r
Nosalty Logó

Húsos-zöldséges lasagne Vivike konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vivike
Húsos-zöldséges lasagne Vivike konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A besamell mártáshoz

A lasagnéhoz

Összesen 1982 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A besamell mártáshoz

A lasagnéhoz

Összesen 3962 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A besamell mártáshoz

A lasagnéhoz

Összesen 157 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    104.7 g

Zsír

  • Összesen
    95.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4900 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1697 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1377 mg
  • Nátrium
    1430 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1037 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    518 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    870 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1778 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2150 micro
Összesen 1982 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    209.3 g

Zsír

  • Összesen
    191.7 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    789 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9800 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    315 mg
  • Kálcium
    3395 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    2754 mg
  • Nátrium
    2859 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    336.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1121.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2075 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    296 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1037 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1740 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3557 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4301 micro
Összesen 3962 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A besamell mártáshoz

A lasagnéhoz

Elkészítés

A besamell mártáshoz

  1. Először készítsük el a besamell mártást: a vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a lisztet, süssük szép aranybarnára, majd lassan adagolva adjuk hozzá a tejet, keverjük csomómentesre. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, majd engedjük fel a húslevessel. (Én mindig kicsit hígabb besamellt készítek, azért kerül bele a húsleves is.)
  2. A padlizsánt 1 cm-es karikákra vágjuk, sózzuk, és kb 20-30 percig állni hagyjuk.
  3. A csirkemellet megmossuk, apró kockára vágjuk, és kevés vajon kifehérítjük, fűszerezzük sóval, borssal, és bármivel, amit szeretünk.
  4. Amíg a padlizsán sósan áll, addig a cukkinit is felkarikázzuk, a vöröshagymát szálasra vágjuk, a fokhagymát apróra vágjuk (én nem használok fokhagymanyomót, mert szeretjük, ha a fokhagyma kicsit nagyobb).
  5. A cukkinit és a padlizsánt teflon edényben, kevés zsiradékkal átpirítjuk (lisztbe is lehet forgatni sütés előtt, én nem szoktam).
  6. Kivajazunk egy négyszögletes edényt (én tűzálló üvegedényt szoktam használni), és elkezdjük sorba rakni a hozzávalókat: alulra lasagne tészta kerül, meglocsolva a viszonylag híg besamellel, erre jön a kisütött cukkini és padlizsán, vegyesen megszórva vöröshagymával, fokhagymával és reszelt sajttal. Következő sor ismét tészta besamellel, erre a sorra jön a csirkemell a kaliforniai paprikával, megszórva sajttal. Így rétegezzük addig, amíg van a hozzávalókból. A tetejére jó vastagon besamell mártás kerül, jó sok reszelt sajttal megszórva.
  7. Sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a tetején a sajt szép aranybarnára sül. (Ha üvegedényben sütjük, a sütőt ne melegítsük elő, mert az edény eltörhet.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11078
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig variálok, szeretem a zöldséges-húsos ételeket. Általában úgy születnek az új attrakcióim, hogy azt használom, ami itthon van. Így került sor erre a lasagne variációra is. Azt tudtam, hogy lasagnét ennék, aztán kerestem a hozzávalókat. Mivel csak én eszem ezeket az ételeket, soha nem tudok olyan keveset készíteni, hogy elfogyjon. Már kitapasztaltam, hogy ez az adag négyszeri étkezésre elég nekem. És most lehet, hogy megköveztek érte, de bizony lefagyasztom magamnak az elkészült ételeket, és legközelebb csak előveszem a fagyóból. Fontos, hogy ezt az ételt ki kell teljesen engedni, majd mikróban vagy teflon edényben lehet megmelegíteni. Én melegítésnél felkockázom, és teflonban melegítem, nem baj, hogy teljesen összetöröm, sőt esetleg még egy kis tejfölt is teszek hozzá. Én általában nem készítem paradicsommal, de aki szereti, tehet bele finom házi paradicsomlét. Figyeljük a sózásra, csak ott sózzunk, ahol szükséges, mert szinte minden sós benne.

Hozzávalók

A besamell mártáshoz

A lasagnéhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...