r
Nosalty Logó

Húsvéti töltött sertésnyúlja

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Húsvéti töltött sertésnyúlja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 23% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1069 kcal
  • 23% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 12839 kcal
  • 23% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 23% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.9 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2432.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1407 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1289 micro
  • β-karotin
    3264 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 1069 kcal
  • 23% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1342.4 g

Zsír

  • Összesen
    624.2 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    253 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    248 g
  • Koleszterin
    2581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    29192.6 g
  • Cink
    127 mg
  • Szelén
    1077 mg
  • Kálcium
    2786 mg
  • Vas
    83 mg
  • Magnézium
    4253 mg
  • Foszfor
    16879 mg
  • Nátrium
    3933 mg
  • Réz
    19 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    534.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    143 mg

VÍZ

  • Összesen
    3262 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4263 micro
  • B6 vitamin:
    24 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    757 micro
  • K vitamin:
    1354 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    190 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3406 micro
  • Kolin:
    2466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    39167 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    4297 micro
Összesen 12839 kcal
  • 23% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    644 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felforralunk 1,5 l vizet, beleteszünk két leveskockát, hozzáadjuk a szójagranulátumot, s állni hagyjuk 10 percig. Leszűrjük, kihűtjük, hozzákeverjük a darált húst, ízesítjük fokhagymával, feketeborsal, sózzuk – lehet egy kicsitt sósabb, mert tölteléknek fogjuk használni.
  2. A nyúlját megtisztítjuk, éles késsel zsákká alakítjuk, kezünkkel bővítjük azsákot.
  3. Kezdhetjük atöltést. Kis gombócokat csinálva, beletöltjük azsákba, jól megnyomkodva, sközben egy kevés füstölt sonkát és atojásokat is behelyezzük.
  4. Ahúszsák végét töltés után bevarrjuk, besózzuk, és sütőfóliába helyezzük, hozzáadjuk adarabokra vágott hagymát, sárgarépát, egy kevés petrezselyemzöldet és asonka zsíros részét. Bekötjük az egyik végét, beleöntjük abujónos lé maradékát, sbekötjük amásik végét is. Megszúrkáljuk azacskó tetejét!
  5. Sütjük 90 percig, azután levágjuk afóliát, leöntjük ahús tetejét 1 dl barna sörrel, smég 15 percig pirítjuk atetejét. Mikor megpirult, megfordítjuk, sleöntjük sörrel, újabb 15 perc!
  6. Kivesszük atepsiből, leöntjük alevét egy tálba mindenestől, sbotmixerrel összeturmixoljuk. Ez lesz amártás. Tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8647
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 04.

Ajánló

Sült burgonyával vagy fehér rizzsel tálaljuk. Kevés borsót, ecetes uborkát, olajos paprikát, (szezonális salátát) adhatunk hozzá, megszórjuk petrezselyemzöldel és snidlingel. Lehűtve, hidegen vékonyra szelve, hidegtál részeként akár tormával, mustárral, fehér péksüteménnyel fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept úgy jött létre, hogy azon gondolkoztam, hogy olyan ételt hozzak össze, melyet lehet melegen és hidegen is fogyasztani. Mivel csak kis darabot ebből nem nagyon érdemes csinálni, tehát olyan alapanyag-összetételt kellett összepárosítani, mely jó meleg, de hideg állapotban is. Tehát körettel melegen fogyasztható, de hidegtál részeként is nagyon jól megálja a helyét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...