r
Nosalty Logó

Húsvéti báránycomb

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Húsvéti báránycomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 922 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3687 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1494.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    776 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 922 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.9 g

Zsír

  • Összesen
    300.3 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    864 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5978.4 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1973 mg
  • Nátrium
    3106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    833 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 3687 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A combot megmossuk, leszárítjuk, majd valamennyi hártyát és zsiradékot levágunk. A combot kicsontozzuk. A húst henger alakúra göngyöljük, és konyhacérnával átkötözzük.
  2. A hagymát és a fokhagymát megpuccoljuk, majd apróra vágjuk. A kakukkfűről és a rozmaringról lecsipkedjük a leveleket, apróra vágjuk.
  3. Az olívaolajat elkeverjük a hagymával, fokhagymával, kakukkfűvel, rozmaringgal, oregánóval, citromlével, sóval és borssal. A húst körbe megkenjük ezzel a keverékkel, jól záródó edénybe tesszük, és éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni.
  4. A húst kivesszük a pácból. Az olajat felforrosítjuk, és a húst körbe megpirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a maradek páclét. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük, közben a levessel locsolgassuk. A húst kivesszük, alufóliába csomagoljuk, és kb. 10 percig pihentetjük.
  6. A sült szaftot egy kis levessel felfőzzük, egy lábasba szűrjük, és tovább főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. Sóval, borssal ízesítjük.
  7. A húst szeletekre vágjuk, és a szafttal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 105 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20344
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szaftot ízesíthetjük tejszínnel és egy kis száraz fehérborral.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...