Húsos ravioli mascarponés paprikamártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
Ravioli tészta
-
100g finomliszt364 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
2g só0 kcal
-
13g víz0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
14g tojás17 kcal
Töltelék
-
75g darált sertéshús137 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
Paprikamártás
-
38g mascarpone152 kcal
-
30g kápia paprika6 kcal
-
38g főzőtejszín49 kcal
-
3g paprikakrém0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
Összesen
1133
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
Ravioli tészta
-
400g finomliszt1456 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
6g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
55g tojás69 kcal
Töltelék
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
Paprikamártás
-
150g mascarpone606 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
10g paprikakrém0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
Összesen
4531
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
Ravioli tészta
-
22.1g finomliszt80 kcal
-
9.1g tojás11 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
2.8g víz0 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
3g tojás4 kcal
Töltelék
-
16.5g darált sertéshús30 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
5.5g mascarpone22 kcal
-
5.5g parmezán sajt22 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
Paprikamártás
-
8.3g mascarpone33 kcal
-
6.6g kápia paprika1 kcal
-
8.3g főzőtejszín11 kcal
-
0.6g paprikakrém0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1.3g napraforgó olaj12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
Összesen
249
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 47 g
Zsír
-
Összesen 65.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 257 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2191 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 414 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 597 mg
-
Nátrium 1032 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 202.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 255 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 220 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 993 micro
-
β-crypt 125 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 901 micro
Összesen
1133
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 188.1 g
Zsír
-
Összesen 263.7 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 1030 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8763.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 283 mg
-
Kálcium 1654 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 275 mg
-
Foszfor 2388 mg
-
Nátrium 4130 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 335.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 809.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1021 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 195 mg
-
D vitamin: 235 micro
-
K vitamin: 757 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 336 micro
-
Kolin: 881 mg
-
Retinol - A vitamin: 668 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 3973 micro
-
β-crypt 500 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3603 micro
Összesen
4531
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 483.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 219 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 199 micro
Összesen
249
kcal
Hozzávalók
Ravioli tészta
-
40 dkg finomliszt
-
3 db tojás
-
1 teáskanál só
-
0.5 dl víz
-
1 ek olívaolaj
Töltelék
-
1 db vöröshagyma
-
10 dkg mascarpone
-
4 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 csokor petrezselyem
Paprikamártás
-
15 dkg mascarpone
-
1 db kápia paprika
-
1.5 dl főzőtejszín
-
2 ek paprikakrém
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 csokor petrezselyem
Elkészítés
Ravioli tészta
- A lisztet mérjük ki, majd tegyük egy nyújtódeszkára. Közepére üssük a tojásokat, és egy villa segítségével keverjük el a liszttel. Beleszórunk egy teáskanál sót, és az olívaolajat is hozzáadjuk. Amikor villával már nehéz dolgozni, akkor kézzel kezdjük összegyúrni. Csak annyi vizet tegyünk hozzá, hogy segítsen az összeállításban. Keményebb tésztát kell kapjunk.
- Szobahőmérsékleten, letakarva hagyjuk a tésztát pihenni kb. 1 órán át.
- Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
- A tésztát négy részre osztjuk.
- Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy van otthon tésztanyújtó gépünk (nekem nincs :( ), akkor lehet abban is vágni. Az egyes részekből kis golyókat gyúrunk, és amennyire csak tudjuk, annyira vékonyra nyújtjuk őket. Az imént említett gép nélkül kissé erőt próbáló feladat, de semmiképpen sem lehetetlen. Gondoljunk csak a nagymamánkra, neki sem volt mása, csak a sodrófája! Szóval két tésztacsíkot egymással párhuzamosan lefektetünk egy lisztezett felületre.
- Egy-egy teáskanál tölteléket ráhalmozunk az egyik tésztalapra úgy, hogy közben hagyjunk kb. 5 centiméteres távolságot a halmok között.
- Az üres, töltelék nélküli részeket a felvert tojással lekenjük. Befedjük az üresen maradt tésztával, lenyomkodjuk, és kiszúróval kiszaggatjuk. (Ha tartunk attól, hogy a töltelék ki ne folyjon, akkor a körök széleit villával nyomkodjuk le.) Ezt a folyamatot a másik két tésztalappal ugyanígy megcsináljuk.
- Forrásban lévő sós vízbe rakjuk, kifőzzük, leszűrjük.
- Elkészítjük a mascarponés paprikamártást hozzá.
- A frissen kifőzött házi raviolinkat bőségesen meglocsoljuk a mártással, és aki szereti, parmezánnal megszórva fogyaszthatja.
Töltelék
- A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Kb. 15 perc alatt összesütjük, majd félrehúzzuk a tűzről, és kihűtjük. Ezután belekeverjük a reszelt parmezánt, a mascarponét és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Paprikamártás
- Az olajon átfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát.
- Az apró kockára vágott kápia paprikát hozzáadjuk, és összesütjük. A mascarponéval elkeverjük, és ízesítjük sóval, borssal, paprikakrémmel.
- Felöntjük a tejszínnel, és pár perc alatt összeforraljuk. A végén friss, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 16523
- Feltöltés dátuma: 2016. február 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
A ravioli egy olasz tészta kedvenc! De ma már nem csak ők, mi is nagyon szeretjük az olasz tésztákat: spagettit, pennét, makarónit és a raviolit is. Kipróbálhatjuk otthon is elkészíteni, nem olyan bonyolult. Egy ízletes töltelék és egy finom mártás szükséges hozzá, és készen is van egy fenséges fogás.