r
Nosalty Logó

Húsos spagetti gluténmentesen

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Húsos spagetti gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 526 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2100 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1662 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    928 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1267 micro
  • β-karotin
    3781 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    7421 micro
  • Lut-zea
    1097 micro
Összesen 526 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    151.7 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6647.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1902 mg
  • Nátrium
    3714 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1459.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1504 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    343 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    330 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    627 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    5070 micro
  • β-karotin
    15124 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    29685 micro
  • Lut-zea
    4387 micro
Összesen 2100 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    257 micro
  • β-karotin
    768 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1507 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát, répát, zöldséget megpucoljuk, és késes aprítóban minél kisebbre daráljuk, majd hozzáturmixoljuk a paradicsomot és a paprikát.
  2. Egy lábasban felhevítjük a zsírt, rádobjuk ezt a masszát, beletesszük a babérlevelet, és kb. 40 perc alatt pépesre pároljuk, közben folyamatosan kevergetjük, és pótoljuk a vizet alatta.
  3. Ha a masszánk szép pépes és a levét is kissé elforrta, óvatosan rátesszük a húst, pirítjuk egy kicsit, míg levet enged, majd felöntjük 3-4 dl natúr paradicsomlével. Tetszés szerint édesítőt adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, és a húst készre pároljuk.
  4. Mielőtt elzárjuk alatta a lángot, belezúzzuk a fokhagymát, és igény szerint pótoljuk a bazsalikomot és oregánót.
  5. Paleo tésztával vagy főtt/párolt zöldségekkel kínáljuk.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 420
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A paleo lemondással jár. Nagyon kevés lemondással ahhoz képest, hogy mennyi mindent nyerünk az életmódváltással. Mert minden csak nézőpont kérdése :) Világéletemben nagy spagetti-rajongó voltam, hosszú tésztával, enyhén csípős, de édes szósszal, valamint rengeteg sajttal. 5 éve azonban lecseréltük a szósz alá valót, elhagytuk a sajtot és a nehézgyomor-érzést, így most már mindenki boldog :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...