Húsvéti báránycomb
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
922
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
1200g bárányhús3204 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
750g zöldség alaplé53 kcal
Összesen
3687
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
56.5g bárányhús151 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.7g rozmaring1 kcal
-
0.3g kakukkfű0 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
35.3g zöldség alaplé2 kcal
Összesen
173
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.2 g
Zsír
-
Összesen 75.1 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1494.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 493 mg
-
Nátrium 776 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 208.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
922
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 204.9 g
Zsír
-
Összesen 300.3 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 131 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 864 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5978.4 g
-
Cink 40 mg
-
Szelén 239 mg
-
Kálcium 290 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 305 mg
-
Foszfor 1973 mg
-
Nátrium 3106 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 833 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 29 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 260 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 203 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
3687
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 39.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 szál rozmaring
-
2 szál kakukkfű
-
3 ek olívaolaj
-
1 ek oregánó
-
2 ek citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
750 ml zöldség alaplé
Elkészítés
- A combot megmossuk, leszárítjuk, majd valamennyi hártyát és zsiradékot levágunk. A combot kicsontozzuk. A húst henger alakúra göngyöljük, és konyhacérnával átkötözzük.
- A hagymát és a fokhagymát megpuccoljuk, majd apróra vágjuk. A kakukkfűről és a rozmaringról lecsipkedjük a leveleket, apróra vágjuk.
- Az olívaolajat elkeverjük a hagymával, fokhagymával, kakukkfűvel, rozmaringgal, oregánóval, citromlével, sóval és borssal. A húst körbe megkenjük ezzel a keverékkel, jól záródó edénybe tesszük, és éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni.
- A húst kivesszük a pácból. Az olajat felforrosítjuk, és a húst körbe megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a maradek páclét. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük, közben a levessel locsolgassuk. A húst kivesszük, alufóliába csomagoljuk, és kb. 10 percig pihentetjük.
- A sült szaftot egy kis levessel felfőzzük, egy lábasba szűrjük, és tovább főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. Sóval, borssal ízesítjük.
- A húst szeletekre vágjuk, és a szafttal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 105 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 20344
- Feltöltés dátuma: 2012. április 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A szaftot ízesíthetjük tejszínnel és egy kis száraz fehérborral.