Húsvéti répatorta-pohárkrém
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 24% Zsír
Piskóta
-
38g finomliszt137 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
5 kcal
-
8g kefir5 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
38g sárgarépa14 kcal
Krém
-
63g mascarpone253 kcal
-
10 kcal
-
9g porcukor34 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
Díszítés
Összesen
885
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 24% Zsír
Piskóta
-
300g finomliszt1092 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
60g kefir37 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
300g sárgarépa109 kcal
Krém
-
500g mascarpone2020 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
70g porcukor271 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
Díszítés
Összesen
7057
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 24% Zsír
Piskóta
-
13g finomliszt47 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4.3g vaj31 kcal
-
7.2g tojás9 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
2.6g kefir2 kcal
-
8.7g porcukor34 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
Krém
-
21.7g mascarpone88 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
3g porcukor12 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
10.9g habtejszín32 kcal
Díszítés
Összesen
307
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 57.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 858.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 359 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.5 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 94.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 483 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 1160 micro
-
β-karotin 2811 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 199 micro
Összesen
885
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128.5 g
Zsír
-
Összesen 462 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 1040 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6868.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 1749 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 560 mg
-
Foszfor 2870 mg
-
Nátrium 1501 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 620.3 g
-
Cukor 346 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 753.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3864 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 178 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 298 micro
-
Kolin: 639 mg
-
Retinol - A vitamin: 1605 micro
-
α-karotin 9284 micro
-
β-karotin 22487 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1592 micro
Összesen
7057
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 978 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
307
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Piskóta
-
300 g finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
só ízlés szerint
-
fahéj ízlés szerint
-
3 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 ek kefir
-
200 g porcukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
300 g sárgarépa
Krém
-
500 g mascarpone
-
2 csomag vaníliás cukor
-
70 g porcukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
250 ml habtejszín
Díszítés
Elkészítés
Piskóta
- A lisztet, a sütőport és a fahéjat összekeverjük egy tálban, majd félretesszük.
- Fogunk egy másik tálat, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a tojásokat, a vaníliás cukrot, hozzákanalazzuk a kefírt, majd a porcukrot, és végül belereszeljük egy citrom héját. Botmixer segítségével jól összekeverjük.
- A répákat megpucoljuk, és belereszeljük a tojásos krémbe. Ezután jöhet bele a félretett lisztes keverék, és újból egy kiadós botmixerezés.
- Amikor már jól összekevertük a tésztát, egy sütőpapírral kibélelt tortaalakú formába öntjük, és 180°-on 35 perc alatt megsütjük.
Krém
- Ez idő alatt összeállítjuk a krémet. A mascarponéhoz robotgép segítségével hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a porcukrot és egy citrom reszelt héját.
- A habtejszínt egy külön tálba öntjük, és szintén robotgéppel kemény habbá verjük.
- A mascarponéhoz óvatosan, finom mozdulatokkal hozzákeverjük a habot úgy, hogy ne törjük szét.
Díszítés
- Amikor minden hozzávalóval elkészültünk, kezdődhet a pohárkrémek összeállítása: kezdjük el rétegezni a desszertet a kiválasztott poharakba.
- Elsőként a piskótamorzsából szórunk pár kanállal a poharak aljába, mehet rá a mascarponés krém, a baracklekvár és az összetört mandula. Jöhet ismét a tortamorzsa, a lekvár, a krém és a tetejére a mandula. Ha nagyobb poharat választunk, akkor a rétegezés folytatódhat, de készíthetjük nagyobb adagokban is.
- Pár órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, majd tálaljuk ízlésesen, bogyós gyümölccsel megszórva.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4724
- Feltöltés dátuma: 2022. április 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1495 recept
A pohárkrém mindegyik változata egyszerű, mégis mutatós, ünnepekkor pedig kifejezetten praktikus választás. Az elrontott vagy megmaradt piskóták észrevétlenül felhasználhatók egy újragondolt desszertben, amellyel szabadkozás helyett elsöprő sikert aratunk.