r
Nosalty Logó

Húsvéti báránysült céklapürével és spárgakrémmel töltött főtt tojással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gurisatti Gréta
Húsvéti báránysült céklapürével és spárgakrémmel töltött főtt tojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1240 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4954 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    106.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1231.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    491.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1094 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1664 micro
Összesen 1240 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    213 g

Zsír

  • Összesen
    425.3 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    226 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4924.6 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    2555 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1964.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    765 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1030 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    4375 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6654 micro
Összesen 4954 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk és adagnyi darabokra vágjuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, a hagymát megpároljuk, majd a húst körben megpirítjuk benne. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi a húst ellepi. Majd csökkentjük a hőmérsékletet és megpároljuk a húst.
  2. Közben a spárgát meghámozzuk és megmossuk. Az így elkészített spárgákat egy szűrő segítségével sós, forrásban lévő vízbe mártjuk, és így főzzük tovább kb. 2-4 percig, míg a spárgák kissé megpuhulnak. Ezt követően hideg vizet engedünk a spárgára. Így védjük meg attól, hogy a spárgák elszíneződjenek, barnásak, fakózöldek legyenek.
  3. Amikor a hús megpuhult, az edényt levesszük a tűzről, beleöntjük a citromlevet, majd sóval és borssal fűszerezzük.
  4. A két tojást megfőzzük. A spárgakrémhez a napraforgószemeket néhány órára - vagy ha tehetjük egy éjszakára vagy egy fél napra beáztatjuk - maximum kétszeres mennyiségű vízbe, de ha gyorsan kell elkészítenünk, nem gond, ha elmarad a magvak beáztatása. Először a beáztatott napraforgót egy kevés vízzel – lehetőleg amiben ázott – összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a megpárolt spárga nagyobb részét (a maradékra a tálalásnál lesz szükségünk), és szintén összeturmixoljuk addig, míg egészen krémes állagú pástétomot nem kapunk, majd a végén a fokhagymát hozzákeverjük. Ízlés szerint tehetünk bele friss petrezselyemzöldet is. A tojás egyharmadát levágjuk, sárgáját kiskanállal kiszedjük, majd beletöltjük a spárgakrémet.
  5. A céklát alaposan megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőtt, a levét leszűrjük, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk. Feldaraboljuk és összeturmixoljuk. Tormával ízlés szerint ízesíthetjük, majd végül vajat keverünk hozzá.
  6. A spárgát elrendezzük a tálon, rátesszük a bárányhúst és a céklapürét, majd végül a töltött főtt tojásokat. Petrezselyemmel megszórjuk, és még melegen tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 443
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti báránysült céklapürével és spárgakrémmel töltött főtt tojással
Gurisatti Gréta 2 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...