Húsvéti kókuszos-csokis tojástorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 3% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 31% Zsír
Tészta
-
19g finomliszt70 kcal
-
8g barna cukor32 kcal
-
11g cukor42 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
3 kcal
-
8g író3 kcal
-
13 kcal
-
0 kcal
Krém (töltelék)
-
13g mascarpone51 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
4g habtejszín12 kcal
-
13 kcal
Vajkrém (burkoló)
-
42g vaj299 kcal
-
58g porcukor226 kcal
-
2g tej1 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0 kcal
Összesen
1039
kcal
- 3% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 31% Zsír
Tészta
-
230g finomliszt837 kcal
-
100g barna cukor380 kcal
-
130g cukor503 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g író40 kcal
-
24g kókuszreszelék158 kcal
-
0 kcal
Krém (töltelék)
-
150g mascarpone606 kcal
-
300g étcsokoládé1638 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
24g kókuszreszelék158 kcal
Vajkrém (burkoló)
-
500g vaj3585 kcal
-
700g porcukor2709 kcal
-
20g tej11 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0 kcal
Összesen
12452
kcal
- 3% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 31% Zsír
Tészta
-
8.5g finomliszt31 kcal
-
3.7g barna cukor14 kcal
-
4.8g cukor19 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.4g vaj53 kcal
-
6.1g tojás8 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
3.7g író1 kcal
-
0.9g kókuszreszelék6 kcal
-
0 kcal
Krém (töltelék)
-
5.5g mascarpone22 kcal
-
11.1g étcsokoládé61 kcal
-
1.8g habtejszín5 kcal
-
0.9g kókuszreszelék6 kcal
Vajkrém (burkoló)
-
18.5g vaj132 kcal
-
25.9g porcukor100 kcal
-
0.7g tej0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
Összesen
459
kcal
- 3% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 65.6 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.7 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 31.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 432 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 423 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
1039
kcal
- 3% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.5 g
Zsír
-
Összesen 787.1 g
-
Telített zsírsav 456 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 204 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 2129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3660.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 729 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 587 mg
-
Foszfor 1544 mg
-
Nátrium 589 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1316.8 g
-
Cukor 1092 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 378.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5180 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 132 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 621 mg
-
Retinol - A vitamin: 5079 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 1215 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 865 micro
Összesen
12452
kcal
- 3% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 29.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.7 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
459
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Tészta
-
230 g finomliszt
-
100 g barna cukor
-
130 g cukor
-
1 kávéskanál sütőpor
-
1 csipet só
-
200 g vaj
-
3 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
100 ml író
-
4 ek kókuszreszelék
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém (töltelék)
-
150 g mascarpone
-
0.5 dl habtejszín
-
4 ek kókuszreszelék
Vajkrém (burkoló)
-
500 g vaj
-
700 g porcukor
-
2 ek tej
-
4 csepp ételfesték
-
1 kávéskanál vanília kivonat
Elkészítés
Tészta
- A sütőt előmelegítjük 170°C fokra, alsó-felső fokozaton. Két darab, kb. 16 cm átmérőjű tortakarika alját kibéleljük sütőpapírral, ha szükséges, ki is vajazhatjuk, lisztezhetjük.
- A vajat habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral, egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat. Belekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és sóval elkevert lisztet. Majd mehet bele a kókuszreszelék és végül az író.
- A masszát egyenlően elosztjuk a két tortakarika között, és a tészta közepébe készítünk egy kis mélyedést, így sülés közben nem fognak felpúposodni. Sütőben kb. 40 perc alatt készre sülnek.
- A kész tésztát tűpróbával ellenőrizzük, majd sütőrácson lefelé fordítva hagyjuk kihűlni. Ez idő alatt elkészítjük a krémeket.
- A kihűlt tésztákat a formából kiszabadítva vízszintesen két egyenlő részre vágjuk. A tetejét is szintbe hozhatjuk, ha egy keveset abból is levágunk.
Krém (töltelék)
- Az étcsokoládét gőz fölött összeolvasztjuk a tejszínnel, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
- Miután kissé kihűlt, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű mascarponét, és habosra keverjük az egészet.
- Habzsába töltjük, és a videóban látható módon elkezdjük felépíteni a tortát, laponként haladva.
- Minden lapra kerülni fog a krémből, amit körkörösen viszünk fel. (Ha marad krém, vékonyan bekenjük az egész tortát, ezáltal egységesen jut mindenhova belőle, a tészta is tud tőle puhulni, és a vajkrémréteg sem fog megrepedezni.)
- Ezt követően legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy kellően kidermedjen a torta.
Vajkrém (burkoló)
- A puha vajat nagyon alaposan kihabosítjuk a porcukorral. Kevés tejjel lazítjuk, és vaníliával ízesítjük.
- Miután ezzel megvagyunk, hozzáadjuk az ételfestéket.
- A vajkrémet azonnal használhatjuk, nem kell állni hagyni, tökéletes az állaga frissen is. A videóban látható módon kezdjük el burkolni vele a tortát, fentről lefelé haladva. Egy nagyobb adagot a tetején elsimítunk, és fokozatosan kenjük lefelé, majd teljesen bevonjuk a torta oldalát is. Használjunk a krémből gazdagon, hogy mindenhova egyenletesen kerüljön.
- Habkártyával vagy hosszú fémspatulával határozott mozdulatokkal elsimítjuk a torta oldalát, ha ez nem sikerül teljesen tökéletesen, akkor sem történik tragédia.
- Kis spatulákkal az apróbb hibákat ki tudjuk javítani, és a torta szélét el tudjuk simítani, úgymond „élesíteni”.
- A maradék vajkrémet habzsákba töltjük, és ezzel körbedekoráljuk a torta tetejét. Kerülnek még rá apró cukortojások és pirított kókuszreszelék is, az oldalát pedig olvasztott csokoládéval pöttyözzük meg.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2802
- Feltöltés dátuma: 2022. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Ezt a csodálatos húsvéti tojástortát nagyon egyszerű elkészíteni, hiszen rendkívül látványos és ízletes, nem mellesleg pedig kötelező, ha szeretitek a kókuszt és a csokoládét. A vajkrém könnyed, szaftos és kellemesen habos. Csodálatosan lehet vele burkolni és főleg díszíteni, utóbbi pedig a tortakészítés talán legizgibb fázisa, amelynek aztán tényleg csak a képzelet szab határt.