Húsvéti báránysült céklapürével és spárgakrémmel töltött főtt tojással
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gurisatti Gréta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
250g fehér spárga35 kcal
-
250g bárányhús668 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
47 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
30g főtt tojás47 kcal
-
50g víz0 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
100g cékla29 kcal
-
3g vaj19 kcal
-
0g torma0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
Összesen
1240
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
1000g fehér spárga140 kcal
-
1000g bárányhús2670 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
32g napraforgómag187 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
200g víz0 kcal
-
170g olívaolaj1503 kcal
-
400g cékla115 kcal
-
11g vaj75 kcal
-
0g torma0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Összesen
4954
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
31.8g fehér spárga4 kcal
-
31.8g bárányhús85 kcal
-
0.7g petrezselyem0 kcal
-
6 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
3.8g főtt tojás6 kcal
-
6.4g víz0 kcal
-
5.4g olívaolaj48 kcal
-
12.7g cékla4 kcal
-
0.3g vaj2 kcal
-
0g torma0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
Összesen
157
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 53.2 g
Zsír
-
Összesen 106.3 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 298 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1231.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 639 mg
-
Nátrium 247 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 491.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 191 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 1094 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1664 micro
Összesen
1240
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 213 g
Zsír
-
Összesen 425.3 g
-
Telített zsírsav 129 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 226 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 1190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4924.6 g
-
Cink 41 mg
-
Szelén 271 mg
-
Kálcium 499 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 526 mg
-
Foszfor 2555 mg
-
Nátrium 987 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.7 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1964.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 618 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 104 micro
-
K vitamin: 765 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 72 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1030 micro
-
Kolin: 515 mg
-
Retinol - A vitamin: 248 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 4375 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6654 micro
Összesen
4954
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 211 micro
Összesen
157
kcal
Hozzávalók
-
0.5 csokor petrezselyem
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 db főtt tojás
-
2 dl víz
-
400 g cékla
-
1.5 tk vaj
-
1.5 teáskanál torma
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A húst megmossuk, szárazra itatjuk és adagnyi darabokra vágjuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, a hagymát megpároljuk, majd a húst körben megpirítjuk benne. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi a húst ellepi. Majd csökkentjük a hőmérsékletet és megpároljuk a húst.
- Közben a spárgát meghámozzuk és megmossuk. Az így elkészített spárgákat egy szűrő segítségével sós, forrásban lévő vízbe mártjuk, és így főzzük tovább kb. 2-4 percig, míg a spárgák kissé megpuhulnak. Ezt követően hideg vizet engedünk a spárgára. Így védjük meg attól, hogy a spárgák elszíneződjenek, barnásak, fakózöldek legyenek.
- Amikor a hús megpuhult, az edényt levesszük a tűzről, beleöntjük a citromlevet, majd sóval és borssal fűszerezzük.
- A két tojást megfőzzük. A spárgakrémhez a napraforgószemeket néhány órára - vagy ha tehetjük egy éjszakára vagy egy fél napra beáztatjuk - maximum kétszeres mennyiségű vízbe, de ha gyorsan kell elkészítenünk, nem gond, ha elmarad a magvak beáztatása. Először a beáztatott napraforgót egy kevés vízzel – lehetőleg amiben ázott – összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a megpárolt spárga nagyobb részét (a maradékra a tálalásnál lesz szükségünk), és szintén összeturmixoljuk addig, míg egészen krémes állagú pástétomot nem kapunk, majd a végén a fokhagymát hozzákeverjük. Ízlés szerint tehetünk bele friss petrezselyemzöldet is. A tojás egyharmadát levágjuk, sárgáját kiskanállal kiszedjük, majd beletöltjük a spárgakrémet.
- A céklát alaposan megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőtt, a levét leszűrjük, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk. Feldaraboljuk és összeturmixoljuk. Tormával ízlés szerint ízesíthetjük, majd végül vajat keverünk hozzá.
- A spárgát elrendezzük a tálon, rátesszük a bárányhúst és a céklapürét, majd végül a töltött főtt tojásokat. Petrezselyemmel megszórjuk, és még melegen tálaljuk.
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 445
- Feltöltés dátuma: 2021. március 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gurisatti Gréta
2 recept