r
Nosalty Logó

Igazi bográcsgulyás friss-ropogós, házi kenyérrel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
AnitaSztaricsek
Igazi bográcsgulyás friss-ropogós, házi kenyérrel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Gulyás

Ropogós kenyér

690
Kalória
30g
Fehérje
79.8g
Szénhidrátok
28.8g
Zsír
957.6g
Víz
57.3g
Koleszterin
8.6g
Rost
11.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gulyás

Ropogós kenyér

Összesen 690 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gulyás

Ropogós kenyér

Összesen 7617 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gulyás

Ropogós kenyér

Összesen 58 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2932 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    2269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    957.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1590 micro
  • β-karotin
    4388 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    13075 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 690 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    329.8 g

Zsír

  • Összesen
    317.2 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    32251.8 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    408 mg
  • Kálcium
    1166 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    1101 mg
  • Foszfor
    4522 mg
  • Nátrium
    24955 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    877.3 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    95 mg

Víz

  • Összesen
    10533.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4796 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    98 mg
  • C vitamin:
    602 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    910 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1073 micro
  • Kolin:
    1226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    17492 micro
  • β-karotin
    48263 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    143825 micro
  • Lut-zea
    4305 micro
Összesen 7617 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1111 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 58 kcal

Elkészítés

Gulyás

  1. Én úgy szoktam kezdeni, hogy minden előre összevágok, kivéve a lila hagymát és a paprikát.
  2. Előkerítjük a nagy bográcsot, kb. 10 literes, állványra helyezzük, és tüzet rakunk.
  3. Az apróra vágott vöröshagymát kb. 1 dl olajjal és fél liter vízzel a tűz felé helyezzük, kicsit megpároljuk, kb. 10 perc, utána hozzátesszük paradicsompürét és a 2 liter vizet.
  4. Hozzáadjuk a piros paprikát, közben kevergetjük, majd az apróra vágott húst, lila hagymát, TV paprikát, reszelt fokhagymát, fűszerköményt, sót, borsot,gulyáskrémet, gulyáskockákat is belerakjuk. Őket hagyjuk főni, majd fél óra múlva hozzáöntjük a 4 liter vizet. Addig hagyjuk főni, míg a hús megpuhul (fél óránként érdemes mindig megkóstolni).
  5. Miután a hús puha, mehet a répa, majd rá 10 percre a krumpli és a petrezselyem, illetve a zeller, addig főzzük, míg minden pont kellemesen puha nem lesz (10-15 perc).

Ropogós kenyér

  1. Minden hozzávalót összegyúrunk.
  2. 1 órát pihentetjük meleg helyen.
  3. Előmelegített sütőben, vagy ha van kemencénk, abban, megsütjük, míg aranybarna nem lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 120 perc
  • Főzés módja: bográcsos

A legjobb dolog szerintem egy kinti, nagy, közös, sörözős, nyári bográcsozás, így gondoltam, megosztom veletek az én kerti receptem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!