Húsvéti töltött sertésnyúlja
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 23% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
167g sertéshús277 kcal
-
83g darált sertéshús152 kcal
-
125g szója561 kcal
-
13g sonka17 kcal
-
15g főtt tojás23 kcal
-
42g vöröshagyma15 kcal
-
42g sárgarépa15 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
17g barna sör7 kcal
Összesen
1069
kcal
- 23% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
2000g sertéshús3320 kcal
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
1500g szója6735 kcal
-
150g sonka207 kcal
-
180g főtt tojás279 kcal
-
500g vöröshagyma182 kcal
-
500g sárgarépa182 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
200g barna sör86 kcal
Összesen
12839
kcal
- 23% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
32.9g sertéshús55 kcal
-
16.4g darált sertéshús30 kcal
-
24.7g szója111 kcal
-
2.5g sonka3 kcal
-
3g főtt tojás5 kcal
-
8.2g vöröshagyma3 kcal
-
8.2g sárgarépa3 kcal
-
0.7g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
3.3g barna sör1 kcal
Összesen
211
kcal
- 23% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111.9 g
Zsír
-
Összesen 52 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2432.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 232 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 354 mg
-
Foszfor 1407 mg
-
Nátrium 328 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 271.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 355 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 284 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 1289 micro
-
β-karotin 3264 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 358 micro
Összesen
1069
kcal
- 23% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1342.4 g
Zsír
-
Összesen 624.2 g
-
Telített zsírsav 145 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 253 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 248 g
-
Koleszterin 2581 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 29192.6 g
-
Cink 127 mg
-
Szelén 1077 mg
-
Kálcium 2786 mg
-
Vas 83 mg
-
Magnézium 4253 mg
-
Foszfor 16879 mg
-
Nátrium 3933 mg
-
Réz 19 mg
-
Mangán 34 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 534.5 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 143 mg
VÍZ
-
Összesen 3262 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4263 micro
-
B6 vitamin: 24 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 191 mg
-
D vitamin: 757 micro
-
K vitamin: 1354 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 19 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 190 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3406 micro
-
Kolin: 2466 mg
-
Retinol - A vitamin: 356 micro
-
α-karotin 15473 micro
-
β-karotin 39167 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 4297 micro
Összesen
12839
kcal
- 23% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.1 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 479.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 277 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 254 micro
-
β-karotin 644 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
-
1 kg darált sertéshús
-
3 db főtt tojás
-
500 g vöröshagyma
-
500 g sárgarépa
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 dl barna sör
Elkészítés
- Felforralunk 1,5 l vizet, beleteszünk két leveskockát, hozzáadjuk a szójagranulátumot, s állni hagyjuk 10 percig. Leszűrjük, kihűtjük, hozzákeverjük a darált húst, ízesítjük fokhagymával, feketeborsal, sózzuk – lehet egy kicsitt sósabb, mert tölteléknek fogjuk használni.
- A nyúlját megtisztítjuk, éles késsel zsákká alakítjuk, kezünkkel bővítjük azsákot.
- Kezdhetjük atöltést. Kis gombócokat csinálva, beletöltjük azsákba, jól megnyomkodva, sközben egy kevés füstölt sonkát és atojásokat is behelyezzük.
- Ahúszsák végét töltés után bevarrjuk, besózzuk, és sütőfóliába helyezzük, hozzáadjuk adarabokra vágott hagymát, sárgarépát, egy kevés petrezselyemzöldet és asonka zsíros részét. Bekötjük az egyik végét, beleöntjük abujónos lé maradékát, sbekötjük amásik végét is. Megszúrkáljuk azacskó tetejét!
- Sütjük 90 percig, azután levágjuk afóliát, leöntjük ahús tetejét 1 dl barna sörrel, smég 15 percig pirítjuk atetejét. Mikor megpirult, megfordítjuk, sleöntjük sörrel, újabb 15 perc!
- Kivesszük atepsiből, leöntjük alevét egy tálba mindenestől, sbotmixerrel összeturmixoljuk. Ez lesz amártás. Tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 8647
- Feltöltés dátuma: 2011. május 04.
Ajánló
Sült burgonyával vagy fehér rizzsel tálaljuk. Kevés borsót, ecetes uborkát, olajos paprikát, (szezonális salátát) adhatunk hozzá, megszórjuk petrezselyemzöldel és snidlingel. Lehűtve, hidegen vékonyra szelve, hidegtál részeként akár tormával, mustárral, fehér péksüteménnyel fogyasztható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez a recept úgy jött létre, hogy azon gondolkoztam, hogy olyan ételt hozzak össze, melyet lehet melegen és hidegen is fogyasztani. Mivel csak kis darabot ebből nem nagyon érdemes csinálni, tehát olyan alapanyag-összetételt kellett összepárosítani, mely jó meleg, de hideg állapotban is. Tehát körettel melegen fogyasztható, de hidegtál részeként is nagyon jól megálja a helyét.