r
Nosalty Logó

Húsvéti brownie

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kovács Györgyi
Húsvéti brownie
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

brownie

díszítés

592
Kalória
6.8g
Fehérje
78g
Szénhidrátok
30.4g
Zsír
31.8g
Víz
102.6g
Koleszterin
4.1g
Rost
59.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

brownie

díszítés

Összesen 592 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

brownie

díszítés

Összesen 7126 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

brownie

díszítés

Összesen 387 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 592 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    365.3 g
  • Telített zsírsav
    223 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6522.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1463 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    705 mg
  • Foszfor
    2492 mg
  • Nátrium
    1662 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    936 g
  • Cukor
    709 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    381.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1833 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1799 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1113 micro
Összesen 7126 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 387 kcal

Elkészítés

brownie

  1. A vajat megolvasztjuk. Ha kihűlt, hozzátesszük a kétféle cukrot, és kézi mixerrel habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a tojásokat, a vanília kivonatot, lisztet, sütőport, kakaóport, és összedolgozzuk. Legvégén fakanállal hozzákeverjük az étcsokoládé-pasztillákat.
  2. A sütőpapírral kibéleljük a tepsit (32x22 cm), és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük.
  3. Amíg sül a sütemény, a fehér csokoládét vízgőz fölött kevés olajjal felolvasztjuk, és narancssárga ételfestékkel megszínezzük. Majd a megmosott epreket fogpiszkáló segítségével egyenként belemártjuk. Sütőpapírra tesszük, és hűtőbe rakjuk, hogy a csoki megszilárduljon.
  4. A kihűlt a süteményt megszabadítjuk a sütőpapírtól, tálcára rakjuk. Megkenjük nutellával, és az összetört oreo keksszel megszórjuk. Az epreket is elrendezzük rajta. Díszítésként cukortojást használunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x22

Húsvétra szerettem volna a megszokott süteményektől eltérni. Családomnak nagyon ízlett. Szerintem nem csak húsvétkor fogjuk fogyasztani.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!