r
Nosalty Logó

Húsvéti répatorta-pohárkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Húsvéti répatorta-pohárkrém
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 885 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 7057 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    858.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    1160 micro
  • β-karotin
    2811 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 885 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.5 g

Zsír

  • Összesen
    462 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6868.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1749 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    560 mg
  • Foszfor
    2870 mg
  • Nátrium
    1501 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    620.3 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    753.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3864 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    178 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1605 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22487 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1592 micro
Összesen 7057 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    978 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 307 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A lisztet, a sütőport és a fahéjat összekeverjük egy tálban, majd félretesszük.
  2. Fogunk egy másik tálat, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a tojásokat, a vaníliás cukrot, hozzákanalazzuk a kefírt, majd a porcukrot, és végül belereszeljük egy citrom héját. Botmixer segítségével jól összekeverjük.
  3. A répákat megpucoljuk, és belereszeljük a tojásos krémbe. Ezután jöhet bele a félretett lisztes keverék, és újból egy kiadós botmixerezés.
  4. Amikor már jól összekevertük a tésztát, egy sütőpapírral kibélelt tortaalakú formába öntjük, és 180°-on 35 perc alatt megsütjük.

Krém

  1. Ez idő alatt összeállítjuk a krémet. A mascarponéhoz robotgép segítségével hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a porcukrot és egy citrom reszelt héját.
  2. A habtejszínt egy külön tálba öntjük, és szintén robotgéppel kemény habbá verjük.
  3. A mascarponéhoz óvatosan, finom mozdulatokkal hozzákeverjük a habot úgy, hogy ne törjük szét.

Díszítés

  1. Amikor minden hozzávalóval elkészültünk, kezdődhet a pohárkrémek összeállítása: kezdjük el rétegezni a desszertet a kiválasztott poharakba.
  2. Elsőként a piskótamorzsából szórunk pár kanállal a poharak aljába, mehet rá a mascarponés krém, a baracklekvár és az összetört mandula. Jöhet ismét a tortamorzsa, a lekvár, a krém és a tetejére a mandula. Ha nagyobb poharat választunk, akkor a rétegezés folytatódhat, de készíthetjük nagyobb adagokban is.
  3. Pár órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, majd tálaljuk ízlésesen, bogyós gyümölccsel megszórva.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4724
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 12.

Receptkategóriák

A pohárkrém mindegyik változata egyszerű, mégis mutatós, ünnepekkor pedig kifejezetten praktikus választás. Az elrontott vagy megmaradt piskóták észrevétlenül felhasználhatók egy újragondolt desszertben, amellyel szabadkozás helyett elsöprő sikert aratunk.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...