r
Nosalty Logó

Húsvéti kókuszos-csokis tojástorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Húsvéti kókuszos-csokis tojástorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 3% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém (töltelék)

Vajkrém (burkoló)

Összesen 1039 kcal
  • 3% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém (töltelék)

Vajkrém (burkoló)

Összesen 12452 kcal
  • 3% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém (töltelék)

Vajkrém (burkoló)

Összesen 459 kcal
  • 3% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 1039 kcal
  • 3% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    787.1 g
  • Telített zsírsav
    456 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    204 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    2129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3660.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    1544 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1316.8 g
  • Cukor
    1092 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5079 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1215 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 12452 kcal
  • 3% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 459 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém (töltelék)

Vajkrém (burkoló)

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt előmelegítjük 170°C fokra, alsó-felső fokozaton. Két darab, kb. 16 cm átmérőjű tortakarika alját kibéleljük sütőpapírral, ha szükséges, ki is vajazhatjuk, lisztezhetjük.
  2. A vajat habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral, egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat. Belekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és sóval elkevert lisztet. Majd mehet bele a kókuszreszelék és végül az író.
  3. A masszát egyenlően elosztjuk a két tortakarika között, és a tészta közepébe készítünk egy kis mélyedést, így sülés közben nem fognak felpúposodni. Sütőben kb. 40 perc alatt készre sülnek.
  4. A kész tésztát tűpróbával ellenőrizzük, majd sütőrácson lefelé fordítva hagyjuk kihűlni. Ez idő alatt elkészítjük a krémeket.
  5. A kihűlt tésztákat a formából kiszabadítva vízszintesen két egyenlő részre vágjuk. A tetejét is szintbe hozhatjuk, ha egy keveset abból is levágunk.

Krém (töltelék)

  1. Az étcsokoládét gőz fölött összeolvasztjuk a tejszínnel, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
  2. Miután kissé kihűlt, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű mascarponét, és habosra keverjük az egészet.
  3. Habzsába töltjük, és a videóban látható módon elkezdjük felépíteni a tortát, laponként haladva.
  4. Minden lapra kerülni fog a krémből, amit körkörösen viszünk fel. (Ha marad krém, vékonyan bekenjük az egész tortát, ezáltal egységesen jut mindenhova belőle, a tészta is tud tőle puhulni, és a vajkrémréteg sem fog megrepedezni.)
  5. Ezt követően legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy kellően kidermedjen a torta.

Vajkrém (burkoló)

  1. A puha vajat nagyon alaposan kihabosítjuk a porcukorral. Kevés tejjel lazítjuk, és vaníliával ízesítjük.
  2. Miután ezzel megvagyunk, hozzáadjuk az ételfestéket.
  3. A vajkrémet azonnal használhatjuk, nem kell állni hagyni, tökéletes az állaga frissen is. A videóban látható módon kezdjük el burkolni vele a tortát, fentről lefelé haladva. Egy nagyobb adagot a tetején elsimítunk, és fokozatosan kenjük lefelé, majd teljesen bevonjuk a torta oldalát is. Használjunk a krémből gazdagon, hogy mindenhova egyenletesen kerüljön.
  4. Habkártyával vagy hosszú fémspatulával határozott mozdulatokkal elsimítjuk a torta oldalát, ha ez nem sikerül teljesen tökéletesen, akkor sem történik tragédia.
  5. Kis spatulákkal az apróbb hibákat ki tudjuk javítani, és a torta szélét el tudjuk simítani, úgymond „élesíteni”.
  6. A maradék vajkrémet habzsákba töltjük, és ezzel körbedekoráljuk a torta tetejét. Kerülnek még rá apró cukortojások és pirított kókuszreszelék is, az oldalát pedig olvasztott csokoládéval pöttyözzük meg.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2802
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti kókuszos-csokis tojástorta
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Ezt a csodálatos húsvéti tojástortát nagyon egyszerű elkészíteni, hiszen rendkívül látványos és ízletes, nem mellesleg pedig kötelező, ha szeretitek a kókuszt és a csokoládét. A vajkrém könnyed, szaftos és kellemesen habos. Csodálatosan lehet vele burkolni és főleg díszíteni, utóbbi pedig a tortakészítés talán legizgibb fázisa, amelynek aztán tényleg csak a képzelet szab határt.

Hozzávalók

Tészta

Krém (töltelék)

Vajkrém (burkoló)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...