r
Nosalty Logó

Húsvéti mézes bárány

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Húsvéti mézes bárány
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Díszítéshez

Összesen 345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Díszítéshez

Összesen 4136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Díszítéshez

Összesen 307 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85 g

Zsír

  • Összesen
    119.2 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    788 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2562.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    985 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    686.5 g
  • Cukor
    430 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    498 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1059 micro
Összesen 4136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Tészta

Díszítéshez

Elkészítés

Tészta

  1. Különválasztjuk a tojásokat. A mézet, vizet és az olajat összekeverjük.
  2. A fehérjét az ecettel és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzádolgozzuk kézi habverővel a tojássárgákat, csipet sót, sütőporos lisztet és a vizes-olajas mézet.
  3. Amikor szépen egyneművé vált, a kivajazott és zsemlemorzsával megszórt bárány formába háromnegyedéig beleöntjük a tészta masszát.
  4. Előmelegített villanysütőben, 180 fokon 20 percet sütjük, majd levesszük a hőmérsékletet 160 fokra, és még 30 percet sütjük. Amikor kisült, a formában hagyjuk kihűlni.

Díszítéshez

  1. A csokoládét és az 1 kanál vajat gőz felett felolvasztjuk, és szilikon ecsettel lekenjük a kihűlt bárányt. Hagyjuk, hogy rádermedjen, majd a tojásfehérjével díszítjük.
  2. Elkészítjük a fehérjehabot a díszítéshez: Vízgőz felett felverjük a kristálycukorral a fehérjéket, majd a végén a porcukrot is hozzáadjuk, és ezzel még tovább verjük. Ha szép fényes, akkor habzsákba tesszük, és díszíthetjük vele a báránykát.
  3. Megvárjuk, míg rászárad a hab, és akkor piros masnival is díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 533
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti mézes bárány
Smaragd konyha 149 recept

Most készítettem először a húsvéti bárány sütit mézzel. Nagyon szépre és finomra sikerült, ízlett a családnak. Ebből a tészta mennyiségből kettő 1 literes bárányka készíthető

Hozzávalók

Tészta

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...