshez
A zöldségekhez
-
200g paprika33 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
360g paradicsom65 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
Összesen
684
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
A csirkéhez
-
500g csirkecomb556 kcal
-
15g joghurt9 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
88g csirkemáj105 kcal
A rizshez
A zöldségekhez
-
400g paprika66 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
720g paradicsom130 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
Összesen
1367
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
A csirkéhez
-
23.9g csirkecomb27 kcal
-
0.7g joghurt0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.3g gyömbér0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
4.2g csirkemáj5 kcal
A rizshez
A zöldségekhez
-
19.1g paprika3 kcal
-
3.8g sárgarépa1 kcal
-
34.4g paradicsom6 kcal
-
8.1g vöröshagyma3 kcal
Összesen
65
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 38.3 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 274 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1047.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 548 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 733.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1967 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 199 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 472 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 1486 micro
-
α-karotin 1641 micro
-
β-karotin 4933 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 9281 micro
-
Lut-zea 1215 micro
Összesen
684
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 76.6 g
Zsír
-
Összesen 53.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 547 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2095.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 1096 mg
-
Nátrium 392 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.2 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1467.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3933 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 397 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 945 micro
-
Kolin: 367 mg
-
Retinol - A vitamin: 2972 micro
-
α-karotin 3281 micro
-
β-karotin 9866 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 18562 micro
-
Lut-zea 2430 micro
Összesen
1367
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 100.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 157 micro
-
β-karotin 472 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 887 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
65
kcal
Hozzávalók
A csirkéhez
-
2 db csirkecomb
-
1 ek joghurt
-
3 gerezd fokhagyma
-
0.5 hüvelykujjnyi gyömbér
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál bors
-
1 teáskanál olívaolaj
-
10 szál koriander
-
2 db csirkemáj
A rizshez
A zöldségekhez
-
4 db paprika
-
1 db sárgarépa
-
4 nagy db paradicsom
-
1 nagy db vöröshagyma
Elkészítés
A csirkéhez
- A combokat sózzuk, borsozzuk, bekenjük a joghurttal, megszórjuk a curryvel, korianderrel, reszelt gyömbérrel, fokhagymával, s betesszük a hűtőbe 24 órára.
- A paprikákat és a répát csíkokra vágjuk, a paradicsomot, vöröshagymát negyedeljük.
- A rizst feltesszük főni. Sózzuk, keverünk hozzá aprított koriandert és őrölt kurkumát.
- A zöldségeket olajban megdinszteljük, fűszerezzük.
- A csirkecombokat kevés olajon pirosra, ropogósra sütjük 180 C-fokon, hőlégkeverésen 55 percig, félidőben megfordítva. A csirkemájakat lisztbe forgatjuk, s a vége felé tesszük a serpenyőbe.
- Tálaláskor teszünk a tányérra egy csirkecombot, májat, pohárral formázott rizst, s zöldségeket.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1660
- Feltöltés dátuma: 2013. december 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hobbychef
738 recept
Egy kicsit egzotikusabb ételre vágytam, azt hiszem, sikerült egy finomságot készítenem.