r
Nosalty Logó

Húsos pite roppanós tésztakéregben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Evelin Tekla
Húsos pite roppanós tésztakéregben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
205 °C
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1153 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4607 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    88.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1815.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 1153 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.1 g

Zsír

  • Összesen
    354.5 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    951 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7261.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1806 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    2560 mg
  • Nátrium
    2404 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1243 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    978 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    237 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    181 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1463 micro
Összesen 4607 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kitesszük egy lapos tányérra kiolvadni.
  2. A darált húst sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük (én lestyánt szórtam bele), olajon lepirítjuk fehéredésig. Pirospaprikát szórunk rá, kis vízzel felöntjük, és puhulásig főzzük. (Ha elkészül, a víznek el kell alóla párolódnia, nem lehet sok szaftja, különben elázik a tészta.)
  3. A nagyjából kiolvadt tésztát lisztezett nyújtótáblán kinyújtjuk, az egyik felére rákenjük a vajkrémet, belehalmozzuk az előtte olajon lepirított gombát, a hagymát, kukoricát, a húst, és sajtot reszelünk rá.
  4. Ezután összehajtjuk a batyut, a széleit összenyomkodjuk ujjainkkal, villával, hogy ne nyíljon szét.
  5. A tetejére felvert tojást kenünk, kicsit megszurkáljuk villával, szórhatunk rá magokat, pl. szezám- vagy lenmagot is.
  6. 205-210 °C-on 11-12 percig sütjük légkeverésen, amíg kicsit megpirul, és finom roppanós nem lesz. Lehet a tetejére még sajtot vagy majonézt is nyomni, ízlés szerint.
  • Sütés hőfoka: 205 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 2763
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Evelin Tekla 8 recept

Finom, laktató ebéd, nálunk családi kedvenc :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...