Húsos-zöldséges lasagne Vivike konyhájából
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
A besamell mártáshoz
-
250g tej140 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
50g zöldség alaplé4 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
A lasagnéhoz
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
100g cukkini16 kcal
-
140g padlizsán33 kcal
-
150g lasagne tészta557 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
8g fokhagyma10 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
25 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
A besamell mártáshoz
-
500g tej280 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g zöldség alaplé7 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
A lasagnéhoz
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
280g padlizsán67 kcal
-
300g lasagne tészta1113 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
49 kcal
-
400g trappista sajt1408 kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
A besamell mártáshoz
-
19.9g tej11 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
A lasagnéhoz
-
10 kcal
-
8g cukkini1 kcal
-
11.1g padlizsán3 kcal
-
11.9g lasagne tészta44 kcal
-
6.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
2 kcal
-
15.9g trappista sajt56 kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 104.7 g
Zsír
-
Összesen 95.9 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 394 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4900 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 1697 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 218 mg
-
Foszfor 1377 mg
-
Nátrium 1430 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 560.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1037 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 518 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 870 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 1778 micro
-
β-crypt 462 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2150 micro
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 209.3 g
Zsír
-
Összesen 191.7 g
-
Telített zsírsav 110 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 789 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9800 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 315 mg
-
Kálcium 3395 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 436 mg
-
Foszfor 2754 mg
-
Nátrium 2859 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 336.3 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1121.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2075 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 296 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1037 micro
-
Kolin: 349 mg
-
Retinol - A vitamin: 1740 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 3557 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4301 micro
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 389.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 171 micro
Hozzávalók
A besamell mártáshoz
-
5 dl tej
-
5 dkg vaj
-
fehér bors ízlés szerint
-
1 csipet szerecsendió
-
só ízlés szerint
A lasagnéhoz
-
20 dkg csirkemellfilé
-
1 közepes db cukkini
-
1 kis db padlizsán
-
30 dkg lasagne tészta
-
1 nagy db vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
Elkészítés
A besamell mártáshoz
- Először készítsük el a besamell mártást: a vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a lisztet, süssük szép aranybarnára, majd lassan adagolva adjuk hozzá a tejet, keverjük csomómentesre. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, majd engedjük fel a húslevessel. (Én mindig kicsit hígabb besamellt készítek, azért kerül bele a húsleves is.)
- A padlizsánt 1 cm-es karikákra vágjuk, sózzuk, és kb 20-30 percig állni hagyjuk.
- A csirkemellet megmossuk, apró kockára vágjuk, és kevés vajon kifehérítjük, fűszerezzük sóval, borssal, és bármivel, amit szeretünk.
- Amíg a padlizsán sósan áll, addig a cukkinit is felkarikázzuk, a vöröshagymát szálasra vágjuk, a fokhagymát apróra vágjuk (én nem használok fokhagymanyomót, mert szeretjük, ha a fokhagyma kicsit nagyobb).
- A cukkinit és a padlizsánt teflon edényben, kevés zsiradékkal átpirítjuk (lisztbe is lehet forgatni sütés előtt, én nem szoktam).
- Kivajazunk egy négyszögletes edényt (én tűzálló üvegedényt szoktam használni), és elkezdjük sorba rakni a hozzávalókat: alulra lasagne tészta kerül, meglocsolva a viszonylag híg besamellel, erre jön a kisütött cukkini és padlizsán, vegyesen megszórva vöröshagymával, fokhagymával és reszelt sajttal. Következő sor ismét tészta besamellel, erre a sorra jön a csirkemell a kaliforniai paprikával, megszórva sajttal. Így rétegezzük addig, amíg van a hozzávalókból. A tetejére jó vastagon besamell mártás kerül, jó sok reszelt sajttal megszórva.
- Sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a tetején a sajt szép aranybarnára sül. (Ha üvegedényben sütjük, a sütőt ne melegítsük elő, mert az edény eltörhet.)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11072
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Mindig variálok, szeretem a zöldséges-húsos ételeket. Általában úgy születnek az új attrakcióim, hogy azt használom, ami itthon van. Így került sor erre a lasagne variációra is. Azt tudtam, hogy lasagnét ennék, aztán kerestem a hozzávalókat. Mivel csak én eszem ezeket az ételeket, soha nem tudok olyan keveset készíteni, hogy elfogyjon. Már kitapasztaltam, hogy ez az adag négyszeri étkezésre elég nekem. És most lehet, hogy megköveztek érte, de bizony lefagyasztom magamnak az elkészült ételeket, és legközelebb csak előveszem a fagyóból. Fontos, hogy ezt az ételt ki kell teljesen engedni, majd mikróban vagy teflon edényben lehet megmelegíteni. Én melegítésnél felkockázom, és teflonban melegítem, nem baj, hogy teljesen összetöröm, sőt esetleg még egy kis tejfölt is teszek hozzá. Én általában nem készítem paradicsommal, de aki szereti, tehet bele finom házi paradicsomlét. Figyeljük a sózásra, csak ott sózzunk, ahol szükséges, mert szinte minden sós benne.