r
Nosalty Logó

Húsos ravioli mascarponés paprikamártással

4,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sylvia Gasztro Angyal
Húsos ravioli mascarponés paprikamártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Ravioli tészta

Töltelék

Paprikamártás

1133
Kalória
47g
Fehérje
83.9g
Szénhidrátok
65.9g
Zsír
202.4g
Víz
257.4g
Koleszterin
4g
Rost
4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Ravioli tészta

Töltelék

Paprikamártás

Összesen 1133 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Ravioli tészta

Töltelék

Paprikamártás

Összesen 4531 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Ravioli tészta

Töltelék

Paprikamártás

Összesen 249 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2191 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    1032 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    202.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    993 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    901 micro
Összesen 1133 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    188.1 g

Zsír

  • Összesen
    263.7 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1030 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8763.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    1654 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    2388 mg
  • Nátrium
    4130 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    809.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1021 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    757 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    881 mg
  • Retinol - A vitamin:
    668 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    3973 micro
  • β-crypt
    500 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3603 micro
Összesen 4531 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 249 kcal

Elkészítés

Ravioli tészta

  1. A lisztet mérjük ki, majd tegyük egy nyújtódeszkára. Közepére üssük a tojásokat, és egy villa segítségével keverjük el a liszttel. Beleszórunk egy teáskanál sót, és az olívaolajat is hozzáadjuk. Amikor villával már nehéz dolgozni, akkor kézzel kezdjük összegyúrni. Csak annyi vizet tegyünk hozzá, hogy segítsen az összeállításban. Keményebb tésztát kell kapjunk.
  2. Szobahőmérsékleten, letakarva hagyjuk a tésztát pihenni kb. 1 órán át.
  3. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
  4. A tésztát négy részre osztjuk.
  5. Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy van otthon tésztanyújtó gépünk (nekem nincs :( ), akkor lehet abban is vágni. Az egyes részekből kis golyókat gyúrunk, és amennyire csak tudjuk, annyira vékonyra nyújtjuk őket. Az imént említett gép nélkül kissé erőt próbáló feladat, de semmiképpen sem lehetetlen. Gondoljunk csak a nagymamánkra, neki sem volt mása, csak a sodrófája! Szóval két tésztacsíkot egymással párhuzamosan lefektetünk egy lisztezett felületre.
  6. Egy-egy teáskanál tölteléket ráhalmozunk az egyik tésztalapra úgy, hogy közben hagyjunk kb. 5 centiméteres távolságot a halmok között.
  7. Az üres, töltelék nélküli részeket a felvert tojással lekenjük. Befedjük az üresen maradt tésztával, lenyomkodjuk, és kiszúróval kiszaggatjuk. (Ha tartunk attól, hogy a töltelék ki ne folyjon, akkor a körök széleit villával nyomkodjuk le.) Ezt a folyamatot a másik két tésztalappal ugyanígy megcsináljuk.
  8. Forrásban lévő sós vízbe rakjuk, kifőzzük, leszűrjük.
  9. Elkészítjük a mascarponés paprikamártást hozzá.
  10. A frissen kifőzött házi raviolinkat bőségesen meglocsoljuk a mártással, és aki szereti, parmezánnal megszórva fogyaszthatja.

Töltelék

  1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Kb. 15 perc alatt összesütjük, majd félrehúzzuk a tűzről, és kihűtjük. Ezután belekeverjük a reszelt parmezánt, a mascarponét és az apróra vágott petrezselyemzöldet.

Paprikamártás

  1. Az olajon átfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát.
  2. Az apró kockára vágott kápia paprikát hozzáadjuk, és összesütjük. A mascarponéval elkeverjük, és ízesítjük sóval, borssal, paprikakrémmel.
  3. Felöntjük a tejszínnel, és pár perc alatt összeforraljuk. A végén friss, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 14 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

A ravioli egy olasz tészta kedvenc! De ma már nem csak ők, mi is nagyon szeretjük az olasz tésztákat: spagettit, pennét, makarónit és a raviolit is. Kipróbálhatjuk otthon is elkészíteni, nem olyan bonyolult. Egy ízletes töltelék és egy finom mártás szükséges hozzá, és készen is van egy fenséges fogás.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!